18 / 07 / 2024

Çelik üretiminde maliyet tasarrufu nasıl sağlanır

Çelik üretiminde maliyet tasarrufu nasıl sağlanır

Çelik İhracatçıları Birliği; çelik üretiminde maliyetleri azaltmak için dünyada kullanılan teknolojik yöntemleri mercek altına aldı. Bu yöntemlerden biri de “ cüruf atıkları ” nın değerlendirilmesi...

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Türkiye'nin ham çelik üretimi 14 ay sonra ilk kez arttı!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’den ham çelik üretimine ilişkin açıklama geldi. Buna göre, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk defa artış olduğu öğrenildi.

Türkiye, demir çelik üretiminde dünyada 8. Avrupa'da ise 2. oldu!

Türkiye’de hem de dünyanın bazı ülkelerine demir çelik ürünleri pazarlayan Evren Akar sektör hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Akar'dan dikkat çeken açıklamalar...

Süt üretiminde tehlike çanları! İnekler kesime gidiyor, üretim azalıyor. Yeni zamlar kapıda!

Süt üretiminde yaşanan sorunlar çığ gibi büyüyerek devam ediyor. Besiciler, yüksek maliyet artışlarına rağmen alım fiyatlarının masraflarını karşılamadığı gerekçesiyle ineklerini kesime gönderirken, süt üretimi de giderek azalıyor.

Çelikten üzücü haber! Dev sektörün üretiminde büyük kayıp!

Türkiye’nin en önemli sanayi sektörlerinin başında gelen ham çelik üretiminde, başta yurt dışındaki durgunluk nedeniyle büyük düşüş yaşandığı bildirildi.

Sanayiciler uyardı! Çelik üretimi ve ihracatı geriliyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle uluslararası alanda rekabet güçlerinin gerilediğini açıkladı, Dernekten yapılan açıklamada çelik ihracatında ve üretiminde yaşanan düşüşe işaret edildi. Açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarının çelik sektö

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

Türk şirketler Avrupa'da çelik fabrikası topluyor!

Türkiye, küresel ham çelik üretiminde geçen sene yüzde 6 oranında büyüyerek 35.8 milyon tonluk üretim yaptı. Çelik sektöründe faaliyet gösteren Türk firmaları, yerli yatırımlarını hızlandırırken bir taraftan da yurt dışında yeni yatırımlarını hayata geçiriyor.

Çağ Çelik A.Ş, TEİD üyesi oldu!

Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının katılımıyla 150’yi aşkın üyeye ulaşan Etik ve İtibar Derneği (TEİD) üyeleri arasına, 1978’de kurulan ve Demir–Çelik üretiminde lider firmalardan olan Çağ Çelik de katıldı.

Atak Damper Çelik Kapı, TOKİ projelerine yoğunlaştı!

Çelik kapı ve yangın çıkış kapıları üretimi ile faaliyet gösteren Atak Damper Çelik Kapı, TOKİ projelerine yoğunlaştı. Firma yaptığı projelerle birlikte yılın ilk yarısında geçen yıla göre üretiminde yüzde 30 artış sağladı.

Cem Çelik: Konutta faiz oranları ilkbaharda düşecek!

Konut üretiminde yüksek faiz oranlarının, İlkbahar ile düşmesi bekleniyor. Cem Çelik, çıtayı her geçen yıl yükseltirken, önlerine çıkan en büyük sorunun aşırı yüksek faizler olduğunu dile getirerdi.

Hassas Çelik Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili çelik tesisinin temelini atıyor!

Yassı çelik üretiminde ilk yerli özel sektör üreticisi Tosyalı Holding, şimdi de Japon ortağı ile birlikte Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili çelik tesisinin temelini atmaya hazırlanıyor.

Yalçın Pekgüzel: Çelik kapı üretiminde Çin'den sonra Türkiye geliyor!

Çelik kapıda, güvenliği önde tutan ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini belirten Pekgüzel Şirketler Grubu Başkanı Yalçın Pekgüzel, "Üretim konusunda da iddialıyız. Çin'den sonra Türkiye geliyor" dedi..

Çelik üretiminde maliyet tasarrufu nasıl sağlanır Haberi

Çelik üretiminde maliyet tasarrufu nasıl sağlanır

Dünyanın birçok ülkesinde cüruf atıkları teknolojik gelişimle; kimyasal bileşimine bağlı olarak ayrıştırılabiliyor ve demiryolundan çimentoya, asfalttan çatı sistemlerine kadar birçok alanda tekrardan kullanılabiliyor. Üretim maliyetlerinde tasarrufu sağlayan diğer metotlar ise “metalurjik katkı malzemeleri” ve “hurda sahası yönetimi”…  ‘Çelik Teknoloji Seminerleri’nin üçüncüsünde üretimde maliyet kontrolü için uygulanabilecek tüm teknolojik gelişmeler sektör temsilcilerine aktarıldı.

Çelik İhracatçıları Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Matil Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş.’nin eğitim misyonu kapsamında sürdürdüğü “Çelik Teknoloji Seminerleri”nin üçüncüsünde “Çelik Üretiminde Maliyet Kontrolüne Yönelik Teknolojik Gelişmeler” konusu ele alındı. Açılışını Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci’nin yaptığı seminere, seminer ortağı Harsco Metal ve Minareller Firması Genel Müdürü Franco Bruno ve firma temsilcilerinin sunumları ile devam edildi. Dünyanın birçok ülkesinde cüruf atıkları yönetimi, sistemleri geliştiren ve uygulayan...