24 / 07 / 2024

Çok Sert kaya

Çok Sert kaya

Zemin cinsleri nelerdir? Yapı zeminleri nelerdir? Gibi sorularınızın yanıtını bulmak için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Selçuk Geçer altın ve dolar yatırımcısına seslendi! Hazır olun, çok sert geliyor!

Ekonomist Selçuk Geçer yatırımcıları uyardı. Geçer, piyasalardaki gelişmeleri değerlendirerek yatırıcmılara 'hazır olun sert geliyor' uyarısında bulundu.

'Sert dalgaya hazır olun' diyen İslam Memiş'ten yeni bir son dakika açıklaması geldi! 

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans analisti İslam Memiş, para piyasalarına ilişkin de çok önemli detaylar paylaştı. İşte 'Sert dalgaya hazır olun' diyen İslam Memiş'ten gelen o yeni açıklamalar...

Feraye Tanyolaç'ın kira dilekçesi şaşırttı: 'Ölümle burun burunayım; fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi!

Bebek’te kiracı olduğu evin kirasının 80 bin TL olması için mahkemeye verilen Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın dilekçesi şaşırttı. Tanyolaç, 'Fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi ve yıkılma riski çok yüksek, doğalgazı olmayan, çöp manzaralı evde oturduğunu söyledi.

Bu hafta yatırımcısını en çok üzen 10 hisse!

Borsada sert rüzgarlar eserken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta yatırımcısını en çok üzen hisseleri paylaştı. İşte en çok düşen 10 hisse...

TİMOSEN Başkanı Sert, 'Deprem enkazı işçileri öldürüyor, yönetmelikler uygulanmıyor'!

Deprem bölgesinde enkaz kaldırma ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda iş kazalarında da çok sayıda artış yaşandı. TİMOSEN Başkanı Ahmet Sert, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kumtel Ks-2819 Quartz 1200 watt ısıtıcı sonbahara özel cazip fiyat fırsatı başladı!

Sonbaharın gelmesiyle beraber elektrikli ısıtıcılara olan rağbet de günden güne artmaya başladı. Özellikle uzmanların kış aylarının çok sert geçeceğini söylemesinin ardından ısıtıcılara olan rağbet arttı. Kumtel de bu kapsamda işinize çok yarayacak bir elektrikli ısıtıcı üretti.

Bitcoin fiyatında sert dalgalanma

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), iShares'in spot ETF (Borsa Yatırım Fonu) ihraç etmesine onay verdiği yönündeki haberlerle Bitcoin rakamları çok sert dalgalandı.

ABD hisseleri için 'çok sert şekilde inecek' uyarısı yapıldı!

Bank Of America stratejistleri Fed'in faiz artışına şimdilik son vermiş olabileceğini belirtirken, gelen istihdam verilerinin ekonomide "sert inişe" işaret ettiğini ve hisselerde çekilme beklediklerini söyledi.

Altın fiyatları sert düştü! 1 çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 25 Ağustos Cuma Kapalıçarşı altın fiyatları 

Altın fiyatları, dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası sert düştü. Merkez Bankası'nın beklentilerin çok üzerinde açıkladığı faiz kararı piyasaları etkiledi. Peki bugün 1 çeyrek altın ne kadar oldu? Altın fiyatları bugün kaç lira? 25 Ağustos Cuma altın fiyatları.

Instagram'dan en çok para kazanan ünlüler belli oldu! Hande Erçel, Beren Saat, Serenay Sarıkaya...

Dünyada ve Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı olan Instagram uygulamasından en çok para kazanan ünlüler belli oldu. Peki, Hande Erçel, Beren Saat, Serenay Sarıkaya ne kadar kazanıyor? İşte detaylar...

BIST 100'de teknoloji ve ticaret sektörleri çok sert düştü!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi bugün yüzde 0,92 değer kaybıyla 4.494,48 puandan kapandı.

Aman dikkat! Altın çok sert düşünce İslam Memiş’ten yeni uyarı geldi! Bunu sakın yapmayın!

Amerika’da işsizlik verilerinin öngörülenin altında gelmesi piyasaları etkiledi ve ons altında gerilemeye dolar endeksinde yukarı yönlü ilerlemesine sebep oldu. Yurttaşları işçiliği olan altına karşı uyaran İslam Memiş, yaz ayları için gram altın tahminini paylaştı.

EPDK’dan doğalgaz ve elektriğe ilişkin tehdit gibi açıklama! “Bunu yapanlar bedelini ağır öder!”

EPDK’dan çok sert bir açıklama geldi. OHAL boyunca depremzedelerin güvence bedeli alınmayacağı konusunda şirketlerin uyarıldığını ifade eden EPDK yönetimi, insanları mağdur eden şirketlerin bedelini ağır ödeyeceğini belirtti.

Çok Sert kaya Haberi

Çok Sert kaya

Zemin cinsleri nelerdir?

Yer kabuğundaki kaya parçalarının ayrışması sonucu "Zeminler" meydana geliyor. Bir diğer ifade ile üzerine gelen yapı yüklerini kendi doğal yapısını bozmadan, emniyetli olarak taşıyıp kendinden aşağıda kalan tabakalara belli bir düzen içerisinde aktaran zeminleri ifade ediyor.


Yapı zemini

Yapı güvenliği açısından doğrudan ya da belli sağlamlaştırma işlemleri uygulandıktan sonra yeterli dayanım kazandırılmış zeminler yapı zemini olarak karşımıza çıkıyor.


Zemin cinsleri nelerdir?

Zeminin cinsleri, teşekkül ve kazı güçlüğü bakımından toprak zeminler, küskülük zeminler, kaya zeminler ile batak ve balçık zeminler olmak üzere 4 sınıfta toplanıyor.


1- Toprak zeminler

Toprak zeminler, yumuşak toprak zeminler ve sert toprak zeminler olmak üzere kendi içinde 2'ye ayrılıyor.

*Yumuşak Toprak: Bel küreği ve kürekle kazılabilen gevşek toprak, bitkisel toprak, gevşek kum ve benzeri zeminlere deniyor.

*Sert Toprak: Kazmanın yassı ve ara...