15 / 05 / 2024

dayanıklı ev inşa

dayanıklı ev inşa

Akşam Gazetesi yazarlarından Funda Özkan bugünki yazısında herkesin inşaat projesi yapıp yapamayacağını ele aldı...

Çimsa'dan 1.2 milyon TL'ye depreme dayanıklı ev! Bir ayda üretiliyor!

Hayata geçirdiği yeni yatırımlarla büyümesine devam eden Çimsa, deprem açısından önemli olan beyaz çimentodan 3D evi, kısa zaman içerisinde 1.2 milyon TL'ye üretiyor. Türkiye'de ilk ve tek olan bu ev inşaat sektörü için de çok önemli bir gelişme olarak belirtiliyor...  

Depreme dayanıklı binalar nasıl olmalı? Uzman isim iki kritik özelliği açıkladı! 

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Abdulkerim İlgün, depremlerin afete dönüşmemesi ve binaların daha dayanıklı olması için alınabilecek önlemlerle ilgili bilgiler paylaştı.

1940 yılında dar gelirli aileler için dayanıklı ucuz evler inşa edilmiş!

1940 yılında tahta, dayanıksız ve saz gibi yerlerde yaşayan aileler için ucuz ve dayanıklı evlerin yapılmasına karar verilmiş. 

Ünlü YouTuber evinin bahçesine 100 bin dolara yeraltı sığınağı inşa etti, yeraltındaki mobil evi görenler inanamadı!

Ünlü Youtuber Zack Nelson 100 bin dolara yakın bir para harcayarak evinin arka bahçesine "yeraltındaki mobil ev" inşa etti. İşte detaylar...

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Hangi şehirler depreme dayanıklı? Uzman isim milyonların merak ettiği soruyu açıkladı!

Özellikle 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerinden sonra vatandaşlar güvenli şehirleri araştırmaya başladı. Uzman isim, hangi şehirlerin depreme dayanıklı olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

ABD'li milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach'te dünyanın en pahalı evini inşa edecek!

Citadel Risk Fonu’nun kurucusu milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach’teki 27 dönümlük mülkünde 1 milyar dolarlık ev inşa edecek. Bu ev dünyanın en pahalı evi olacak...

Adana Yüreğir Belediyesi düğmeye bastı! Büyük dönüşüm ile depreme dayanıklı konutlar inşa ediliyor!

Adana’nın Yüreğir Belediye Şehit Erkut Akbay Mahalle'sindeki kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Projeye ilişkin Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir bilgi verdi.

O belediyeden depreme dayanıklı konut müjdesi! 120 ve 84 ay vade fırsatı ve peşin alımlarda yüzde 10 indirim!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilecek Konut AŞ projesi çerçevesinde depreme dayanıklı 240 konut yapılacak. Konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilecek. Ayrıca, 120 ve 84 ay vadeli ödeme imkânı sağlanacak.

Depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli? Tek tek sıralandı! 

Ev alacakların son zamanlarda en çok dikkat ettiği konular arasında depreme dayanıklı olup olmaması yer alıyor. Peki depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? 70 metrekare 2+1 prefabrik evlerin fiyatları ne kadar?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı değil mi? sorusu prefabrik yapılarla ilgilenen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Prefabrik konutlar, depreme karşı güvenilir yapılardır.

dayanıklı ev inşa Haberi

dayanıklı ev inşa

Depremden geç de olsa ders alındığı için artık ‘dayanıklı’ evler yapılıyor. Ali Ağaoğlu söylemişti:  “Vaktiyle inşaatların yüzde 80’i deniz kabuğu, tuzlu kum, çıt diye kırılan hurda demirle yapıldı.” Geçen zamanla birlikte çürüyen yapısı nedeniyle deprem bir yana üflesen yıkılacak konutlar elbette çok. Yüzde 80 olmasa da önemli bir kısmı. Artık depreme dayanıklı konutlar yapılıyor da, başka bir sorun var. Malum İstanbul şantiye kenti gibi, sürekli yeni binalar, yeni gökdelenler yükseliyor. Yakın zamanda birkaç ‘kötü’ tecrübe yaşandı da, insanlar ev hayali kurarken, batan şirket nedeniyle birikimlerinden oldular. 


Her önüne gelen inşaat yapabilmeli mi? Liberal ekonomi demek, daha önce hiçbir tecrübesi olmayan insanların büyük büyük inşaatlara soyunması mı demek? Bu pazar günü AKŞAM gazetesinde yeni bir görevimi ifa etmeye başlayacağım. Artık iş...