30 / 04 / 2024

Değişen Dünyada İnşaat Mühendisliği

Değişen Dünyada İnşaat Mühendisliği

Gaziantep'te, İnşaat Mühendisleri Odası deprem konusunda söz sahibi iki profesörü ağırlayarak eğitimlerine bir yenisini daha ekledi.

Dünyanın en zengini artık Elon Musk değil! İşte dünyanın en zengin ismi!

Dünyanın en zengin insanı olan uzun süre adından sıkça söz ettiren Elon Musk artık ikinci zengin isim olarak akıllara gelecek. Dünyanın en zengin ismi artık Louis Vuitton Moet Hennessy şirketler grubunun başkanı Bernard Arnault oldu.

İnşaat sektöründe pazar talepleri değişti! Prefabrik evlere olan talep artmaya devam ediyor!

İnşaat sektörü için yeni olmasa da değişen pazar talepleri nedeniyle son yıllarda prefabrik evler ivme kazanmaya devam ediyor.

Değiş Tokuş İnternet Satış İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Değiş Tokuş İnternet Satış İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Elvan Kılınç tarafından kuruldu.

Milyarder Jeff Bezos, kirada oturacak: California'daki 3.500 metrekarelik malikaneyi aylık 600 bin dolara kiraladı! 

Her gün değişen dünyanın en zenginleri listesinde daima zirvede bulunan Jeff Bezos, 150 milyar dolarlık servetine rağmen kiracı oldu. Bezos, Kenny G’nin California'daki malikanesini aylık 600 bin dolara kiraladı.

Vetro İç Ve Dış Ticaret İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Vetro İç Ve Dış Ticaret İnşaat Limited Şirketi Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erdem Avunduk tarafından kuruldu.

Motorine 1 lira 5 kuruşluk dev zam geldi! Değişen tabelalar buz kestirdi! Opet, PO, Shell 18 Ocak 2023 fiyat listesi

Milyonlarca araç sahibi indirim beklerken motorine dev zam geldi! Değişen tabelalar buz kestirdi! İşte Opet, PO, Shell, Total 18 Ocak 2023 fiyat listesi...

İnşaat devi 2 milyar lira borçla battı! Dünyada en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasındaydı

Bir zamanlar yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Kayı İnşaat ve grup şirketi Bilyap için iflas kararı verildi.

Tapuda son dakika! 10 gün sonra resmen değişiyor! Hemen bakın!

Tapuda son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanmaya devam ediyor! 10 gün sonra resmen değişiyor... Hemen bakın...

Telefonunu değiştirmek isteyenler sakın kaçırmasın! En hızlı akıllı telefonlar belli oldu! İşte detaylar!

Telefonunu değiştirmek isteyenler ya da yeni bir telefona ihtiyacı olanlar Eylül 2022 itibari ile belirlenen en hızlı telefon modellerini sakın kaçırmasın!

İşsizlik maaşı alanlar dikkat dikkat! En düşük işsizlik maaşı belli oldu!

1 Temmuz tarihi itibariyle değişen asgari ücretlerin yanında işsizlik maaşları da değişmiş oldu. Yapılan yüzde 30 zam oranıyla vatandaşlar da yeni düzenlemeyle işsizlik maaşların ne kadar olduğunu merak ediyor.

Paşalar İç Ve Dış Ticaret İnşaat Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Paşalar İç Ve Dış Ticaret İnşaat Sanayi Anonim Şirketi Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Meryem Aydın ve Abbas Onut Zabun ortaklığında kuruldu.

Hızla Değişen Piyasalarda Pozisyon Alma eğitimi 23 Aralık'ta!

Işıkören Danışmanlık kurucuları Hilmi Işıkören ve Belgin Benek, ‘Hızla Değişen Piyasalarda Pozisyon Alma’ eğitimini 23 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31448 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Değişen Dünyada İnşaat Mühendisliği Haberi

Değişen Dünyada İnşaat Mühendisliği

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası konferans salonunda düzenlenen ve üyelerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen 'Ülkemizin Deprem Sorunu Üzerine Bir İrdeleme Ve Değişen Dünyada İnşaat Mühendisliği'  konulu seminerde Prof. Dr. Uğur Ersoy'un teknik bilgiler ve gözlemlerinden derlemiş olduğu sunumuyla başladı. Ersoy, Türkiye'nin dünyanın önemli deprem kuşaklarından birisi üzerinde yer aldığını belirterek, "Deprem gerçeği ile birlikte yaşamak durumundayız. Son elli yılda oluşan depremlerde can ve mal kaybı, bu büyüklükte depremlerde beklenenlerin çok üstündedir. Bu sürede 'Deprem Yönetmeliği' birkaç kez değişmiş ve yeni yasalar çıkarılmıştır. Buna karşın can kaybı ve mal kaybı azaltılamamıştır. Bunun en önemli nedeni soruna hala doğru teşhis konulamamış olması ve etkili denetim sağlanamamasıdır. Denetimin etkili olamamasının nedeni, deneticinin ücretinin yapımcı tarafından ödenmesidir. Ülkemizde mühendislik düzeyinin düşük olması da hasar ve...