03 / 05 / 2024

çocukların mirastaki saklı payı

çocukların mirastaki saklı payı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocukların mirastaki saklı payının nasıl belirlendiğini ve hangi şartlarda mirastan faydalanabileceklerini kaleme aldı. 

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Bu başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına 3.708 TL yatacak! Hemen başvurun!

Aileler, kimi zaman çocuklarının temel gereksinimlerini karşılamakta zorluk yaşayabiliyor. Bu gibi durumlarla karşılaşan yurttaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yardımları bulunurken, bu yardımlardan biri de Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) olarak öne çıkıyor.

Aile Bakanlığı SED yardımına zam geldi mi? SED ödemesi alanlar hemen bakın! Tek tek açıklandı! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmesi için destek ödemesi yapılıyor. 'SED yardımına yeni zam geldi mi?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. 

Aile Bakanlığından sosyal destek alanlar şimdi bakın! SED ödemesinde Nisan zammı var mı? Başvuran tam bu kadar alıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmesi için SED ödemesi yapılıyor. Peki SED ödemesinde Nisan zammı var mı?

SED desteği Nisan 2023 hesaplara yattı mı? SED yardımı alanlar hemen baksın! Başvurana tam bu kadar veriliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yoksul ailelere çocuklarının masraflarının karşılanması amacıyla SED yardımı sağlanıyor. Peki SED desteği Nisan 2023 hesaplara yattı mı?

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar şimdi bakın! Başvuran 3 bin 38 lira alıyor! SED yardımına yeni zam yapıldı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yoksul ailelere çocuklarının masraflarının giderilebilmesi için SED yardımı sağlanıyor. Peki SED yardımına yeni zam yapıldı mı? 

Çocuklu ailelere müjde! Aile Bakanlığının yeni destek ödemesi resmen belli oldu! Başvuran hemen parasını alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu ailelere yönelik yeni destek ödemesini duyurdu. Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere ilaç gibi gelecek destek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geldi.

KVKK’dan TikTok’a rekor ceza! Bakın TikTok neden ceza yemiş!

​​​​​​​Kişisel Verileri Koruma Kurulu, çocukların şahsi bilgilerinin görüntülenmesi ve izinsiz veri toplandığı gerekçesiyle TikTok'a 1 milyon 750 bin Türk Lirası para cezası verdi.

DeFacto, deprem bölgesindeki bütün çocukların bir yıl boyunca giyim ihtiyacını karşılayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve DeFacto arasında gerçekleşen protokole göre, deprem bölgesinde Bakanlığın himayesindeki bütün çocukların giyim ihtiyacı bir yıl boyunca DeFacto tarafından karşılanacak.

Alarko Holding depremzede çocuklar için harekete geçti

Alarko depremzede çocukların eğitimi için fon kurdu. Alarko Holding, 10 ili etkileyen depremlerde anne ve ya babasını kaybeden depremzede çocukların eğitimlerinde kullanılmak üzere bir fon kurulması kararı aldığını duyurdu.

Özel okullara fahiş ücret ödeyen veliler dikkat! Fazla parayı böyle geri alacaksınız!

Çocuklarını özel okullarda okutan ailelerin çilesi bitmek bilmiyor. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından zam oranı açıklanmamasına rağmen, fiyatları aşırı yükselten özel okullar, şimdi de haksız zamlar karşısında sesini yükselten aileleri hedef alıyor. Ancak her şeye rağmen, ödediğiniz fazla

Ziraat Bankası kartı olanların çocuklarına müjde! Tam yüzde 50 indirim yapılıyor! Sakın kaçırmayın!

Ziraat Bankası kartı olanların çocuklarını sevindirecek haber geldi. Bankkart’ı olanlara tam yüzde 50 indirim yapılıyor! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Çocukların karne hediyeleri Beko'dan! Seçili ürünlerde indirim fırsatı! 19 Ocak 2023 fiyat listesi

Beko'dan ay sonuna kadar geçerli Oliz'e özel bir çok kampanyalı ürün indirimli fiyatıyla sepetinizde.

çocukların mirastaki saklı payı Haberi

çocukların mirastaki saklı payı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocukların mirastaki saklı payının nasıl belirlendiğini ve hangi şartlarda mirastan faydalanabileceklerini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Eşinden kalan maldaki hissesini noterde 3 oğlundan birine satan annenin, sattığı gayrimenkulde diğer 2 oğlunun veya evladın gizli pay alacağı olur mu?" sorusunu yöneltti.

*****

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Okuyucumun sorusu içinde bazı açıklığa kavuşması gereken hususlar var. Mesela; anneye eşten kalan mirasın, bir oğluna devrinden söz ediliyor ya, eşin ölümü ile anneye kalan miras payı artık annenin malvarlığıdır. Dolayısı ile bu maldan tasarruf, annenin malvarlığından tasarruftur.

Yani anne mallarından dilediği gibi tasarruf eder. Ancak ikinci husus; annenin mallarını (babadan miras kalan) noterde sattığı söylendiğine göre bu malların gayrimenkul olması halinde böyle bir satış zaten yapılmamıştır. Zira gayrimenkuller...