05 / 05 / 2024

Çok tehlikeli işler raporu

Çok tehlikeli işler raporu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yayımladığı tebliğ ve yönetmeliklere göre, "işler" az tehlikeli; tehlikeli ve çok tehlikeli işler olmak üzere 3'e ayrılıyor. Buna göre çok tehlikeli işler nelerdir?

'İşler iyi bir yere gitmiyor' diyen İslam Memiş altın için sil baştan rakam verdi! Birikimlerinize sahip çıkın!

'Birikimlerinize sahip çıkın, işler iyi bir yere gitmiyor' diyen İslam Memiş, yatırımcıları uyararak altın için sil baştan rakam verdi. Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın fiyatları ne olur? İşte altının geleceği seviye...

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

TMMOB'un Hatay raporunda şok detay: Riskli alanlar sermaye için kullanıldı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin en çok etkilediği Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerine dair “Yıkım Yaşanan Şehirlerde Planlamanın Analizi” raporunu yayımladı.

İş Bankası'ndan müşterilerine 1000 dolar hediye açıklaması. Duyanlar şok oldu

İş Bankası müşterilerinin dikkatini çeken kampanyalar hazırlamaya devam ediyor. İş Bankası tarafından son duyurulan kampanya müşterilerini şok etti. iş Bankası 1000 USD hediye verecek peki nasıl? İşte haberin detayları...

2023 yaz tatili istatistikleri açıklandı! İstanbullular en çok Bozcaada için arama yaptı!

Yaz tatili için Haziran, Temmuz ve Ağustos döneminde 4 milyondan fazla kişi Neredekal.com üzerinden tatil araması yaptı. Arama motoru verilerine göre 2023 yazında İstanbullular en çok Bozcaada, Antalya ve Büyükada için arama yaptı.

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

DİKKAT: Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Evinizin altından diri fay hattı geçiyor!

Dikkat...Dikkat... Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli... Evinizin altından diri fay hattı geçiyor...

İstanbullular acilen baksın! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Hazırlıklarınızı yapın!

İstanbullular acilen baksın... Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli... Hazırlıklarınızı yapın...

Sermayesiz nasıl para kazanılır? İşte yapılması gerekenler...

Son yıllarda pek çok kişi, internet üzerinden kısa sürede para kazanmanın yollarını araştırıyor. İlk aşamada çok fazla kazancınız olmasa da uzun vadede iyi işler yapabilirsiniz. Peki internetten para kazanmanın yöntemleri neler? Hangi işleri yapabiliriz? İşte detaylar...

QR kodlu menü kullanmak çok tehlikeli! FBI açıklama yaptı!

QR kodlu menüler, koronavirüs salgını sonrasında popüler hale geldi. Pek çok restoran ve kafede aktif olarak kullanılıyor. Ancak Amerika Birleşik Devletleri, salgınla mücadelede QR kodlu menülerin sıkça kullanıldığı birçok restoran ve kafe hakkında uyarıda bulundu.

AVM'ler Ramazan Bayramı 2023'te açık mı? Alışveriş merkezleri bayramda saat kaçta açılıyor? AVM çalışma saatleri 2023!

AVM'ler Ramazan Bayramı 2023'te açık mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki alışveriş merkezleri bayramda saat kaçta açılıyor? İşte AVM çalışma saatleri 2023...

Çok tehlikeli işler raporu Haberi

Çok tehlikeli işler raporu

Çok tehlikeli işler nelerdir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı "işler"i az tehlikeli işler, tehlikeli işler ve çok tehlikeli işler olmak üzere 3'e ayırıyor. Tüm bu tehlikeli iş sınıflarında alınması gereken önlemler bulunuyor. 


Bina inşaatı ve tamiratı, bina yıkımı işleri; Yol inşaatı ile ilgili variyant inşaatı dahil, yol, spor ve hava alanları inşaatı, tamirat ve bakım işleri; Bina, liman, iskele, köprü, baraj, ve benzeri inşaat dolayısıyla müstakilen yapılan tetkik ve deneme mahiyetindeki sondaj işleri ve bina dışı elektrik, gaz, telgraf, telefon, tesisatı ve havai hat boru hattı inşaat, tamirat ve bakım işleri "çok tehlikeli işler" sınıfında yer alıyor. Çok tehlikeli işler sınıfında yer alan diğer işler aşağıda sıralanıyor.


Çok Tehlikeli İşler:

             1) Sünger avcılığı ve su altında yapılan...