02 / 10 / 2024

bursa beşevler kentsel yenileme

bursa beşevler kentsel yenileme

Bursa Hayat Gazetesi'nin köşe yazarı Metin Eskin bugün köşesinde " Nilüfer'de bir gün " başlıklı yazısına yer verdi. İşte " Nilüfer'de bir gün " yazısının detayları..

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm mağduriyeti: Hak sahiplerine borçlar çıktı!

Bursa Osmangazi'de, Gaziakdemir Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çerçevesinde mağdur olduklarını belirten mahalleliler duruma tepki gösterdi ve açıklama yaptı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Kentsel dönüşüme ihtiyaç var’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gaziakdemir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların şeffaf ve herkese açık bir şekilde devam ettiğine vurgu yaptı. Başkan Aktaş, “Bursa’nın kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı var. Kırmadan, dökmeden ve büyük bir anlaşmayla geldiğimiz bir nokta var

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Live In Beşevler satışta! Telimler Mart 2024'te!

Taşkoyan İnşaat tarafından inşa edilen Live In Beşevler konut projesinde satışlar devam ediyor. Proje kapsamında 28 adet daire inşa edilecek. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

O belediye konut imarlı arsa satacak! İhale tarihi belli oldu!

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine bağlı Göçmenler Mahallesi Beşevler Sokak’taki konut imarlı hisseli arsa satılacak. Söz konusu arsa, 31 Ekim tarihinde açık teklif usulüyle satışa çıkacak.

Kentsel dönüşüm doğru planlanırsa 5 yılda tamamlanabilir!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, gelecek üç ayda kentsel dönüşüm doğru planlanırsa beş senede kentsel dönüşümün ülke gündeminden kalkabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Ankara Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri, başlatılması için karar alınan ancak hayata geçirilemeyen Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan konutlarının yerine yeni konutların yapılmasını ve senelerdir çözülemeyen altyapı sıkıntılarının da çözülmesini istiyor.

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler'de anahtar teslimi yapıldı! 

İBB şirketi KİPTAŞ tarafından 2021'de inşaatına başlanan 253 konutun yer aldığı Bağcılar Kiraz Evler kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi yapıldı. 

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Osmangazi bölgesi genelinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Tuzla Beşevler 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Beşevler Mevkii ve Yakın Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Bursa Sıcaksu kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin merkezinde atıl olarak bulunan Sıcaksu'da kentsel dönüşüm projesi için ihaleye çıkıyor. Projenin ihalesi 9 Eylül'de gerçekleşecek. 

bursa beşevler kentsel yenileme Haberi

bursa beşevler kentsel yenileme

 Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in gazetemiz kadrosunu Nilüfer Halkevi'ne davetine icabet ederek yolumuzu Nilüfer Belediyesi'ne düşürdük. Davet esnasında Başkan Bozbey'i dinledik ve sorularımızı kendisine yönelttik. Sayın Bozbey'de tiim içtenliği ve konulara hakimiyeti ile her soruya açıklık getiren cevaplar verdi. 

Katıldığım her toplantı sonrası, Mustafa Bozbey'in neden uzun süredir Nilüfer'i yönettiğini daha iyi anlıyorum. Yukarıda bahsettiğim gibi konulara hakimiyetinin temelinde destek kadrolarının genişliği ve niteliği çok önemli. Mustafa Bozbey, yerel yöneticiliği kadar, kadro ve kurum yöneticiliği açısından Türkiye'de ders olarak okutulmalı. 

Şimdiye kadar yazdıklarım ve bundan sonra yazacaklarım her türlü ideolojiden arındırılmış anlatımlardır. 

Her ne kadar siyasi yelpazenin aynı tarafında olmasak ta, uygulama ve düşünceleri ile birçok noktada yan yana gelebiliyoruz. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL; YAPI YENİLEME

Nilüfer ilçesi, bilindiği üzere ülkemizin en iyi planlanmış yerleşimlerinden...