26 / 07 / 2024

çed gerekli yada değil kararını valiliklermi verecek

çed gerekli yada değil kararını valiliklermi verecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED Yönetmeliği'nin Ek-II listesi kapsamındaki projelere ilişkin "ÇED gereklidir" veya "ÇED gerekli değildir" kararlarının 3 Ekim 2013 tarihli genelgeyle valiliklere devredildiği konusunda açıklama yaptı...

Kent Yapı'dan Mersin'e 550 konutluk yeni proje geliyor! 

Kent Yapı, Mersin Silifke'deki yeni projesiyle 550 konut inşa edecek. 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verilen projenin inşaat çalışmaları da resmen başlıyor.

TOKİ Ankara Sincan projesi resmen başlıyor! 994 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Sincan'da hayata geçireceği yeni projesi resmen başlıyor. 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verilen projede 994 adet konut, 8 Kapıcı dairesi, 12 adet dükkan yer alıyor. 

Limak Bodrum projesi resmen başlıyor! Orman ve sit alanına 5 yıldızlı otel geliyor!  

Limak'ın Muğla Bodrum'daki yeni turizm konaklama tesisi için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildi. İnşaat çalışmalarının başlayacağı 5 yıldızlı otel projesi 354 milyon 244 bin 77 TL'ye mal olacak.

Cengiz Holding'in yankıları dinmeden Bodrum'daki iki yeni proje için daha düğmeye basıldı!

Cengiz Holding'in Bodrum'un Cennetkoy'unda hayata geçireceği proje için ÇED Gerekli Değildir kararı verilmesinden sonra Bodrum'da iki proje daha inşa edileceği belirtildi. İşte detaylar...

Bodrum Gölköy Mahallesi’ndeki cennet koyunda yer alan projeye ÇED istenmedi...

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi’ndeki cennet koyda geçen sene inşaata başlayan Cengiz Holding’in, arkeolojik ve doğal sit alanındaki 780 dönümlük arazide cenneti cehenneme çeviren projesine 'ÇED gerekli değildir' raporu verilmesi Bodrumluların tepkisini çekti. 

İş GYO Tuzla projesi resmen başlıyor! Tam 1.115 yeni konut geliyor!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Tuzla'daki yeni projesi resmen başlıyor. 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verilen dev projede 1.115 konut ve 19 ticari ünite yer alacak.

Gamador Parla Ankara resmen başlıyor! Ankara'ya 710 konutluk yeni proje geliyor!

Gamador İnşaat'ın başkent Ankara'daki yeni projesi Gamador Parla resmen başlıyor. 'ÇED gerekli değildir' kararı verilen projede 710 konut yer alıyor.

TOKİ Çankırı projesi için düğmeye basıldı, sıra temel atmaya geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı projesi için 'ÇED gerekli değildir kararı' verildi. 475 konutun yer aldığı proje 564 milyon 451 bin 740 TL'ye mal olacak.

TOKİ'nin İstanbul'daki dev projesi için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı! 637 konutluk yeni proje resmen başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Eyüpsultan'daki yeni projesi resmen başlıyor. 637 yeni konutun yer alacağı projenin maliyeti 889 milyon 476 bin TL olarak açıklandı.

TOKİ Yozgat projesi resmen başlıyor! 304 konutluk yeni proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat projesi resmen başlıyor. Yozgat Eskipazar 2. Mıntıka Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan projede toplam 304 konut yer alacak.

Violet Diamond projesi resmen başlıyor! Beylikdüzü'ne 328 konutluk yeni proje geliyor!

Güven Reform Group tarafından Beylikdüzü’ne inşa edilecek Violet Diamond projesi resmen başlıyor. 328 konut ve 10 ticari alan kapasiteli proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Aremsis Holiday Resort için düğmeye basıldı! TMO'nun Hatay'daki eğitim ve dinlenme tesisi otel oluyor!

Antiochia Turizm tarafından Hatay’da inşa edilecek otel projesi resmen başlıyor. 120 oda ve 240 yatak kapasiteli otel projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

çed gerekli yada değil kararını valiliklermi verecek Haberi

çed gerekli yada değil kararını valiliklermi verecek


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED Yönetmeliği'nin Ek-II listesi kapsamındaki projelere ilişkin "ÇED gereklidir" veya "ÇED gerekli değildir" kararlarının 3 Ekim 2013 tarihli genelgeyle valiliklere devredildiğini, projenin yeri ve bölgenin hassasiyetine daha vakıf olması muhtemel projenin gerçekleştirileceği il tarafından bu kararın verilmesinin daha sağlıklı olacağı yaklaşımı dikkate alınarak valiliklere yetki devri gerçekleştirildiğini bildirdi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında ÇED Yönetmeliği'nin 26. maddesi kapsamında yer alan maden, petrol, doğalgaz, kaya gazı veya jeotermal kaynak arama projelerine ilişkin "ÇED gereklidir" veya "ÇED gerekli değildir" kararı verme yetkisinin, 1 Mart 2014'ten itibaren valiliklere devredilmesini konu alan haberlerin yayımlandığı belirtildi.


Bu haberlerin uygulamanın içeriğini yansıtmaktan uzak, çarpıtılmış ve yanıltıcı bilgiler içerdiğine işaret edilen açıklamada, maden arama projeleri için proje tanıtım dosyası...