07 / 05 / 2024

büyükşehir sosyal konutlar

büyükşehir sosyal konutlar

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ( MÜSİAD ) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, arsa rayiç değerleri üzerinde yapılan düzenlemelere dikkat çekti. Özdemir ' Büyükşehirler'de sosyal konut yapmak imkansız hale geldi' dedi...

AK Partili Hamza Dağ'dan depremzedelerin oturduğu evleri satışa çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen depremin ardından Uzundere Konutları'na yerleştirilen depremzedelerin yaşadığı evleri satışa çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne AK Partili Hamza Dağ'dan da tepki geldi...

Mersin Büyükşehir Belediyesi sadece satılık değil kiralık konut da üretecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentteki konut sorununa çözüm üretecek sosyal konut projelerini hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, binlerce emekliye 1000 liralık destek verecek...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ekonomik zorluklar yaşayan ve sosyal yardım alma şartlarına uygun 18 bin 854 emekliye dördüncü kez 1000 liralık destek ödemesi yaptığını açıkldı. İşte haberin ayrıntıları...

Melih Gökçek'in Dikmen’deki konutları Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ediliyor!

Melih Gökçek’in 2018 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden eşi ile avukatları adına aldığı ve halen kullandığı Dikmen'deki dubleks konutlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ediliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen Vadi Konutları 1 milyon 930 bin TL'den başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen Vadi Konutları'nda satışlar devam ediyor. Proje kapsamında yaklaşık 1192 bağımsız alan inşa edilecek. Dikmen Vadi Konutları'nda ev fiyatları 1 milyon 930 bin TL'den başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi akaryakıt, ticaret ve sosyal tesis alanı imarlı 4 arsa satacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erzurum Palandöken ve Yakutiye'de yer alan dört adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar akaryakıt, ticaret ve sosyal tesis alanı imarlı olarak belirtildi.

Ankara Büyükşehir, 4 ilçede konut, iş yeri ve arsa satacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya, Çubuk, Sincan ve Mamak'ta yer alan arsa, mağaza ve konutları satışa çıkardı. İşte Resmi Gazete'deki o ihale ile ilgili detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destekleri: İBB Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan Halk Süt Projesi, ihtiyaç sahibi, muhtaç ve dar gelirli ailelere çocuklarının süt ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla büyük bir destek sağlıyor. Peki, İBB Halk Süt'e nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sosyal yardım alanlara Ramazan öncesi nakit desteği!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde sosyal yardım alan ailelere destek sağlamak amacıyla ödeme yaptı. Toplamda 199 bin 175 aile, Başkent Kartı üzerinden 99 milyon 587 bin 500 TL tutarında ödeme aldı.

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden kira ödemelerine yüzde 50 indirim!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda faaliyetleri azalan esnafa yüzde 50 kira indirimi yapılacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Eşrefpaşa Hastanesi açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın sosyal medya hesabından dile getirdiği Eşrefpaşa Hastanesi’nin satılacağı yönündeki iddialara yanıt verdi. 

büyükşehir sosyal konutlar Haberi

büyükşehir sosyal konutlar

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, arsa rayiç değerleri üzerinde yapılan düzenlemelere dikkat çekerek; ‘Mevcut KDV düzenlemesiyle özellikle Büyükşehirler’de Sosyal Konut yapılmasının neredeyse imkansız hale geleceğini’ söyledi.


MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir’in konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle;


Arsa rayiç değerleri, emlak vergisine esas olan, belediye sınırları içindeki cadde, sokak veya değer bakımından farklı bölgeler için ayrı ayrı olmak üzere, her dört yılda bir takdir komisyonları tarafından belirlenmektedir. Özellikle İstanbul’da oldukça yüksek olan arsa rayiç bedelleri son yapılan düzenlemelerle daha da yükseltilmiştir.


Aynı zamanda Maliye Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl yapılan düzenleme ile arsanın metrekare vergi değeri 0 TL ile 500 TL arasında olan konutların KDV oranı %1, 500 TL ile 1.000 TL arasında olan konutların...