09 / 05 / 2024

chp grup sözcüsü

chp grup sözcüsü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü, Yüksek Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, ekonomiye, istihdama katkı sağlamak için kurulan Karataş-Yumurtalık Turizm Birliği'ne destek çağrısında bulundu.

Mağdur ev sahibi, CHP'li Ali Mahir Başarır'a seslendi: Ben ve benim gibi mağdurlar için tek kelime etmiyorsunuz!

Ev sahibi kiracı kavgalarının alevlendiği şu günlerde mağdur bir ev sahibinden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a eleştiri geldi. İşte mağdur ev sahibinin o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Konut kredisi faizleri yüzde 50'ye doğru gidiyor! Kredilerin ödenebilmesi hayal oldu!

Konut fiyatlarının yanı sıra, konut kredisi faizleri de resmen uçuşa geçti. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuyu Meclis gündemine taşıdı. İşte o açıklama...

Ali Mahir Başarır'dan emekli zammı tepkisi: 10 bin TL'ye kiralık ev var mı? 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılan ek zammı açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "10 bin TL'ye kiralık ev var mı?" diyerek, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasına tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

Murat Kurum'un AK Parti'den İBB adayı olması ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" diye konuştu.

Milletvekilinden '4 aile bir evde oturacak duruma geldi' çıkışı: 7.500 ile 11.402 TL arasında kiralık ev var mı?

Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, Meclis'te de sık sık gündeme geliyor. CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konu ile ilgili konuştu. 

İstanbul'un güçlendirilmesi için 104 yıla ve 465 milyar dolara ihtiyaç var!

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü ve İBB Başkanı aday adayı Dr. Suat Sarı, İstanbul'da beklenen olası depreme değinerek, çarpıcı rakamlar paylaştı. Sarı, güçlendirme maliyetini ve süresini açıkladı. 

15 bin lira ikramiye için kanun teklifi Meclis'te!

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, gaziler,  şehit yakınları ve vazife malullerine, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla, 15 bin Türk Lirası ikramiye verilmesi için Meclis'e kanun teklifi verdi.

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

Flaş.. Flaş Milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor! staj sorun çözülecek mi?

Milyonlarca emeklilikte yaşa takılan (EYT) vatandaş can hıraş mücadelenin arkasından emekliliği elde etmişti. Ancal staj mağdurları 'es' geçilmişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,  EYT ile alakalı düzenlemede staj zamanlarının sayılmaması sebebiyle emekli olamayan mağdurların dileklerinin karşıl

TOKİ 2022 sosyal konut projesinde 360 ay taksit ve peşinatsız ödeme fırsatı geliyor mu? Kanun teklifi resmen verildi!

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasıyla Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İşte o kanun teklifi ile ilgili tüm ayrıntılar...

Devletin borçlarının faiz yükü 3 trilyon TL'ye çıktı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 2021 yılı haziran ayında Devletin iç borçlarının toplam faiz yükü 668 milyar lira olduğunu hatırlatırken, bu haziranda rakamın 2 trilyon 175 milyar liraya ulaştığını dile getirdi Altay, yaptığı yazılı açıklamada “Siyasi ve ekonomik yönetim yüzünden sorunlar yaşayan

Damacana suya da zam geldi! İşte yeni fiyatlar…

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, damacana su fiyatlarına zam geldiğini duyurdu.

Fahiş ev kiraları Meclis gündeminde! Kira fiyatları için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP Grup başkanvekilleri, enflasyondaki yükselişle beraber gerçekleşen kira krizine ilişkin çözüm bulunabilmesi için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını talep ederek önerge sundu.

chp grup sözcüsü Haberi

chp grup sözcüsü

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarının son oturumunda konuşan Çetinkaya, Adana Belediyesi sınırlarının Büyükşehir Yasası ile il sınırına ulaştığını, 15 ilçe ve büyükşehir belediyesi olmak üzere toplam 16 belediyenin yaklaşık 2.5 milyon Adanalıya hizmet üretmeye çalıştığını kaydetti. 


" Türkiye'de belediyelerin nüfus açısından farklılık gösterdiği gibi bilgi birikimi, teknik personel ve ekipman kapasiteleri bakımından da eşit olmadığını vurgulayan Çetinkaya, "Bu yüzden imkanı olan ile olmayanı bir araya getirerek birlikler oluşturulmuştur. 1970'li yıllardan sonra Belediye Birlikleri, fiziksel ve teknik iş birliğinin yanı sıra ekonomiye, istihdama da katkı sağlamışlardır. Bu amaçla kurulmuş Karataş-Yumurtalık Turizm Birliği buna en güzel örnektir. Bu birlik turizm bölgesi enerji, liman gibi bölgeleri kapsamaktadır. Bu birlik ayağa kaldırılmalı, desteklenmeli, yardımcı olunmalıdır" dedi. 


Birlik bölgesini içine alan saha için 1/25...