17 / 05 / 2024

Çin yeni yapılacak havalimanı

Çin yeni yapılacak havalimanı

Merkez Çin eyaleti Sichuan'ın başkenti Chengdu, Shangai ve Beijing’den sonra iki adet uluslararası havalimanı bulunan kentler arasına dahil oldu. Mart ayı sonunda inşaatında sona gelinen Chengdu'nun Tianfu havalimanı 28 Haziran tarihinde hizmete sunuldu.

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

Bakan Özhaseki'den yeni yapılarla ilgili net açıklama geldi: 4 katı geçmeyecek!

Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm toplu temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yapılacak inşaatlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

THY ile Emlak konut Arnavutköy kura çekilişi ne zaman yapılacak? Yenişehir Evleri isim listesi belli oldu mu? 

THY ile Emlak Konut işbirliğinde Arnavutköy'de yükselecek, Yenişehir Evleri projesi için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki,  THY ile Emlak konut Arnavutköy kura çekilişi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı? Şimdi bakın! 

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına sosyal destek ödemesi sağlıyor. Peki çocuk yardımı 2023 kaç lira? Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı?

Yeni yapılacak konutlar için ‘alüvyon kalınlığı’ uyarısı!

Deprem bölgesinde yapılacak yeni konutlar için çalışmaların başlatıldığı bu dönemde, uzmanlardan bu kez, ‘alüvyon’ uyarısı geldi.

Başakşehir İkitelli’de kat karşılığı inşaat yapılacak! Yatırımcılar 12 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü kat karşılığı inşaat yapım ihalesine çıktı. İkitelli’de kat karşılığı yapılacak inşaatın ihalesi 12 Ocak 2023’te yapılacak. İhalenin bedeli 60 milyon 780 bin 350 TL olarak belirlendi.

SGK'da EYT mesaisi! Borçlanma başvuruları için ek mesai yapılacak! Şu saatler arasında başvurunuzu yapabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) EYT için mesai yapacak. Borçlanma başvurularıyla ilgili bir açıklama yapan kurum SGK merkezlerinin yeni yıldan önce yoğunluk nedeniyle ek işlem yapacağını duyurdu. İşte başvuru yapılacak saatler…

Türkiye'de 3 yıl içinde 36 yeni cezaevi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanmış olan 2022 senesi yatırım programlarına göre 36 yeni ceza infaz kurumu yapılacak. Yeni yapılacak olan ceza infaz kurumunun sonuncusu 2025 yılında bitecek. 

Yenişehir için yeni imar planı hazırlandı!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergahı içinde yer alan Avcılar Firuzköy Mahallesi'ndeki toplam 1.6 milyon metrekare büyüklüğe sahip alan için imar planı hazırladı. 1 milyon 650 bin 766 metrekare büyüklüğe sahip alanın 850 bin 836 metrekaresinde konut ve AVM inşaatı yapılacak. 

Berlin’de 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılacak!

Almanya'da kira fiyatlarına yönelik yapılan protestolar sonuç verdi. Kentte 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılmasına karar verildi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni ihale yapıldı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılacak olan ikinci pist gündemden düşmüyor. Sabiha Gökçen'in 2'nci pisti için yeni bir ihale yapıldı...

Elazığ'da depremzedeler için yapılacak konutlar TBMM'de!

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, 2020 yılında Elazığ'da meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler için yapılacak yeni konutların akıbetini TBMM gündemine taşıdı...

Yeni yapılarda otopark zorunluluğu ne olacak?

Kentsel dönüşüm ile yeni yapılacak olan binalarda otoparkların ne olacağı merak konusu ne oldu. Olaycom.'dan Günay Yumruktay  bugünkü köşe yazısında otopark zorunluluğunu kaleme aldı.

Çin yeni yapılacak havalimanı Haberi

Çin yeni yapılacak havalimanı

Merkez Çin eyaleti Sichuan'ın başkenti Chengdu, Shangai ve Beijing’den sonra iki adet uluslararası havalimanı bulunan kentler arasına dahil oldu. Mart ayı sonunda inşaatında sona gelinen Chengdu'nun Tianfu havalimanı 28 Haziran tarihinde hizmete sunuldu.

Bu ilkbaharda Beijing'de onaylanan yeni beş senelik plana göre önümüzdeki beş senede 30 tane yeni sivil havalimanının inşası bitirilecek ve açılışı gerçekleştirilecek. Bu şekilde sivil havacılığın yolcu kapasitesi yüzde 43 oranında yükseltilecek ve senede iki milyona ulaştırılacak.

Kvoid-19 salgınının devletin havacılık alanındaki planlarına yansımadığı görülüyor; çünkü yurtiçi yolculukları, şimdiden Kovid-19 salgını öncesi düzeyine ulaştı. Ayrıca hava yolculukları sayısının gittikçe yükseleceği de belirtiliyor. Bir önceki beş senelik plan döneminde 43 adet havalimanı inşa edilmişti. Bunlar arasında Beijing'in, 2015 Eylül'de işletmeye açılmış olan Daxing Havalimanı da bulunuyordu.

Çin'in havalimanı inşaatlarını bu ölçüde kısa...