28 / 07 / 2024

çalışmayan emeklinin emlak vergisi

çalışmayan emeklinin emlak vergisi

Emlak vergisi istisnası olan "sıfır oranlı emlak vergisi" uygulamasından emekliler de yararlanabiliyor. Peki, Emlak vergisinde emekli istisnası şartları nelerdir? Emekliler muaf olmak için ne yapmalı?

Emlak Konut GYO Allsancak fiyat listesi! Emlak Konut kampanya 2024! 

Emlak Konut GYO yeni konut kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında İzmir Allsancak projesi de yer alıyor. Peki Emlak Konut GYO Allsancak projesinde hangi tip konutlar var? İşte Allsancak projesi ve Allsancak fiyat listesi...

Emlakçılar ve ev almak isteyenler arasında sıkı pazarlık başladı! 

Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatlarına paralel şekilde emlakçı komisyonları da yükseldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 4 milyon TL'lik bir evin satışında komisyon tutarı 200 bin TL'ye dayanınca, alıcılarla emlakçılar arasında da sıkı pazarlık başladı

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

2024 yılının başlaması ile beraber vergi ödemeleri yeniden gündeme geldi. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi ödemeleri de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? 

Emekliye son dakika müjdesi: Çalışan emeklilere 5 bin lira düzenlemesi yılbaşından önce yasalaşacak!

Çalışmayan emeklilere son dakika müjdesi geldi. aktarılan son dakika kulis bilgilerine göre, 5 bin lira ödenmesine dair düzenlemeyi de içeren kanun teklifinin, yılbaşından önce yasalaşması planlanıyor.

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?

Milyonlarca emekli 5 bin TL için beklemede. Peki, Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, meclisten geçti mi? İşte konuya ilişkin son gelişmeler...

Ev hanımlarına müjde! Emeklilik kapısı açıldı! Çalışmayan ev hanımları nasıl emekli olabilir?

Uzun yıllar gündemde olan çalışmayan ev hanımları için emeklilik kapısı açıldı. Son zamanlarda yapılan yeni düzenlemeler ile çalışmayan ev hanımları da emekli olabilecek. Peki ev hanımları nasıl emekli olabilir? İşte detaylar...

Çalışmayan ev hanımlarına maaş müjdesi geldi! Acil bakın!

Çalışmayan ev hanımlarının maaş alıp alamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, emeklilik hakkı yalnızca iş hayatında olanlar için değil, ev hanımları için de geliyor...

Ev kadını ve anneler müjde! Yeni emeklilik sistemi yüz güldürecek, çalışan çalışmayan her kadın faydalanacak...

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından sonra ev hanımlarının sosyal güvencesi ve erken emekliliğini sağlayacak sistem için çalışmalar hızlandırılacak. Bu kapsamda milyonlarca ev kadını ve anne emekliliğe kavuşacak.

Çalışmayan annelere aylık 7500 TL ödeme! Şartlara göre başvuru yapın!

Çalışmayan ev hanımlarının sevindiren yeni bir destek ödemesi devlet tarafından geldi. Başvuru yapan ve şartları yerine getiren tüm anneler bu ödemeden faydalanabilecek. Peki ödeme nasıl olacak? 

Çalışmayana, emekliye ve çalışana devlet desteği! Anında tek şartla 2500 TL yardım!

Emekli vatandaşa, çalışana, çalışmayan kişilere devlet desteğinde bulunulacak. İşte detaylar!

Al Amir Turizm Emlak İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Amir Turizm Emlak İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bahhçelievler'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Esmaa Alhalıl ve Mahmous M.M. Adwam tarafından kuruldu.

Ev hanımları da artık maaş sahibi olacak! Çalışmayan kadınlara 7000 TL maaş!

Devletten çalışmayan kadınlara büyük destek. Ev hanımları da artık maaş sahibi olacak. İşte detaylar!

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri nerede? Mimar Sinan Evleri fiyat listesi!

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri nerede sorusunun yanıtı ve Mimar Sinan Evleri fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte Emlak Konut GYO'nun en yeni projesi Mimar Sinan Evleri ile ilgili detaylar...

çalışmayan emeklinin emlak vergisi Haberi

çalışmayan emeklinin emlak vergisi

Emlak vergisinde emekli istisnası!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. 1319 sayılı kanun gereğince ödenecek vergi oranları taşınmazın türüne ve yer aldığı belediyeye göre değişkenlik gösteriyor.


Vergi istisnası olan "sıfır oranlı emlak vergisi" uygulamasından, yalnız meskeni olan ve muafiyet koşullarını taşıyan kimseler yararlanabiliyor. Buna göre 200 metrekareyi geçmeyen tek mesken sahipleri gelirleri olmaması halinde emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisinden muaf olan kimseler şu şekilde sıralanıyor:


Başka bir geliri olmayan;

Emekliler, 

Özürlüler, 

Gaziler,

Şehitlerin dul ve yetimleri, 

Hiçbir geliri olmayan işsizler, 

Ev hanımları.


Emlak vergisinde emekli istisnasından yararlanmanın da bazı koşulları bulunuyor. Emeklinin vergiden muaf olabilmesi için çalışmaması ve başka bir yerden gelirinin olmaması gerekiyor. Tek meskenin yanında yazlık eve de sahip olan emekliler vergiden muaf tutulmuyor.


Ancak, tek meskene sahip olup kiraya veren ve kendileri...