30 / 04 / 2024

çıpalı konak restore çalışmaları

çıpalı konak restore çalışmaları

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel’in Ereğli Mahallesi’ndeki tarihi yapıları restore ediyor.

Yeşilçam'ın ünlü konağı müze oluyor!

Kibar Feyzo gibi Yeşilçam'ın birçok filmine sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak için karar verildi. Konak restore edilerek sinema müzesine çevrilecek. 

Muğla Milas'taki konak ve hanlar restore edilecek: Osmanlı köyü olacak!

Muğla Milas'taki kaderine terk edilen Osmanlı’nın izlerini taşıyan konak ve hanların restore edilerek kültür turizmine kazandırılması planlanıyor...

Tokat Vali Konağı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Tokat'ta 1933 ile 1945 yılları arasında 6 valiye ev sahipliğinde bulunan tarihi Vali Konağı, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yıllardır atıl durumda bekleyen konak restore edilmeyi bekliyor.

Ordu'daki Selimiye Konak restore ediliyor!

Tarihi miraslara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Selimiye Konak’ı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra belediyeye ait konuk evi olarak hizmete sunacak.

Denizli'deki Mavi Konak restore edildi!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yok olmaya yüz tutan Çivril ilçesindeki Mavi Konak’ı restore etti.

Kocaeli'deki Çıpalı Konak restore ediliyor!

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel’in Ereğli Mahallesi’ndeki tarihi yapıları restore ediyor.

Akçakoca'daki tarihi konak sağlık merkezi olacak!

Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilerek sağlık merkezi halinde getirilecek.

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

Nevşehir'deki 106 yıllık taş konak turizme kazandırıldı!

Nevşehir'in Kaymaklı Beldesi'nde bulunan 106 yıllık konak yeniden inşa edildi. Tarihi kona, restore edilerek, turizme kazandırıldı.

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Samsun Abdullah Derici Konağı kent müzesine dönüştürüldü!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan ve 25 yıldır kullanılmadığı için büyük oranda tahrip olan 250 yıllık ahşap konak, restore edildikten sonra kent müzesine dönüştürüldü.

Yozgat'ın tarihi konağı restore edilmeyi bekliyor!

Yozgat'ın Lök Köyünde bulunan 2 asırlık tarihi konak ve hamam, gelecek nesillere aktarılmak için restore edilmeyi bekliyor.

İzmir'deki Alanyalı Konağı restore edilecek!

Başlattığı restorasyon atağıyla yıkılmaya yüz tutan tarihi yapıları ayağa kaldıran Konak Belediyesi, Kemeraltı'nda yer alan Alanyalı Konağı'nı restore edecek.

çıpalı konak restore çalışmaları Haberi

çıpalı konak restore çalışmaları

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel’in Ereğli Mahallesi’ni eski nostaljik günlerine geri döndürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, şirin bir sahil yerleşkesi olan Ereğli bir zamanların Yeşilçam filmlerine konu oldu. Burada bulunan kendine has evler filmlerin vazgeçilmez mekânları arasındaydı. Zamanla bakımsızlıktan kullanılmaz hale gelen binalar için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, restorasyon projesi hazırladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi restore ettiği yapılar dışında diğer yapılar için de ev sahiplerine proje desteği de veriyor. Çalışmalar kapsamında Ereğli 5-6-7 parseldeki yapının dış sıva uygulaması biterken pencere doğramaları da takılmak üzere geldi.

AHŞAPLARIN DAYANIKLILIĞI ARTIRILIYOR

Proje kapsamında Ereğli Evleri olarak bilinen yapılar da restore ediliyor. Tarihi ve estetik açıdan oluşturdukları dokuyla Ereğli’nin simgesi haline gelen binalar  içinde en dikkat çekici olanlardan Çıpalı Konak...