05 / 08 / 2024

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping

Çin’in Şangay kentindeki iki katlı binasının yıkımını engellemek isteyen bir kişi, binanın duvarlarını Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in posterleriyle kapladı.

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı'nın çimentoculara verdiği süre doldu: 12 yeni beton santrali için düğmeye bastı!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, resmi X sosyal medya hesabından beton fiyatlarının makul seviyeye gelmesini planlayarak, 12 adet yeni beton santrali kurulması için düzenleme yaptıklarını açıkladı. İşte detaylar...

GYODER Başkanı Çekici'den kira uygulaması için denge mesajı...

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Neşecan Çekici, yüzde 25 kira zammı sınırı ile ilgili, “Yüzde 25’in normal bir orana dönmesi, enflasyon oranı veya üzerinde bir seviyeye gelmesi dengeleri oluşturacak ve olumlu etkileyecektir” diye konuştu.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren, büyüme verilerini değerlendirdi! İnşaat sektörü sevindiriyor...

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, ülke ekonomisinin tüm küresel sorunlara ve jeopolitik risklere rağmen senenin ilk çeyreğinde yer alan üzde 5,7 büyümenin iş dünyası için sevindirici olduğunu kaydederek, "İnşaat sektörü de aynı dönemde yüzde 11,1 büyümüştür" ifadesini kullandı.

İZTO Başkanı Özgener’den ‘yarısı bizden’ çağrısı: İzmir için de uygulansın! 

İş dünyası buluşmasında önemli açıklamalar yapan İZTO Başkanı Mahmut Özgener mega kent İstanbul için uygulanan “Yarısı Bizden" kampanyasının İzmir için de uygulamaya alınması gerektiğini söyledi.

'Şehitliğin üzerine villa yapıldı' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den yanıt: Yazıklar olsun! 

Büyükçekmece'deki 144 villalık projeyle ilgili 'Şehitliğin üzerine villa yapıldı'' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den tepki geldi. Akgün ''Yazana da çizene de televizyonda konuşana da yazıklar olsun'' dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı! İnşaat sektörü ikinci yarıdan ümitli...

Türk inşaat sektörünün 2023'te yoğun bir mücadele içinde geçtiğinin altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, marka proje üreticilerin her şeye rağmen ayakta kaldığını ve her zorluktan ders alarak daha da güçlendiğini kaydetti. İşte haberin detayları...

TOKİ Polemiği... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: TOKİ projeleri tamamlanmadığı için vatandaş mağdur oluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TOKİ2nin sunduğu projeleri tamamlayamadığı için vatandaşların mağdur olduğunu iddia etti. İmamoğlu'nun iddiasına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'dan sert yanıt geldi...

İMSİAD Başkanı Demir: İnşaat sektörü yapay zeka çağına ayak uydurmalı!

İMSİAD Başkanı Şeref Demir, inşaat firmaların veri ve yapay zeka çağına ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

ATEM Başkanı Akçam emlak ilanı platformları için talepte bulundu! Yüzde 5 ile 10 arasında artış yapılmalı!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, piyasa koşullarını göz önüne alınarak mülk sahiplerini de zor durumda bırakmadan ilan platform sayfalarındaki satılık veya kiralık ilanlar için maksimum yüzde 5 ile yüzde 10 oranında artış yapılmasına izin verilmesi gerektiğini kaydetti. 

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Haberi

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping

Çin’in Şangay kentindeki iki katlı binasının yıkımını engellemek isteyen bir kişi, binanın duvarlarını Cuma günü Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in fotoğraflarıyla kapladı. Ancak bu yöntem sosyal medyada ses getirse de, polise karşı etkili olamadı.


Polisler, fotoğrafların yer aldığı posterleri kaldırarak, binayı yıkım ekipleri için hazır hale getirdi.


Şangay Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Hukuk bölümü öğretim görevlisi Chen Daoyin, olayı önceden ‘kötü ruhları kaçırmak’ için kapılara tanrı resimleri çizilmesine benzetti. “Psikolojik dinamikler aynı. Önceden de kendini korumak için, diğerlerinin korkusunu kullanıyorlardı”...