03 / 05 / 2024

Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme Raporu

Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme Raporu

İstanbul 3. Köprü projesinin Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme Raporu'ndaki analizler açısından değerlendirilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! 45 sözleşmeli bilişim personeli alınacak...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 45 sözleşmeli bilişim personeli alacağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ‘kiralık araç’ açıklaması geldi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ‘araç kiralama’ iddialarına ilişkin olarak bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bakanlığımızın hizmetindeki kiralık araçlara yönelik daha önceki senelerde yapılan sözleşmenin süresinin dolması nedeni ile yeni bir sözleşme imzalanmasına gerek duyulmuştur."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! Faizsiz konut kredisinden kimler faydalanacak? Destek ödemeleri sıralandı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, faizsiz konut kredisinden kimlerin faydalanabileceğini duyurdu. Peki faizsiz konut kredisinden kimler yararlanacak? Faizsiz konut kredisi desteğini kimler alabilecek? İşte faizsiz konut kredisi faiz desteği ile ilgili ayrıntılar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan sözleşmeli bilim personel alımı yapacağını açıkladı. İş arayanlara Çalışma Bakanlığı’ndan kaçırılmayacak bir iş fırsatı daha. İşte haberin ayrıntıları...

Büyükşehir Belediyesi akaryakıt, ticaret ve sosyal tesis alanı imarlı 4 arsa satacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erzurum Palandöken ve Yakutiye'de yer alan dört adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar akaryakıt, ticaret ve sosyal tesis alanı imarlı olarak belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personel alımı yapacak! Başvurular başladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. 4 Kasım’da başlayan başvuruların 19 Kasım’a kadar devam edeceği öğrenildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan evlilik kredisi uyarısı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sahte "evlilik kredisi" vaatlerine karşı uyarıda bulundu ve "Aile ve Gençlik Bankası" adı altında yapılan sahte vaatlerin güvenilmez olduğunu bildirdi. Bakanlık, kaynağı belli olmayan ve doğruluğu teyit edilemeyen sahte internet sitelerine itibar edilmemesi gerekt

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan 65 yaş üstüne müjde: 60 proje değerlendiriliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Yaşlı Destek Programı'na ilişkin açıklama yaptı. Göktaş, Yaşlı Destek Programı'nı (YADES) Türkiye genelinde yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında 60 yeni proje başvurusu alındığını aktardı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde! Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL destek! 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan barınma desteğinin detayları netleşti bu kapsamda Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL'ye yakın destek sağlanacak. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ailelere müjde. Hızır gibi yetiştiler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ailelerin en ihtiyaç duyduğu dönemde öğrencilere kırtasiye yardımı gerçekleştirecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.079 memur alımı başvuruları başladı! Kimler başvurabilir?

23 Ağustos 2023 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan duyuru ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2.079 memur alımı yapacağını açıkladı. Bu alımlar, en az ilkokul mezunu olmak kaydıyla başvurular başlamıştır. Başvuru süreci hakkında ayrıntılı bilgiler haberin devamında...

Anne babalar müjde! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'tan son dakika destek açıklaması! 1, 2, 3, 4 çocuğu olanlar..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların eğitim alanında ihtiyaçlarının karşılanması için kaynakları kullanmaya devam edeceklerini duyurdu.

Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme Raporu Haberi

Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme Raporu



CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul 3. Köprü projesinin Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme Raporu'ndaki analizler açısından değerlendirilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.


Tanrıkulu önergesinde "3. Köprü ile ilgili olarak, 327 sayfalık Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme Raporu'nda yer aldığı üzere, eğer gerekli önlemler alınmazsa, İstanbul'u nelerin beklediği ayrıntılı analizlerle kaleme alınmış ve şehrin havasının, suyunun, bitki örtüsünün, canlıların, trafiğin, arazinin, arkeolojik mirasın hepsi ayrı ayrı incelenmiştir." diyerek 8 soru sordu.


Tanrıkulu'nun soruları

1- Su numunelerinin alındığı 20 ayrı noktanın fiziksel rahatsızlıklar karşısında hassasiyete sahip olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu hassasiyetler nelerdir? Bu noktalara gidebilecek sızıntıların nihai içme suyu kaynaklarına erişmesi sakınca yaratmayacak mıdır?


2- Projenin inşası yüzeysel su kaynakları üzerinde geçici rahatsızlıklara ve...