08 / 05 / 2024

Çıkrıkçılar

Çıkrıkçılar

Kültür ve Turizm Bakanı Günay: ''Şehirlere AVM yapılmasını 'bu çağın bir dayatması' olarak anlayışla karşılamaya çalışıyorum, ama şehirlerin geleneksel, tarihsel alışveriş merkezlerinin de yok olmaması gerektiğine inanıyorum''...

Balık fiyatları gram altınla yarışıyor! İstanbul'da balık fiyatları ne durumda?

İstanbul'da balık fiyatları geçen seneye göre düştü. Balıkçılar, soğuk hava ve kar yağışının etkili olması durumunda fiyatların daha da gerilemesini bekliyor.

Balık tezgahlarında lüferin fiyatı yarı yarıya düştü: Şimdi istavritin de düşmesi bekleniyor

İstanbul'da son zamanlarda lüfer balığı tezgahlarında bolluk yaşanıyor. Geçtiğimiz haftalarda kilogramı 200 lira gibi yüksek fiyatlarla satılan lüfer, şu anda kilogram başına 100 lira gibi daha uygun bir fiyata düştü. Balıkçılar bu bolluğun hamsilerde de artış yaşanacağını belirtti.

KKM'den çıkışlar Türkiye ekonomisini tehdit ediyor! Dolarda kıyamet kopacak!

Ekonomist Erdal Özel, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminden çıkışların hızlanması durumunda doların 100 TL'ye çıkabileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

İstediği çıkışı yakalayamasa da bu Altcoin yüzde 200 Yükseldi!

Kripto para borsasında çalkantılı süreç sürüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) halen major düşen trendini kıramaması, haliyle altcoin‘lerin de tahmin edilen büyük çıkışları yaşamasına mani oluyor.

Balıkçılara yüzde 25 daha fazla destek ödemesi!

Kadın balıkçılarına yüzde 25 daha fazla destek ödemesi sağlanıyor. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine tam bu kadar destek ödenecek! Rakamlar bir bir açıklandı! 

Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine sağlanacak ödemeler tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

Fiyatıyla duyanları şaşkına çeviren Reeder P13 Carrefour'da neredeyse bedavaya

Uygun Fiyat: Reeder P13, uygun fiyatlı bir akıllı telefondur. Bu, bütçe dostu bir seçenek arayan kullanıcılar için cazip kılar. CarrefourSA Kart'a Özel yüzde 25 kampanya ile çok daha ucuz fiyata sahip olabilirsiniz

Altın yatırımcıları dikkat! Uzman isim uyardı! Köprüden önce son çıkışı kaçırmayın

Altın ücretlerinde ani çıkışlar ile alakalı uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen süratli yükselişler ile beraber endişelenen yatırımcılara ekonomistlerden yeni açıklamalar geldi. 

Sağlıkçıların beklediği kanun teklifi meclisten geçti! Sağlıkçılar hemen bakın! Peş peşe açıklandı! 

Sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Sağlık Komisyonu'nda kabul edilerek yeni planlamalar için düğmeye basıldı. 

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde önemli değişiklik! BES katılımcıları birikimlerine karşılık kredi kullanabilecek!

SEDDK, bireysel emeklilik sistemine ilişkin yönetmelikte değişikliğe giderek katılımcılara avantajlı kredi kullanma imkanı sağlanacak. Böylece eskiden ‘Paraya ihtiyacım var’ deyip birikimlerini çekmek isteyenlere ‘kredi’ seçeneği sunulurken, sistemden çıkışların da önlenmesi hedefleniyor.

İstanbul'un deprem uyarı sistemi resmen çalışmıyor: 2019'da balıkçıların kopardığı kablolar onarılmadı! 

Kandilli Rasathanesi’nin Marmara Denizi’nde kurduğu erken uyarı sistemine 2019'da trolle avlanan balıkçılar tarafından zarar verildi. Aradan geçen süreye karşın sistemin henüz onarılmadığı belirlendi.

Sağlıkçılar müjde! 199 sözleşmeli sağlık memuru alınacak! Acil bakın!

Sağlıkçılara müjdeli haber Mersin Üniversitesinden geldi ve personel alımı başvuruları kapsamında güncel ve farklı branşlarda atamalar bugün açıklandı. Başvuru şartları ve detaylar belli oldu.

Çıkrıkçılar Haberi

Çıkrıkçılar

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şehirlerde alışveriş merkezleri (AVM) açılmasını ''çağın bir dayatması'' olarak anlayışla karşılamaya çalıştığını, ancak geleneksel, tarihsel alışveriş merkezlerinin de yok olmaması gerektiğine inandığını söyledi. 

     Günay, tarihi Kemeraltı Çarşısı'na ilişkin İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen basına kapalı toplantıya katıldı. 

     Toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Günay, Kemeraltı'nın tarihi dokusunu ortaya çıkarmaya yönelik her türlü girişimi bakanlık olarak desteklediklerini belirtti. 

     Günay, İzmir'in en önemli ve tarihi alışveriş merkezinin çehresini, birkaç yıl içinde iyileştirme konusunda ellerinden geleni yapacaklarını dile getirerek, ''Şehirlere AVM yapılmasını, 'bu çağın bir dayatması' olarak anlayışla karşılamaya çalışıyorum, ama şehirlerin geleneksel, tarihsel alışveriş merkezlerinin de yok olmaması gerektiğine inanıyorum'' dedi. 

     Birçok ilde benzer çarşılar bulunduğunu, bunların benzersiz kıymette bulunduğunu ifade...