14 / 05 / 2024

Cemaleddin-i Seydi Külliye Cami

Cemaleddin-i Seydi Külliye Cami

Manavgat ilçesinde yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olacak, Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile yapılacak cami ve türbesinin cami ve türbenin temeli atıldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Bankalarda faiz yarışı kızıştı! Bir bankanın 1 milyon TL için verdiği aylık faiz 40 bin TL'ye dayandı!

Bankalarda faiz yarışı giderek kızışırken, bir bankanın 1 milyon TL için verdiği aylık faiz 40 bin TL'ye dayandı. Peki mevduat faizlerinde yeni ay itibarıyla son durum ne? İşte banka banka mevduat faizleri Mart 2024...

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

Avrupakent GYO, Swissotel Resort Bodrum Beach'i aylık 3,5 milyon TL'ye Süleyman Çetinsaya’nın şirketine kiraladı!

Avrupakent GYO, Swissotel Resort Bodrum Beach'i aylık 3.5 milyon TL bedelle  Süleyman Çetinsaya’nın şirketi Pantur Otelcilik'e kiraya verdiğini açıkladı. İşte detaylar...

Şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine yeni düzenleme! 75 yaşını dolduran şantiye şefliği yapamayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenleme ile beraber şantiye şeflerinin iş yükümlülükleri belirlendi. Peki yeni yönetmelikle neler değişti? İşte konu ile ilgili detaylar...

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan konut almak isteyenler için kötü haber!

Ekonomist Atilla Yeşilada, konut almak isteyenler için kötü haberi verdi. Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Yeşilada, "İstanbul'da konut almak bir hayal olacak. Orta sınıfın daralması ve gençlerin umutsuzluğu ön planda." dedi.

Atilla Yeşilada borsa için kötü haberi verdi! BİST-100 ağır kayıplar yaşayabilir!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,24 yükselişle 7.622,69 puandan başlarken Ekonomist Atilla Yeşilada borsa için kötü haberi verdi. 

İnşaat malzemelerindeki artış iç mimarlık hizmetlerini de etkiledi!

Konut fiyatları son üç yılda bayağı yükseldi. Buna ek olarak inşaat malzemelerinin fiyatları da arttı. Bu duruma bağlı olarak iç mimarlık hizmet bedeli de yükseliyor.

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Aile destek programı ödemeleri için kötü haber geldi! Hesaplara tek tek yatırılan 1.250 TL'yi bekleyenler aman dikkat!

Aile destek programı ödemeleri için kötü haber geldi... Hesaplara tek tek yatırılan 1.250 TL'yi bekleyenler aman dikkat...

Dolar için kötü senaryo yazıldı! Korkutan açıklama az önce geldi! Doları olanlar çabuk bakın! Görmeyen duymayan kalmasın

Analistler tarafından dolar için kötü senaryon yazıldı. Korkutan açıklama az önce geldi! Doları olanlara kötü haber! Görmeyen duymayan kalmasın.

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği Aralık 2022 ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Peş peşe belirlendi! Hemen bakın!

Milyonlarca çiftçi mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmelerini araştırıyor. Peki mazot ve gübre desteği Aralık 2022 ödemeleri hesaplara yattı mı? Kontrol edin!

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği Aralık 2022 ödemeleri hesaplara yattı mı? Kontrol edin!

Milyonlarca çiftçi mazot ve gübre desteği ödemelerini araştırıyor. Peki mazot ve gübre desteği Aralık 2022 ödemeleri hesaplara yattı mı? Kontrol edin!

Cemaleddin-i Seydi Külliye Cami Haberi

Cemaleddin-i Seydi Külliye Cami

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Hz. Peygamber'in Ehl-i Beyt'inden ve Horasan erenlerinden Seyyid Cemaleddin Hazretlerinin mezarının bulunduğu yere yapılacak türbe ve külliye caminin sadece Manavgat değil, Türkiye ve İslam dünyası için de büyük önemi olduğunu söyledi. Manevi değeri büyük insanların hatıratına ve mirasına sahip çıkmak gerektiğini ifade eden Türel, şöyle devam etti: "Seyyid Cemalleddin Hazretleri bu güzel topraklara gelerek vakıf kurmuştur. Burada ilim irfan faaliyetlerinin yanında halka hizmet etmiş, dertlere deva olmuştur ve burada hakka yürümüştür. Ardından büyük bir miras bırakmıştır. Çok şükür şimdi çok kıymetli dostlarımız, büyüklerimiz, vakfımız önemli bir girişimde bulunmuşlar, müftülüğümüzün de desteği ile bu mirasa sahip çıkılıyor. Bu külliye yapıldığında Antalya ve Manavgat'a hem maddi hemde manevi büyük katkıları...