06 / 05 / 2024

çin tarım tesisi

çin tarım tesisi

Gıda arzının her geçen gün arttığı Çin'de Sasaki Associates isimli bir firma 25 katlı dikey tarım tesisi kuracak.

Emlak piyasasındaki hareketlilik tarım arazilerini vurdu! Çiftçiler artık arazi alamıyor!

Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, emlak piyasasında yaşanan hareketliliğin tarım arazilerini de etkilediğini belirterek çiftçilerin arazi almakta güçlük çektiğini açıkladı.

İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kiralama yönteminde yol haritası belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması için yol haritasını oluşturdu.

Tarım Kredi Market büyük indirim şenliğini duyurdu: Bu indirim için yarın son gün

Tarım Kredi Market, sadece 2 gün boyunca geçerli olacak büyük bir indirim etkinliğini duyurdu. Bu kısa süreli indirim fırsatından yararlanmak isteyenler, acele etmeliler. İşte Tarım Kredi Market'in indirim etkinliği hakkında merak edilen tüm bilgiler...

Tarım Bakanlığı, 22 yıl sonra genel tarım sayımı için harekete geçti!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, genel tarım sayımı yapılması konusunda ilk adımın atıldığını açıkladı. Yumaklı, "Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüz ile TÜİK arasında genel tarım sayımı yapılması için protokol imzalandı” dedi.

Kurbanlık alacaklara müjde! Tarım Bakanlığı resmen duyurdu! Büyük kolaylık sağlanacak!

Kurban Bayramı’na sayılır günler kala kurbanlık arayışlarına başlayanlar için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan büyük kolay geldi. Bakanlığın mobil uygulaması 'Tarım Cebimde' aracılığıyla küpe numaralarını girerek kurbanlık hayvanların ırk, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgilerini sorgulayabiliyor.

Tarım Kredi Market'in çılgın kampanyasına büyük ilgi! 1 ay süreyle uzatıldı

Tarım Kredi Marketleri başlattığı sabit fiyat uygulaması insanların yoğun beğenisi ile karşılandı. Tam 900 ürün için geçerli olan ve fiyat sabitleme kararına ilgi büyük olunca Tarım Kredi Marketleri aldığı kararı 1 ay süreyle uzatma kararı aldı.

Tarım arazileri kiraya verilecek! 2 sene süreyle işlenmeyen araziler için yeni düzenleme! Kiralayana destek ödemesi var!

Tarım ve orman alanlarında düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM’de resmen kabul edildi. Bu kanunla, 2 sene süreyle işlenmeyen atıl araziler kişilere ait olsa dahi üretime açılması için kiralanabilecek...

Bursa'da tarım arazisine kaçak fabrika inşa edildi!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde birinci sınıf tarım arazisi olan alana kaçak fabrika inşa edildiği ortaya çıktı. 

Tarım Kredi Kooperatif Market'in 205'inci şubesi Ankara'da hizmete açıldı!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğine (Tarım Kredi) bağlı "Tarım Kredi Kooperatif Market"in 205'inci şubesi Ankara'da gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Bursa Osmangazi'de tarım arazisi üzerinde inşa edilmeye çalışan yapı yıkıldı! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, ilçede tarım alanı üzerine inşası yapılan yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı önerisi!

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı alınması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana'da tarım işçileri için Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Adana'da mevsimlik tarım işçileri için "Yaşam Merkezi" hayata geçiriliyor. Merkez tamamlanma aşamasına geldi.

Çorum'da tarım arazilerinde yapılan izinsiz inşaatlar yıkılacak! 

Çorum'daki köy içleri ile tarım arazileri üzerinde bulunan izinsiz inşaatlar için yıkım kararı alındı. İl Özel İdaresi yıkımlara ilişkin hukuki süreçlerin devam ettiğini açıkladı..

çin tarım tesisi Haberi

çin tarım tesisi

Çin'in hızla büyüyen ekonomisi, şehirlerde hızlı bir nüfus artışına ve tarım topraklarının azalmasına yol açtı. Bu da gıda arzının her geçen gün daha zor hale geliyor. Buna çözüm bulmak için Sasaki Associates isimli bir firma 25 katlı dikey tarım tesisi kuracak. 


Yapımına bu yıl başlanacak binada ilk aşamada ıspanak ve marul yetiştirilecek. Uygulama başarılı olursa Çin'in diğer şehirlerine de...