02 / 05 / 2024

çin ulaştırma projeleri

çin ulaştırma projeleri

Çin, ulaştırma alanında yaklaşık 500 milyar dolar yatırım yapacak. Pekin yönetimi, ülkedeki hızlı tren demiryolu uzunluğunu 30 bin kilometreye çıkarmayı hedefliyor.

2024 Yılı Yatırım Programı'nda aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin: Hangi projeye kaç TL ödenek verilecek?

2024 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, ulaştırma ve haberleşme sektörü için yapılacak yatırımlar tek tek açıklandı. Peki hangi projeye kaç TL ödenek verilecek? İşte o projeler ve detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu 3. köprüye tren için tarih verdi!

Yaptığı açıklamada Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki demiryolu bağlantısının ihalesini bu yıl gerçekleştirmesi planladıklarını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2028 yılını işaret etti.

Ulaştırma Bakanlığı Yeni İpekyolu Projesi için düğmeye bastı! 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Basra'dan Türkiye sınırına kadar uzanan kara ve demiryolu ulaştırma koridoru olarak bilinen bölgenin yeni İpekyolu olacak projeyle ilgili sürecin hızlandığını belirtti.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Motokuryelere yeni düzenleme geliyor

Ulaştırma Bakanlığı'nı tarafından hazırlanan taslak kapsamında sipariş verilen ürünler için belirtilen teslim süresi taahhüdünün ortadan kalkacağı kaydedildi.  Buna göre, kuryeler teslim aldıkları gönderisi ile ilgili taşıma taahhüdünde bulunamayacak. İşte haberin detayları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım alanında yapılan yatırımlara ilişin  ''Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor'' açıklamasını yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'a yeni havalimanı geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Ulaştırma ve haberleşmede yeni dönem: Demir yolları, otoyol projeleri, havalimanı yatırımları peş peşe geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, yeni görevini devralarak bakanlık yatırımlarına ilişkin ilk planlarını duyurdu. İşte yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar...

Ulaştırma Bakanlığı kamu işçisi alımı yapacak! Başvuru için son 3 gün!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 11 sürekli kamu işçi alımı ilanı yayımlandı. Farklı alanlarda 11 sürekli işçi alımı yapılacağı duyuruldu. İşte detaylar...

Ulaştırma ve haberleşme projeleri için 121,7 milyar liralık bütçe ayrıldı! Kalem kalem açıklandı!

Ulaştırma ve haberleşme projelerine 2023 için ayrılan bütçe kalem kalem belli oldu. İşte o rakamlar...

Ulaştırma Bakanlığı mülakatsız personel alıyor! 3 gün sonra resmen sona eriyor! Başvuru için elinizi çabuk tutun!

Ulaştırma Bakanlığı mülakatsız personel alımını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Başvuru için elinizi çabuk tutun. İşte detaylar!

Ulaştırma Bakanı 3 metro hattının açılışı için tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul ve Ankara'da yapımı devam eden ve merakla beklenen 3 metro hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve açılış tarihlerini müjdeledi. İşte ayrıntılar...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu hattı için acele kamulaştırma kararı! 

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Bursa ve Bilecik için acele kamulaştırılma kararı verildi. 

çin ulaştırma projeleri Haberi

çin ulaştırma projeleri

Çin Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yang Yüdong, ülkesinin ulaştırma alanında 3 trilyon 500 milyar yuan tutarında (yaklaşık 503,6 milyar dolar) yatırım yapmayı planladığını söyledi.


Başkent Pekin’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Yang, 2016-2020 yılları arasında, ulaştırma alanındaki kalkınma hedeflerine yönelik, yaklaşık 503,6 milyar dolar tutarında yatırım yapılacağını kaydetti.


Çin Devlet Konseyi Enformasyon İdaresi de yayımladığı "Çin’in Ulaştırma Alanında Kalkınması” adlı beyaz kitapta, 2020’ye kadar ülkedeki mevcut hızlı tren demir yolu uzunluğunun 30 bin kilometreye çıkarılacağını açıkladı.


Çin'in sahip olduğu toplam demir yolu 2015 yılı itibarıyla 121 bin kilometre, bunun 19 bin kilometresini hızlı tren demir yolu oluşturuyor. Çin’in, mevcut hızlı tren yollarını, 30 bin kilometreye çıkarmasıyla birlikte büyük şehirlerin yüzde 80’inin birbirine bağlanacağı belirtildi.


Çin’in 2020’ye kadar yapacağı hızlı tren demir yollarının, ülkenin doğu ve...