27 / 11 / 2024

deprem hasarı nereden tespit ediliyor

deprem hasarı nereden tespit ediliyor

TÜBİTAK geliştirdiği analiz yazılımı sayesinde doğal afetler sonrası oluşan hasarı yüksek uydu görüntüleriyle hızlıca tespit edecek.

Depremde evi hasar görenlere sigorta şoku! Yıkım kararı olan binada alt katlara 200 bin, üst katlara 50 bin TL ödenecek!

Adana'da duvarları patlamış, çatlamış dışardan bile bakıldığı zaman deprem hasarı çok belli olan bina için ödenecek deprem sigortasının tutarı hak sahiplerini şoka uğrattı. Hak sahipleri, "15 bin TL ile kapı bile alınmaz" dedi. 

İstanbul'un kan donduran deprem senaryosu: 47 bin bina ağır hasar alacak!

İstanbul Planlama Ajansı’nın yayınladığı deprem raporuna göre Marmara Denizi'nde gerçekleşecek 7,5 büyüklüğündeki bir depremde 47 bin binanın ağır hasar alacağı belirtildi.

İnşaat sektöründeki bu hatalar deprem hasarına davetiye çıkarıyor!

Ülke genelinde inşaat projeleri yükselmeye devam ediyor. Son zamanlarda ise uzmanlar inşaat projelerindeki bilinçsizlik ve bilgisizlikten yakınıyor. İşte buna bit örnek daha...

Marmara depreminin şiddeti 7.2 ile 7.5 olabilir! Deprem bilimciden şok açıklama: 70-80 bin bina ağır hasar görecek! 

Deprem bilimci Prof. Dr. Okan Tüysüz, beklenen Marmara depreminin şiddetinin 7.2 ile 7.5 olabileceğine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Büyük deprem İstanbul'un kıyılarında daha çok hasar yaratır düşüncesi yanlış! Tam 600 bin birim bir an önce değişmeli!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hem deprem bölgesi hem de İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve megakentte kaç konutun dönüştürülmesi gerektiğini açıkladı.

Deprem bölgesindeki konutlar için 'orta hasar' çıkmazı: Konutlar neden güçlendirilmiyor?

Depremde en çok hasar alan illerden biri olan Hatay'daki orta hasarlı konutların yıkımına karar verildi. Peki neden güçlendirme yapılmıyor, neden direkt yıkım kararı veriliyor?

Hatay'daki deprem konutları için zemin sorunu iddiası! Yanlış yere mi yapılıyor?

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde en çok hasar alan bölgelerden biri de Hatay oldu. Hatay'da hayata geçirilecek deprem konutlarında her 100 konuttan sadece 3,7'si tamamlanması dikkatleri üzerine çekti. Hatay'da deprem konutları yanlış yere mi yapılıyor? İşte ayrıntılar...

DASK'ın 35,9 milyar TL'lik hasar ödemesinin yüzde 96'sı 6 Şubat depremleri için!

DASK tarafından, zorunlu deprem sigortası olup depremde hasar gören konutlara bugüne kadar toplam 35 milyar 906 milyon 326 bin TL'lik hasar ödemesi gerçekleştirildi.

Deprem sonrası Küçükçekmece'deki bina için kırmızı alarm! Hasar ihbarı üzerine bina incelemeye alındı!

Bugün Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedilirken, Küçükçekmece'deki 4 katlı binanın hasarlı olduğunda dair gelen ihbar üzerine inceleme başlatıldı. 

Deprem bölgesi için flaş açıklama: Hasar tespit çalışmaları yinelenmeli!

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, depremzedeler evlerinin yine hasar gördüğünü, Jeoloji Mühendisleri Odası da hasar tespit çalışmalarının yinelenmesi gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Binalarda hasar kaydı bilmecesi sürüyor! Önce az, sonra ağır hasarlı raporu verildi!

Elazığ’da 6 Şubat deprem felaketinin ardından incelenen çoğu binanın hasar kaydı, itirazlar sonucunda değişiyor. Ev sahipleri, hasar durumunun kesinleşmesi için açılan davaların sonuçlarını bekliyor.

Deprem hasar ödemesinde son dakika: DASK deprem hasarlarını bu fiyattan ödeyecek! Tek tek açıklandı! 

DASK'ın deprem hasarlarını hangi fiyattan ödeyeceği ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

Japon deprem uzmanından flaş uyarı: Binanızda bu uygulama varsa aman dikkat! Geçmişteki depremlerde belli olmuştu!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ve Elbistan'da depremden hasar gören ve yıkılmayı bekleyen binalarda incelemelerde bulundu ve binalardaki ‘asmolen tavan’ uygulamasının tehlikesinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

deprem hasarı nereden tespit ediliyor Haberi

deprem hasarı nereden tespit ediliyor

TÜRKİYE Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'nde uzaktan algılama ve afet sonrası hasar analiz yazılımı VİSKON-RS sistemi geliştirildiğini bildirerek, "Sistem, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) kullanımına sunuldu" dedi. Türkiye'nin uydu teknolojileri alanında dünyada söz sahibi bir konumda bulunduğuna işaret eden Ergin, ülkenin bu konudaki gelişimini artırmak için TÜBİTAK olarak büyük bir gayretle çalıştıklarını söyledi. 


Daha hızlı ve ekonomik

Ergin, şöyle konuştu: "Bu yazılımla çok yüksek çözünürlüklü birçok uydu görüntüsü işlenebiliyor. Uzaktan algılama teknolojileri yardımıyla geniş alanlara ait veriler daha hızlı ve ekonomik olarak...