11 / 05 / 2024

bursa ilk yerli tramvay

bursa ilk yerli tramvay

Bursa'da özel bir firma tarafından üretilen, ilk yerli tramvay olan İpekböceği'ni, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kullandı. Şimşek, dünya standartlarındaki projenin Türk girişimciler için örnek olduğunu söyledi...

Türkiye'nin ilk zırhlı SUV'u TULGA 2025'te yollarda olacak!

BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş yaptığı açıklamada BMC tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV'u "TULGA"nın 2025 yılında yollarda olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

TOGG ikinci el sıfırından daha pahalı!  Bakın ikinci el fiyatı ne kadar?

Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG T10X, süratle yolların yeni hakimi oldu. Başlangıçta 953 bin liralık etiketle tüketiciyle buluşan bu muhteşem aracın teslimatlarına yeni başlanmışken, ikinci el piyasası bile hızla şekillenmeye başladı.

Son Dakika! Togg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan'a teslim edildi Plaka detayı dikkat çekti!

Türkiye'nin ilk yerli ve elektrikli otomobili TOGG, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edildi. 'Anadolu' renginde olan TOGG'daki plaka detayı ise dikkatli gözlerden kaçmadı. İşte son dakika haberinin detayları...

Togg’da geri sayım başladı! Togg T10X modelinin ilk sahipleri 29 Mart’ta belli olacak!

Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli otomobili Togg T10X modelinin ilk sahipleri 29 Mart’ta yapılacak çekiliş ile belirlenecek. Ön sipariş için başvuruda bulunan 177 bini aşkın kişi arasında yapılacak çekiliş sonucu 20 bin kişi Togg’un anahtarını almaya hak kazanacak.

TOGG satışa çıkıyor! İşte SUV modelin adı ve fiyatı!

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un heyecanla beklenen satış süreci bu hafta başlıyor. Togg'un C- SUV modelinin ismi de belli oldu. Togg'un başlangıç fiyatı için ilk tahminlerde gelmeye başladı.

İlk yerli otomobil satışa çıktı! Fiyatını duyanlar buz kesti! TOGG’u beklerken o geldi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil Togg'un 2023'ün ilk çeyreğinde yollarda olacağını açıklamasının ardından vatandaşlar TOGG'un satışa sunulmasını beklerken yerli elektrikli araç RKS A1'in sağladığı avantajlarla dikkatleri üstüne topladı.

Yerli otomobil Togg’un Avrupa’da satışa çıkacağı tarih belli oldu!

Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobil modeli Togg'un CEO'su Gürcan Karakaş, şirketin Avrupa pazarına açılacağı tarihi duyurdu. İşte Togg'un uluslararası arenada yollara çıkacağı o tarih... 

Togg’un fiyatı ne kadar olacak? Togg CEO’su çok net konuştu! Kimsenin bilmediği o planı açıkladı

Türkiye’nin ilk yerli otomobili Togg’un yollara çıkacağı gün merakla beklenirken “Togg’un fiyatı ne kadar olacak?” sorusuna da yanıt aranıyor.  Togg CEO’su Gürcan Karakaş, Togg'un fiyatının şubat ayında açıklanacağını belirtti ve Togg'un borsaya açılmasının da gündemde olduğunu söyledi.

EPDK, TOGG için devreye girdi: Uygulama 1 Ocak'ta başlayacak

Seri üretime başlanan Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG'un gelecek yılın Mart ayında yollarda olması bekleniyor. TOGG'un yollara çıkmasıyla birlikte aracın nerede, ne kadar zamanda şarj edileceğine yönelik EPDK, ŞarjetTR uygulamasını geliştirdi.

Yerli otomobil Togg'un en çok bu rengi sevildi! İşte herkesi kendine hayran bırakan o görüntü...

29 Ekim'de Gemlik'teki fabrika açılışı yapılan ve banttan indirilen Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un en sevilen rengi belli oldu. En sevilen rengi belirlemek için sosyal medyada yapılan anket sonuçlandı.

Binlerce kişi TOGG için CİMER’e başvurdu: Konut gibi taksitli olsun!

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg seri üretime başladı. Vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) binlerce mesaj attı. Başvurularda, Togg için renk önerenler kadar yerli otomobilin TOKİ’nin konut projesi gibi taksitle satılmasını isteyenler de var.

bursa ilk yerli tramvay Haberi

bursa ilk yerli tramvay

 Bursa temasları sırasında Büyükşehir Belediyesi´nin danışmanlığı ve yönlendirmesiyle özel bir firma tarafından üretilen Türkiye´nin ilk yerli tramvayı İpekböceği´ni kullanan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dünya standartlarındaki projenin Türk girişimciler için örnek olduğunu söyledi.


Bakan Şimşek, İpekböceği Tramvayı´nı kullanmak için BURULAŞ´a geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve üretici firmanın sahibi Hüseyin Durmaz´ın da hazır bulunduğu ziyarette İpekböceği Tramvayı hakkında Başkan Altepe tarafından bilgilendirilen Bakan Şimşek, daha sonra tramvayı kullanarak test etti.


Büyükşehir Belediyesi´nin danışmanlığında Durmazlar Makina tarafından üretilen tramvayın çok özel bir sisteme sahip olduğunun hissedildiğini belirten Bakan Şimşek, "Burada, Bursalı sanayicimizin maharetini ve dünyayla rahatlıkla rekabet edebilecek düzeyde teknolojik alt yapıyla kurulu sistemi yerinde...