05 / 05 / 2024

bükülebilir beton nedir

bükülebilir beton nedir

Avustralya'da çalışmalarını sürdüren bilim insanları, klasik betonlardan 400 kat daha fazla bükülebilen beton türü geliştirdiler. Bükülebilir beton, depremler için oldukça dayanıklı yapıya sahip...

Binalarda kolon demirlerinin bükülmesi riskli mi, değil mi? 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra binaların depreme dayanıklıkları ve inşalarında yapılan hatalar sık sık gündeme gelmeye başladı. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında bir inşaatta kolon demirlerinin büküldüğünü belirtti. Peki bu riskli mi?

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

Bakan Özhaseki: Deprem bölgesindeki beton fırsatçıları geri adım attı!

Afyonkarahisar’da bir dizi temaslarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgesindeki fahiş beton fiyatları ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki beton fırsatçılarının geri adım attığını söyledi.

Ticaret Bakanlığı'ndan 16 beton ve çimento firmasına 33,7 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Bakanlık 16 beton ve çimento üreticisi firmaya, fahiş fiyat uygulamaları sebebiyle 33 milyon 791 bin lira ceza kesildiğini açıkladı.

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen beton parçaları sitede yaşayanları tedirgin ediyor.

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?

İksa Demir Büküm Ve Çelik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

İksa Demir Büküm Ve Çelik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. İksa Demir Büküm Ve Çelik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

Kıdem tazminatı nedir? Kıdem tazminatı ne kadar, nasıl hesaplanır?

Kıdem tazminatının ne kadar olacağı asgari ücret zammı gündemdeyken sorgulanıyor. Peki, Kıdem tazminatı nedir, kıdem tazminatı ne kadar? İşte detaylar...

EYT'yi kaçıranlar hemen bakın! Bu şartlarla kısmi emeklilikten faydalanabilirsiniz! Peş peşe açıklandı! 

EYT düzenlemesinden faydalanamayan vatandaşlar bu şartlarla kısmi emeklilikten faydalanabiliyor. Peki kısmi emeklilik nedir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

EYT'den faydalanamayanlar hemen bakın! EYT'yi az farkla kaçıran kısmi emeklilkten faydalanacak! Detaylar peş peşe geldi!

EYT'yi az farkla kaçıran vatandaşlar için kısmı emeklilik formülü gündeme geldi. Peki kısmi emeklilik nedir?

Samsung 5 Programlı Inox Bulaşık Makinesi! Özellikleri nedir? 1 Şubat 2023 fiyat listesi

Bulaşık makinesi bizleri büyük ölçüde elde bulaşık yıkama zahmetinden kurtarıyor. Samsung DW60M5052FS/TR 5 Programlı Inox Bulaşık Makinesi farklı fonksiyonlarıyla evinize konfor ve ekdnomiyi bir arada sunuyor. İşte fiyat listesi.

bükülebilir beton nedir Haberi

bükülebilir beton nedir

Türkiye'nin en acı gerçeklerinden bir tanesi deprem olarak biliniyor. Fay hatları üzerinde olan ülkede, çoğu zaman orta büyüklükte zaman zaman da yüksek büyüklükte depremler meydana gelebiliyor. Her ne kadar kentsel dönüşüm ile bina güçlendirme çalışmaları yapılıyor olsa da yapılan çalışmalar ne yazık ki yetersiz kalıyor ve her deprem, can ve mal kaybına sebep oluyor.

Avustralya'nın Melbourne kentinde hizmet veren Swinburne Üniversitesi bünyesinde çalışmalarına devam eden bilim insanları, bükülebilir beton geliştirdiler. WebTekno'dan Eray Kalelioğlu'nun haberine göre, geleneksel beton karışımlarına farklı maddeler ekleyen bilim insanlarının geliştirdiği yeni beton türü, klasik betonlardan 400 kat daha fazla bükülebiliyor.

Bilim insanları şimdi, yeni bir beton türü geliştirdiler. Bu yeni beton türü, olası depremler için oldukça fazla dayanıklı bir yapıya sahip, çünkü klasik betonlardan 400 kat daha...