27 / 04 / 2024

chp deprem önlemleri paketi

chp deprem önlemleri paketi

CHP’li Ali Öztunç, CHP’nin verdiği 58 önergenin Cumhur İttifakı’nca onaylanmadığını belirtti. Öztunç, deprem komisyonu için “Komisyon kurulması için Ayda bebeğin annesiz kalması mı gerekiyordu” dedi.

Deprem bölgesi için 'mücbir sebep' çağrısı!

Deprem bölgesindeki mücbir sebep hali süresinin yetersiz olduğunu belirten CHP Hatay Milletvekili Kara, "Birkaç aylık uzatmaların yetersiz kalacağını her fırsatta söyledik. Bunu yetkililer de çok iyi biliyor." Vergi ve SGK borçlarının faizsiz taksitlendirilmesinde istenen teminat şartı kaldırılmalı.

Veli Ağbaba'dan deprem konutları çıkışı: Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672'si yapıldı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem bölgelerindeki konut sayısı ile ilgili bir paylaşım yaptı. Veli Ağbaba, paylaşımında Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672 tanesinin yapıldığını belirtti.

Deprem riski olan bölgelerde nüfus yoğunluğu azaltılmalı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, deprem bölgesi ve deprem riskli yerler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erol, deprem önlemleri kapsamında öncelikle riskli yerlerde nüfusun azaltılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklamalar...

Osmaniye Valisi Yılmaz'dan deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddialarına ilişkin açıklama!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in şehirdeki kalıcı deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın o açıklamaları...

Deprem konutları zamanında teslim edilecek mi? Özgür Özel’den flaş iddia!

​​​​​​​CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinde yıkımın yüzde 44'ünün Hatay'da yaşandığını fakat buna karşın kentin unutulduğunu söyledi. Özel, “Deprem konutları bir yıla yetişmez” dedi.

Sevda Erdan Kılıç: Bağımsız deprem kurulları oluşturulmalı!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, deprem konusu ile ilgili bir yazıyı kaleme aldı.

Müzeyyen Şevkin'den deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

CHP Adana Milletvekili, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Müzeyyen Şevkin, "Hemen, acilen bir Afet Bakanlığı kurulmalı" dedi ve Türkiye'nin deprem riskine ilişkin konuştu.

Ali Öztunç'tan deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu. Öztunç, "Biz CHP olarak deprem gerçeğini unutmuyoruz ve unutturmak istemiyoruz" dedi ve deprem çalışmalarına ilişkin konuştu.

Elazığ'da inşa edilen deprem konutları incelenecek! 

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu üyeleri Elazığ'da inşası devam eden deprem konutlarını inceleyecek. 

Kamil Okyay Sındır'dan İzmir deprem konutları açıklaması!

CHP İzmir Milletvekili ve Deprem Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir depremi sonrası başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında hak kayıplarının yaşandığına dikkat çekerek, yapılan deprem konutlarına ilişkin dikkat çeken iddialarda bulundu.

Müzeyyen Şevkin'den fay yasası ve deprem önlemleri açıklaması!

"Yapı denetimlerinin, zemin etütlerinin mutlaka kontrol edilmesi; zemin temel yapı tasarımının çok iyi irdelenmesi gerekiyor" diyen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 36 milyar dolarlık deprem parasıyla birlikte ‘İmar Affı’ için 23.5 milyar TL para toplandığını belirtti...

Veli Ağbaba: Malatya'da 517 deprem konutu teslim edildi!

CHP Gеnеl Başkan Yardımcısı  Veli Ağbaba TBMM Genel Kurulunda  Malatya'da inşa edilen deprem konutları hakkında açıklama yaptı. 

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası yapılan konutlar mecliste!

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası yapılan konutlara dair bazı sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

chp deprem önlemleri paketi Haberi

chp deprem önlemleri paketi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, partisinin deprem araştırmaları için verdiği 58 önergenin ‘Cumhur İttifakı'nın oylarıyla onaylanmadığını açıkladı. Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre; Öztunç, kurulması gündeme gelen deprem komisyonunu için de “Böyle bir komisyon kurulması için Ayda bebeğin annesiz kalması mı gerekiyordu” diye konuştu. 

Öztunç, deprem çalışmalarına ilişkin şu önerilerde bulundu:

1-Afet riskini azaltma politikaları belirlenmeli. İmar gibi öncelikli uygulamalarda buna göre hareket edilmeli.

2-Büyükşehir belediyeleri bünyesinde deprem ve aşırı doğa olayları ile mücadele daire başkanlıkları, il ve ilçe belediyeleri bünyesinde müdürlükler kurulmalı.

3-Afetlere karşı dayanıksız yapı stokunun iyileştirilmesi ve kentsel dönüşüm uygulamaları yapılırken, soylulaştırma, zorla tahliye, mülkiyet hakkı ihlali, borçlandırma gibi davranışlardan kaçınılmalı; yurttaşların sağlık ve konut haklarını tesis edecek adil uygulamalar geliştirilmeli.

4-Afet riski tespitleri bilimsel ve objektif verilere göre hazırlanan raporlarla...