26 / 07 / 2024

ÇEDBİK binaların enerji verimliliği

ÇEDBİK binaların enerji verimliliği

Avrupa’daki Yeşil Bina Konseyleri tarafından başlatılan dünyanın en geniş katılımlı renovasyon projesi Build Upon, mart ayı itibariyle başladı. Binalardan kaynaklanan emisyonların azaltılması için başlatılan projenin Türkiye ayağını, ÇEDBİK yürütecek.

Bakırköy'de '+1 kat artışı' yolda! Kentsel dönüşüm hızlanacak, çürük binalar yenilenecek!

Bakırköy'de kentsel dönüşümün hızlandırılması ve çürük binaların yenilenmesi için '+1 kat artışı' yolda. İşte ayrıntılar...

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

O ilde yaşayanlara korkutan açıklama! 7 şiddetindeki depremlerde binaların yüzde 60'ı yıkılacak!

Ülke genelinde depremler olmaya devam ediyor. Artçı depremler vatandaşları korkuturken o il için de uzmanlardan uyarı geldi. 7 şiddetinde deprem olması halinde binaların yüzde 60'ının yıkılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yüzde 46'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yüzde 46'lık kısmı yıkıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

ÇEDBİK binaların enerji verimliliği Haberi

ÇEDBİK binaların enerji verimliliği

Dünyanın en geniş katılımlı bina renovasyon (bina iyileştirme) projesi Build Upon, iklim değişikliğine yol açan mevcut binalarla ilgili çözüm üretmek üzere Avrupa’daki Yeşil Bina Konseyleri tarafından başlatıldı. Bir yıldan fazla süren hazırlıkların ardından Build Upon projesi, 80’den fazla etkinlik düzenleyerek, binalardan kaynaklanan emisyonları azaltmak için çaba harcayan 1000’in üzerinde kurum ve kuruluşu bir araya getiriyor. Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin mevcut bina emisyonları, Avrupa Birliği’nin toplam karbon emisyonlarının yüzde 36’sını oluşturuyor. Bu da mevcut binaların çevreye daha fazla zarar verdiği anlamına geliyor. Avrupa ülkelerindeki konutların ve ticari binaların enerji verimliliği standartlarına uygun olarak iyileştirilmeleri amacıyla ortaya çıkarılan Build Upon, AB Horizon 2020 Araştırma ve İnovasyon Programı kapsamında yürütülüyor. Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Hırvatistan, İspanya, İsveç, İrlanda, İtalya, Letonya, Romanya, Slovakya,...