16 / 05 / 2024

deprem bilinçlendirme çalışmaları

deprem bilinçlendirme çalışmaları

Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ( AKOM ) tarafından düzenlenen “ Depreme Ne Kadar Hazırlıklıyız? ” konulu panellerden ikincisi Prof. Dr. Naci Görür’ün katılımıyla gerçekleşti.

Japonya'dan Türkiye'ye övgü: Deprem bölgesindeki yeniden inşa çalışmaları takdire şayan!

Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) Başkanı Dr. Tanaka Akihiko, Türkiye’nin depremle mücadelede çalışmaları ile kalıcı konutların yapımı konusunda övgülerde bulundu. Bakan Özhaseki de çok hızlı hareket edildiğini ve teslimlerin gelecek sene yapılacağını belirtti. İşte ayrıntılar...

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Deprem bölgesi için flaş açıklama: Hasar tespit çalışmaları yinelenmeli!

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, depremzedeler evlerinin yine hasar gördüğünü, Jeoloji Mühendisleri Odası da hasar tespit çalışmalarının yinelenmesi gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde konut çalışmaları tam gaz devam ediyor!

11 kenti etkileyen 6 Şubat deprem felaketinin ardından yaraların sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kalkması için konut çalışmaları hızla devam ediyor. 

Adıyaman'daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından temeli atılan 26 bin 312 konuttan kaba inşaatı tamamlananlarda dış cephe çalışmalarına başlandı.

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları yapılıyor!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yaptığı deprem konutlarında kaba inşaatı biten 10 blokta mantolama çalışmaları yapılıyor.

Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilecek!

Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki konutların teslimi için çalışmaların hızlandırılacağını ve depreme dayanıklı konutlar için kentsel dönüşüme ağırlık verileceğini belirtti.

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Depremzedeler için istihdam çalışmaları başladı! 'Deprem İstihdam Seferberliği' projesi hayata geçti!

Merkez üstü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem 10 ili de derinden etkiledi. Bu illerdeki vatandaşlar için istihdam çalışmaları başladı. İşte detaylar!

İstanbul depremi için ayrılan bütçe millet bahçelerinin gerisinde kaldı!

TOKİ’nin İstanbul’un üç farklı ilçesinde inşa ettireceği millet bahçeleri için ayrılan toplam kaynak, deprem güçlendirme çalışmaları için ayrılan 800 bin TL’yi geçti ve 96,8 milyon TL oldu.

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

Yedikule Hisarı'nda restorasyon çalışmaları tam gaz!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede bulunan Yedikule Hisarı'ndaki restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hisar'da yapılan çalışmalarda horasan ile güçlendirme yapılıyor. 

İstanbul'da deprem çalışmaları tam gaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal konutlara ve deprem çalışmalarına ilişkin önemli yol kat edildiğini belirtti. "2 bine yakın sosyal konutu tamamlayıp anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarını da paylaştı.

deprem bilinçlendirme çalışmaları Haberi

deprem bilinçlendirme çalışmaları

Doğal afetlere karşı hazırlık çalışmalarına ara vermeden devam eden Ataşehir Belediyesi Afet Koordiyasyon Merkezi’nin (AKOM), Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği panellerin ikincisine Dilek Sabancı Ticaret ve Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Panel konuşmasını ise İstanbul Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür gerçekleştirdi.

Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda gerçekleşen panelde afetler konusunda eğitimin önemini vurgulayan Prof. Dr. Naci Görür, “1999 depremiyle birlikte Marmara'da 220 senede oluşması gereken stres 55 saniyede yüklendi. 1999 depremiyle Marmara'nın altındaki faylar zaten tetiklendi. Denizin altı deforme olmuş durumda. Bu durumdan dolayı Marmara'da beklenen büyük depremin tekrarlama periyodunun 2016 yılında dolma ihtimali çok yüksek” dedi.

Panelde öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Naci Görür, olası Marmara depremi için şunları söyledi: “Olası...