05 / 05 / 2024

büyükşehirler konut satışları

büyükşehirler konut satışları

Yatırımcı yeni kurulacak 14 büyükşehirde yeni fırsatları görerek konut alımlarını hızlandırdı.Muğla’da 2009’un ilk 6 ayına göre satışlar bu yılın aynı döneminde yüzde 420 arttı. Aynı dönemde Türkiye genelinde ise alımlar yüzde 2’yle sınırlı kaldı...

Bodrum'a Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarından büyük ilgi! Gayrimenkul satışları yüzde 15 arttı! 

Bodrum'da gayrimenkul satışları son yıllarda sürekli olarak artıyor. 2023 yılında bölgede gerçekleşen konut ve arsa satışları, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Bodrum özellikle Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi.

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Konut satışları düşse de talep devam ediyor!

Türkiye'de ciddi bir barınma krizi yaşanırken son zamanlarda sık sık gündeme gelen maliyet artışları ve kredi faiz oranlarının yükselmesiyle ipotekli konut satışları yüzde 49 geriledi. 

Enflasyondaki hedefe en büyük engel konut fiyatlarında ve kiralarda yaşanan artışlar! 

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, enflasyonda hedefe ulaşmak için gerekli en büyük engelin konut hizmet sektöründeki fiyat yükselişleri olduğunun altını çizdi. İşte o açıklama...

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Konut kredi faizlerindeki yükseliş konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı. Bu düşüşün en büyük nedeninin konut kredisi faizlerindeki yükseliş olduğu belirtildi. 

Borsa İstanbul'da küçük ve büyük yatırımcılar arasında uçurum var!

Borsa İstanbul’da yatırımcıların portföy büyüklüklerine göre dağılımları büyük ve küçük yatırımcılar arasında büyük bir uçurum olduğunu ortaya çıkardı.

Samsun Büyükşehir'den satılık 3 arazi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kavak Karadağ'da yer alan 3 adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin alanları 16 bin 753 metrekare ile 31 bin 263 metrekare arasında değişiyor.

Trabzon Büyükşehir'den satılık esnaf lokantası!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Trabzon'daki esnaf lokantasını satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 13 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Dünyada iki büyük kent hariç her yerde konut fiyatları düştü! İşte fiyatların düşmediği o kentler!

2022’de dünyanın 25 büyük şehrindeki konut fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandı. Rapora göre, yalnızca Zürih ve Tokyo bu kentlerin dışında kaldı.

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Büyükşehir belediyesinden satılık 35 gayrimenkul!

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van Edremit'te yer alan 35 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu ihale 27 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Samsun Büyükşehir'den satılık iş yeri!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. İş yerinin satış ihalesi 23 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

büyükşehirler konut satışları Haberi

büyükşehirler konut satışları

Büyükşehir olması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onay verdiği 14 ilde konut satışları hızlandı. Büyükşehir statüsü kazanan ve yerel seçimlerin ardından kurulması planlanan Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van ve Ordu’da satışlar adeta tavan yaptı. 2009’un ilk 6 ayında 1408 konutun satıldığı Muğla’da bu yılın ilk 6 ayında rakam 7 bin 317’ye çıktı. Muğla’yı Tekirdağ, Balıkesir, Aydın, Mardin ve Hatay izledi.


Fiyatlar da yükseldi


Ev satışlarının arttığı yeni büyükşehirlerde satılık ev fiyatları ile kiralık ev fiyatlarında da yükseliş gözlendi. Muğla’da ev fiyatları metrekare başına 2 bin lirayı geçerken kiralar ise 600 liradan başlangıç gösteriyor. Ev fiyatlarının İstanbul’la yarıştığını belirten Muğla Emlak Odası temsilcileri, Muğla’nın büyükşehir olmasıyla birlikte önce kiraların yükseldiğini söyledi.


Yeni büyükşehirlerde sanayinin artacağı, artan...