06 / 07 / 2024

Bursa deprem riskli hastane binası

Bursa deprem riskli hastane binası

Bursa Ertuğrulgazi'de bulunan Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi, depreme dayanıksız olduğu sebebiyle kapatılmıştı. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca,"Depreme dayanıksız denilerek kapatılan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin bir özel okula 10 yıllığına kiraya verildiğini öğrendik" dedi...

Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözüm, boş evleri riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntemdir!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, büyük depremin beklendiği İstanbul'da  deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözümün boş konutların riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntem olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'un deprem haritası güncellendi! İstanbul'un en riskli bölgeleri nereler?

Yaşanan depremlerin ardından bağımsız olarak yıkılan binalar İstanbulluları korkutuyor. Yapılan açıklamalarda, uzmanların Marmara hakkındaki büyük deprem uyarıları sonrası en riskli ilçelerin haritaları güncellendiği belirtildi.

Prof. Dr. Naci Görür fay hattını işaret etti ve uyardı! Stres transferi yükseldi...

Türkiye'nin deprem riskli ile ilgili deprem bilimciler neredeyse her gün uyarılar yapıyor. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bugün saat 06.31'de Kahramanmaraş Göksun ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı.

Türkiye diri fay hattı haritası güncellendi! En riski bölgeler neresi? 

Türkiye diri fay hattı haritası araştırılıyor. Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de ülke genelinde sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. 2024 güncellenmiş diri fay hattı haritası ile fay hattı geçen deprem riskli iller ve ilçeler listesi.

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Balıkesir ve Bursa uyarısı: İlçe ilçe uyardı, 'Devam edecek' dedi! 

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Balıkesir ve Bursa depremleri ile ilgili ilçe ilçe açıklayarak uyarıda bulundu. İşte Ercan'ın o açıklaması...

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı: Deprem riskli olanlar hariç yeni bina alımı ve yapımı 3 yıl durduruldu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni açıkladı. Peki pakette neler var? İşte detaylar... 

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa'da da hissedilen 4.9'luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Dün akşam Çanakkale'deki 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Balıkesir, Bursa'dan da hissedildi. Akıllara Marmara depremi geldi. Peki deprem uzmanları neler söyledi? İşte o açıklamalar...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz İstanbul'un en riskli yerlerini açıkladı! Depremde ilk önce buralar etkilenecek!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, en riskli 2 fayı ve İstanbul'un depremde daha fazla zarar görecek yerlerini sıraladı.

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı! Bursa için uyardı, tehlike devam ediyor!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Bursa için 7'den büyük deprem ile ilgili olarak uyarı yaptı. Buna göre, deprem tehlikesinin yükseldiğine dikkat çeken Sayın Bektaş, "İstanbul- Bursa deprem çifti modeline göre sırada Bursa var" ifadelerini kullandı.

Deprem uzmanından son dakika Bursa açıklaması: Bursa fay zonu 3-5 milyon yıldır orada! 7.3'lük deprem olur mu?

Marmara Denizi'nde peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, Bursa'da 7.3'lük deprem üretebilecek aktif bir fay olduğu gündeme geldi. Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım...

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

Yedisu fayında 7.2 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Doç. Dr. Taylan Sançar, riskli yerleri bir bir açıkladı!

Dersim, uzmanların 7 üzerindeki büyüklükte deprem beklediği bölgeler arasında yer alıyor. Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taylan Sançar, konuyla ilgili konuştu ve riskli yerleri bir bir açıkladı.

Büyükçekmece Marmara depremine hazırlanıyor: Deprem riskli 8 blokluk 64 daireli site yıkılıyor!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çerçevesinde dprem riskli 8 blokluk 64 daireli sitenin yıkımına başlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Bursa deprem riskli hastane binası Haberi

Bursa deprem riskli hastane binası

Bursa'da 'depreme dayanıksız' denilerek kapatılan Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin özel bir okula kiraya verildiği öğrenildi. 

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; olayı büyük bir skandal olarak değerlendiren CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "'Depreme dayanıksız' denilerek kapatılan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin yeniden inşa edilerek yine sağlık alanında hizmet vereceği söylenmişti. Hastanenin bir özel okula 10 yıllığına kiraya verildiğini öğrendik. Bu bir skandal" diye konuştu.

Bursa ve Marmara Bölgesi'nden hastalara hizmet veren Ertuğrulgazi’deki Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Şehir Hastanesi’nin açılınca Temmuz 2019’da kapatılmıştı.

HASTANE 10 YILLIĞINA ÖZEL OKULA KİRALANDI

AKP Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve dönemin İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, “Bina depreme dayanıksız” diyerek, Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin yeniden inşa edilmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları...