02 / 05 / 2024

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki talepler meclis gündemine taşındı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın konu hakkında açıklamalarda bulundu..

Kamuya ait yapılarda ithal granit kullanıldığı iddiaları TBMM'de!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, kamuya ait yapılarda ithal granit kullanıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akın, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Balıkesir'de arazi alan yabancılara ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir'de arazi satın alan yabancılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Akın sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Milletvekili Mehmet Özhaseki'ye iletti..

Serkan Sarı: Tarım arazileri de icralar yüzünden bir bir satılıyor!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı tarla, tarım arazisi, zeytinlik vasfında birçok mülkün banka icraları yüzünden satıldığını gündeme getirdi. İşte Sarı'nın o açıklamaları...

Fikret Şahin'den 'Şehir hastanelerinde devasa kamu zararı var' iddiası!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin yaptığı açıklamada  şehir hastanelerinde devasa kamu zararı olduğunu öne sürdü.

Fikret Şahin: Şehir hastanelerinin kira-hizmet bedeliyle 62 hastane yapılabilir!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin yaptığı açıklamada, şehir hastanelerinin kira-hizmet bedeliyle toplam 62 hastane inşa edilebileceğini söyledi.

TOKİ'nin yurt yapımına öncelik vermesi önerisi TBMM'de!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, TOKİ'nin öğrenci yurtlarına öncelik vermesiyle ilgili kanun teklifini TBMM'ye sundu.

Kanal İstanbul inşaatının son durumuna ilişkin önerge verildi!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatıyla ilgili soru önergesi verdi. 

Fikret Şahin'den şehir hastaneleri açıklaması!

Şehir hastaneleri, bütçeleriyle ve kira bedelleriyle tartışılıyor. CHP, şehir hastanelerini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacak. CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, sağlık hastanelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Şehir hastanelerinin sözleşmeleri bitince ne olacak?

CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, şehir hastaneleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şahin, şehir hastanesi müteahhitlerinin 5 sene süreyle aldıkları hizmet sözleşmesi zamanının bitmesine 6 ay kala krize neden olduklarını dile getirdi. 

Fikret Şahin'den şehir hastanelerinin kiralarına ilişkin öneri!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, şehir hastanelerini yapan müteahhitlere devletin bu yıl ödemesi gereken 16.4 milyar TL'lik kira ve hizmet bedelini silmesini önerdi.

Balıkesir Büyükşehir'in borçları için araziler satılıyor iddiası!

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının kapılması için arazilerin satışa sunulduğunu belirtti.

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı mecliste!

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'de aidatını ödeyemeyenin evi satılıyor iddiası!

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, TOKİ konutlarında oturan dar gelirli vatandaşların sorunlarını Meclis gündemine götürdü. 

Kapatılan Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nin arazisi nasıl değerlendirilecek?

Kapatılan Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nin arazisinin nasıl değerlendirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Balıkesir Edremit'te zeytinlikler imara açılıyor iddiasına belediyeden yanıt!

Balıkesir Edremit’te Zeytinli Mahallesi’nin sakinlerinin “CHP-FETÖ işbirliği ile zeytinlikler imara açılıyor” iddialarına yanıt geldi. Mahallede yer alan 8 bin 320 metrekarelik arsanın imara açılması için ilk adımın daha sonradan kapatılan Zeytinli Belde Belediyesi tarafından atıldığı ortaya çıktı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Haberi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın



Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki talepler meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, "Dün geceden sabaha kadar süren ve metrekareye 210 kilogram yağışın düştüğü açıklanan Ayvalık ilçemizde ev ve iş yerlerini su basmış, ulaşımda aksamalar olmuş, cadde ve sokaklar sel yatağı hâline gelmiştir. 


Günlük hayatı durduran yağış, tarım alanlarında da su baskınlarına yol açmıştır. Yoğun yağış nedeniyle okullar Ayvalık'ta bir gün tatil edildi. Belediye Başkanımızla görüşerek ayrıntılı bilgi aldım. Çok şükür ki herhangi bir can kaybı meydana gelmedi ancak yaşanan bu felakette ciddi miktarda maddi zararlar mevcut.


Ayvalıklı hemşehrilerimiz ve esnafımız, iş yeri sahipleri perişan olmuş durumda. Bu yüzden Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Halkımızın bu yönde bir beklentisi oluşmuş durumda.


Ben, Ayvalık'ta...