08 / 05 / 2024

define izinleri

define izinleri

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilebiliyor. Peki, define aramak isteyenler ne yapmalı? Define kazısı nasıl yapılır?

Erzincan İliç'teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgeleri iptal edildi!

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonucunda Anagold Madencilik'e ait altın madeninin izinleri iptal edildiği açıklandı.

Cristiano Ronaldo'nun Manchester'daki otel projesi finansman ve imar sorunu nedeniyle askıya alındı!

Cristiano Ronaldo'nun Manchester merkezinde hayata geçireceği lüks CR7 otel projesinin, finansman sorunları ve imar izinleri askıya alındığı belirlendi. 

Malatya'da inşaat aşamasında ve hiç oturulmayan evler de yıkıldı: Bu deprem kimsenin aklına gelmedi! 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, depremde yıkılan konutlar ve imar izinleri ile ilgili konuştu. İşte Mehmet Çınar'ın o açıklamaları...

Mahkumlara Genel Af Çıktı mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Önemli Açıklama!

Adalet Bakanlığı, cezaevi izinleri konusunda yapılan açıklamalarla gündeme geldi ve mahkumların odak noktası haline geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, denetimli serbestlik, açık ve kapalı cezaevindeki mahkumlar için alınan kararı sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. İşte alınan son karar… 

Mahkumlara Af Çıkacak mı? Açık Cezaevi İzinleri ve Son Durum Hakkında Adalet Bakanı'ndan Açıklama!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cezaevinde kalan mahkumlar için önemli açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre mahkumlara af çıkıp çıkmadığı merak edildi. Açık cezaevi izinleri ve af çıkan mahkumlar hakkındaki detaylar paylaşıldı. İşte Adalet Bakanı tarafından mahkumlar için yapılan açıklamalar…

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira krizi sona eriyor! Kira artışına ilişkin yeni düzenleme Meclis'e geliyor! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında kriz haline gelen fahiş kira artışları ile ilgili çalışmalar başlıyor. Meclis'te kira artışları ve Kovid-19 izinleri gündeme getirilecek. 

Erikli Evleri 1. Etap'ın yasal izinleri tamam! Projenin değeri belli oldu!

Koray GYO, İstanbul Göktürk'te hayata geçireceği yeni projesi Erikli Evleri için düğmeye bastı. Erikli Evleri 1. Etap'ın yasal izinleri tamamlandı. İşte ayrıntılar...

Green Card başvuruları bitti mi? Green Card başvurusu nereden, nasıl yapılır? 

Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı oturma ve çalışma izinleri sağlayan Green Card başvuruları bitti mi? Green Card başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte Green Card 2022 başvuruları hakkında bütün ayrıntılar...

Akfen GYO'dan Bodrum'a yeni proje! Yalıkavak'ta villa yapılacak! 

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bodrum Yalıkavak'ta tüm ruhsat ve izinleri hazır olarak satın alınacak olan 22.197,30 metrekarelik arsada villa projesi geliştirecek. İşte ayrıntılar...

Tavuk fiyatlarına zam kapısı aralandı! Yasaklama kararı geldi

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle dünyada başlayan gıda arzı güvenliği tehlikeye giren ürünler arasına tavuk da eklendi. İç piyasanın talebine cevap verilemeyeceği gerekçesiyle tavuk satışlarına yasak getirildi. Hükümet izinleri de iptal etti.

İş yeri açmayı düşünenler dikkat! O izinler...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitelerinde iş yeri açmak için gerekli olan izinleri yazdı. Peki konut sitesinde iş yeri açmak için hangi izinler gerekiyor?

Bankacılıkta yeni dönem resmen başlıyor!

Sadece dijital kanallar üzerinden müşterilerine hizmet veren bankalar, BDDK'ya başvurmaları halinde gerekli izinleri tamamladıktan sonra gelecek yıldan itibaren sektörde faaliyet göstermeye başlayabilecek.

define izinleri Haberi

define izinleri

Define kazısı nasıl yapılır?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilebiliyor. Peki, define kazı izni nasıl alınır?


Ancak define kazısı bazı şart ve kısıtlamalar dahilinde yapılabiliyor. Define aranacak yer 100 metrekareden fazla olamıyor. Bu yer verilecek fotoğraflarla harita veya krokiler üzerinde işaretleniyor. 


Define kazısı ile ilgili sıkça sorulan sorular Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından şu şekilde yanıtlanıyor:


-   Define aramak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu mülki amire Define Arama Yönetmeliği’nin (http://teftis.kulturturizm.gov.tr/TR,14428/define-arama-yonetmeligi.html) 7. maddesinde yer alan belgelerle birlikte bir dilekçe ile müracaat ederler.

Dilekçede arama maksadı açıkça belirtilir ve define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarası bildirilir. Ayrıca...