24 / 07 / 2024

çerkezköy adliye sarayı yeni bina

çerkezköy adliye sarayı yeni bina

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde son iki yılda yaşanan iki sel felaketinde sular altında kalan Çerkezköy Adliyesi, Fatih Mahallesi’ndeki yeni Çerkezköy Adalet Sarayı binasına taşınmak için gün sayıyor....

Ankara Adliye Sarayı yıkılacak!

Ankara Adliye Sarayı için yıkım kararı çıktı. Önümüzdeki aylarda yıkılacak Adliye Sarayı'nın yerine yenisi inşa edilecek.

Çorlu Adliye Sarayı Mayıs 2018'de tamamlanacak!

Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel Tekirdağ'da devam edenyatırım projelerini ziyaret etti. Yüksel, 100 dönüm üzerinde inşa edilen Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin 18 ay içerisinde, Çorlu Adliye Sarayı'nın ise 2018 Mayıs'ta tamamlanacağını dile getirdi.

Çerkezköy Türkan Saylan Kültür Merkezi tamamlanıyor!

Mesaisine sabahın erken saatlerinde başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Danışmanları Şeref Çetin ve Neşat Erdoğan ile beraber Çerkezköy ve Saray ilçelerinde bazı incelemelerde bulundu.

Gölcük Adliye Sarayı hizmete açıldı!

Kocaeli merkezinin gelişmesine ve genişlemesine büyük katkı sağlayacağı düşünülen ''Gölcük Adliye Sarayı'' hizmete açıldı.

Kahramanmaraş Elbistan Adliye Sarayı 2017'de açılacak!

20 milyon 83 bin TL’ye ihale edilen Elbistan Adliye Sarayı’ndaki inşaat çalışmaları hız kazandı. Bodrum ve zemin katı büyük oranda tamamlanan adliye sarayının 2017 yılı yazında hizmete açılacağı belirtiliyor.

Bolu Yeni Adliye Sarayı'nda temel kazma çalışmaları sona yaklaştı!

İlk Kazması geçtiğimiz ay vurulan ve 2018 yılında tamamlanarak Bolu halkının hizmetine açılması beklenen Yeni Adliye Sarayının temel kazma çalışmalarında sona gelindi.

Fatsa ve Ünye'nin Adliye Sarayı nereye yapılacak?

Fatsa ve Ünye ilçelerine hizmet verecek olan ortak bir adliye binasının yapılmasının planlandığı bildirilirken yer konusunda mutabakata varılamaması en büyük sorun olarak görülüyor. Adliye Sarayı’nın Fatsa ve Ünye ilçelerine hizmet vereceği öğrenildi.

1947 yılında İstanbul Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilmiş!

1947 yılında Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilmesi planlanan İstanbul Adliye Sarayı'nın yeri dönemin Adalet Bakanı ve Vali Lütfi Kırdar tarafından gezilerek tetkik edilmiş. Yapılacak bina 7.5 milyon liraya mal olacakmış.

1944 yılında inşa edilecek Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilememiş!

1944 yılında Adliye Vekaleti tarafından inşa ettirilecek İstanbul Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilememiş. Sultanahmet'te inşa edilecek Adliye binasının, yeni açılan Atatürk Bulvarı üzerinde inşası gündeme gelmiş.

1940 yılında Adliye Sarayı'nın inşasına başlanacak!

1940 yılında Sultanahmet'te eski Sultanahmet Hapishanesi'nin bulunduğu arsa üzerinde inşa edilecek İstanbul Adliye Sarayı'nın inşasına başlanacakmış. Aynı sene adliye binasının hapishane arsası üzerinde inşası da kesinleşmiş.

Sultanahmet'e adliye sarayı inşa edilecek!

1937 yılında yapılması planlanan İstanbul Adliye Sarayı'nın Sultanahmet'te yapılmasına, Mimar Prost'un onay vermesiyle, karar verilmiş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1937 yılında Adliye Sarayı Sultanahmet'te inşa edilecek!

1937 yılında yapılması planlanan İstanbul Adliye Sarayı'nın Sultanahmet'te yapılmasına, Mimar Prost'un onay vermesiyle, karar verilmiş. Meydandaki İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi binası da yıktırılarak meydanın açılması sağlanacakmış.

1937 yılında Adliye Sarayı'nın Sultanahmet'e yapılması uygun değil!

1937 yılında Henri Prost, İstanbul Adliye Sarayı'nın Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilmesini uygun bulmamış. Fransız Mimar Prost, Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilecek yeni binaların bölgenin ahengini bozacağını savunmuş.

çerkezköy adliye sarayı yeni bina Haberi

çerkezköy adliye sarayı yeni bina

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde son iki yılda yaşanan iki sel felaketinde sular altında kalan Çerkezköy Adliyesi, Fatih Mahallesi’ndeki yeni Çerkezköy Adalet Sarayı binasına taşınmak için gün sayıyor. Çerkezköy Adliye Sarayı’nın hafriyat çalışmaları 2012 Mayıs ayında başlamış, inşaat yapım işi ise kısa bir süre önce tamamlanmıştı. Son iki yılda yaşanan sel felaketlerinde mevcut Hükümet Konağı’nın sular altında kalması nedeni ile giriş katta bulunan arşiv ve dosya bölümlerinin büyük kısmı tahrip olmuştu. Çerkezköy Adliyesi yetkilileri, bugünlerde ise Fatih Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Adliye Sarayı’na taşınmaya hazırlanıyor. Devlet Malzeme Ofisi’nden gelen büro malzemeleri yeni binaya yerleştirildi. Çerkezköy Adliyesi’nin önümüzdeki haftalarda yeni binasında hizmet vermeye başlayacağı tahmin ediliyor.


Pirsus...