07 / 05 / 2024

Çimento talebi arttı mı

Çimento talebi arttı mı

Dünya Çimento Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emir Adıgüzel, dünya çimento talebinin, 2017 yılındaki yüzde 1’lik artışın ardından 2018 yılında da yüzde 1,5 artmasının beklendiğini dile getirdi.

Konut fiyatları Ankara’da yüzde 126, Antalya’da yüzde 100 arttı!

Türkiye genelinde konut fiyatları son iki senede arttı. Konut arzının talebi karşılayamaması konut ve kira fiyatlarını arttırdı. Peki, en çok artış hangi kentlerde görüldü? İşte konut fiyatlarına ilişkin tüm detaylar...

Çimento ihracatı 5 yılda yüzde 78 arttı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan firmalar açıklandı. Çimento ihracatı 2028'den 2022'ye kadar yüzde 78 artış kaydetti. 

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

Deprem korkusu konteyner ev talebini artırdı!

Türkiye'nin hemen hemen her yerinde deprem meydana gelmesi konteyner evlere talebi arttırdı. Konuyu değerlendiren Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer, depremlerden sonra konteyner evlere özel bir ilgi oluştuğunu belirtti.

İkinci el araç satışı arttı yedek parça talebi patladı!

Sıfır kilometre araç tedarikinde yaşanan sıkıntıyla birlikte ikinci el araç pazarında ilk 6 ayda satışlar yüzde 100’e yakın arttı. Yoğun talep, yedek parça ve servis sektöründe hızlı bir büyüme getirdi.

Konut kredisi bu sefer Akbank'tan geldi! 120 ay vadeli bakın ne kadar veriyor

Bankalar tarafından hızla devam eden konut kredilerine bu kez de Akbank imza attı. Düşük faizli ve uzun vadede sunduğu konut kredisi kampanyasıyla ev almak isteyenlere fırsat sundu. Ev almak isteyenlere umut olan bu krediye başvuru talebi arttı.

Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgahlarda! Hurma çeşitleri A101, Migros, CarrefourSA 19 Mart 2023 fiyat listesi

Ramazan ayına sayılı günler kala hurma talebi arttı. Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgahlarda! Hurma çeşitleri A101, Migros, CarrefourSA 19 Mart 2023 fiyat listesi

Altını olanlar dikkat! Hemen buraya bakın, ortalık çok karıştı!

Son dönemde, ABD'deki Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank'ın iflas etmesi, altın fiyatları üzerinde etkili oldu. İnsanlar, güvenli liman olarak kabul edilen altına talebi arttırdı ve bu da ons altının 1900 doların üzerindeki seviyelere ulaşmasına neden oldu.

Demir ve çimento fiyatları arttı! Böyle zam görülmedi! İşte güncel demir ve çimento 1 Eylül 2022 fiyatları

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerinden olan demir ve çimento fiyatlarına bugün zam geldi. Peki Demir fiyatları ne kadar? Demir fiyatları kaç lira? Çimento fiyatları bugün ne kadar oldu? Çimentoya ne kadar zam geldi? İşte güncel demir ve çimento fiyatları...

Sıfır beyaz eşya almak temmuz ayında yalan oldu!

Beyaz eşyada artan fiyatlar, ikinci ele olan talebi arttırdı. Satışın olmamasından şikayetçi olan beyaz eşya satıcıları “Evlenecek çiftler geliyor ama genelde bir şey almadan geri dönüyorlar” diyerek dertleniyor.Vatandaş ise, çözümü temiz ikinci el ürün almakta buldu. İşte haberin devamı...

İş yeri kira artışları hazır ofislere talebi arttırdı!

Konut kira artışına yüzde 25 sınır getiren düzenleme TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe girdi. MTC Holding bünyesinde hizmet veren LOGOS Ofis Genel Müdürü Özge Cömert kira artışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çimento maliyetleri arttı satışlar geçen yıla göre 14,5 milyon tona geriledi

Çimeno sektörü maliyetlerinde doğal gaza zam kaynaklı enerji maliyeti yüzde 10 arttı. Maliyetlerdeki artışlar ve konut sektöründeki durgunluk çimento sektöründeki satışların gerilemesine neden oldu.

Yuki 3 tekerlekli, elektrikli Greta Mini'nin fiyatı güncellendi! Greta Mini ne kadar? İşte 7 Haziran 2022 fiyat listesi

Havaların ısınması ve benzin fiyatlarındaki artış elektrikli motosikletlere olan talebi arttırdı. Bugün Yuki'nin Greta Mini aracının özelliğini ve fiyatlarını inceledik. İşte Greta Mini hakkında her şey... 

Çimento talebi arttı mı Haberi

Çimento talebi arttı mı

Dünya Çimento Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emir Adıgüzel, Avrupa ve Amerika’daki gelişmiş pazarlarda yaşanan iyileşme nedeniyle global çimento talebinin pozitif bir ivmeye kavuştuğunu belirtti. Adıgüzel, “2009’dan beri özellikle gelişmiş ülkelerde çimento pazarında büyük bir talep düşüşü gözlemleniyordu. Ancak 2017’de bu trend ciddi bir değişime uğradı. Hacimler hem gelişmiş hem de yükselen pazarlarda, finansal krizden beri ilk kez artış gösteriyor” diye konuştu. 

Adıgüzel, gelişmiş ülkelerdeki artan talep nedeniyle global çimento tüketiminin 2017 senesindeki yüzde 1’lik artışının ardından 2018 yılında yüzde 1,5 artış göstermesinin beklendiğini sözlerine ekledi. Dünyanın en büyük çimento pazarı olan ve şu an bir normalleşme sürecinden geçen Çin ayrı tutulduğunda bu artışın yüzde 3,3’lere kadar çıkması bekleniyor.

Adıgüzel’e göre, büyümenin büyük bir bölümü, büyüme oranının yüzde 3’ü de geçmesi beklenilen...