07 / 08 / 2024

Deprem hasarına havadan denetim

Deprem hasarına havadan denetim

DOĞAL Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) arasında yapılan işbirliği ile depremin yaşanmasının ardından ilk 24 saat içerisinde hasarlı bölgeler, havadan fotoğraflanacak.

Deprem konutu çıkanlar aman dikkat! Tarih resmen açıklandı!

Malatya Valiliği yaptığı son dakika açıklamasında deprem konutlarına hak kazanan vatandaşların, borçlandırma işlemlerini 10 Ağustos 2024 tarihine kadar tamamlamalarının zorunlu olduğunu belirtti. İşte detaylar...

İnşaat sektöründeki bu hatalar deprem hasarına davetiye çıkarıyor!

Ülke genelinde inşaat projeleri yükselmeye devam ediyor. Son zamanlarda ise uzmanlar inşaat projelerindeki bilinçsizlik ve bilgisizlikten yakınıyor. İşte buna bit örnek daha...

Japon deprem uzmanı Moriwaki uyardı! Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem riski var...

Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu'na katılan Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Hatay depreminden sonra Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem olabilir" diye konuştu. 

O şehir için 6.9, 7.2 ve 7.7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Uzman isim fayları tek tek açıkladı: Tüm Marmara'yı vurur!

Prof. Dr. Şerif Barış, İznik ve Gemlik fayı aynı anda kırılması durumunda 7.7 büyüklüğünde deprem olacağına dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu.  

TESK'ten deprem hasarlarına ilişkin rapor! Depremden en çok etkilenenler kimler?

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Depremin farklılaşan etkileri, destek paketlerinin hazırlanmasında, doğrudan ve dolaylı etkilerin dikkate alınarak çok boyutlu bir yaklaşımın gerekliliğini ortaya koymaktadır" diye konuştu. İşte haberin detayları...

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Yer Bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem uyarılarıyla gündeme geliyor. Türkiye'nin deprem haritasına ilişkin açıklamalarda bulunan ve riskli bölgelerle ilgili de konuşan Naci Görür, "O bölge benim uykularımı kaçırıyor" dedi. 

Japonya’dan deprem konutlarına destek!

Japonya’da Türk iş insanı Murat Enşici’nin başkanı olduğu Kader Birliği Derneği (GOEN) Hatay’da Çaycuma Belediyesi tarafından hayata geçirilen deprem konutlarından birinin finansmanını üstlendiğini duyurdu.

Bakan Özhaseki: ‘TOKİ bizim yüz akımız oldu’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem konutlarına ve yerinde dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, "Güya beğenmezlerdi. Ama şimdi TOKİ bizim yüz akımız oldu” dedi.

Deprem hasar ödemesinde son dakika: DASK deprem hasarlarını bu fiyattan ödeyecek! Tek tek açıklandı! 

DASK'ın deprem hasarlarını hangi fiyattan ödeyeceği ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan deprem konutlarına ilişkin açıklama: Yıl sonuna kadar teslim etmeyi öngörüyoruz...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya'da sene sonuna kadar yaklaşık 4 bin kalıcı konutu teslim etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Vali Toraman, inşası devam eden deprem konutlarına ilişkin incelemelerde bulundu!

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen kentte, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapımına başlanan konutlara yönelik incelemelerde bulundu.

Bakan Mehmet Özhaseki: 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarına ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldığını ve 200 bin konutun yapıldığını inşa etti. 

Bakan Mehmet Özhaseki’den deprem konutlarına ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları ile buluştu. Özhaseki, “Çabamız ve elimiz deprem bölgesinde. Tüm gücümüzle, hep beraber kentlerimizi en kısa sürede eskisinden daha güvenli ve daha güzel hale getireceğiz” dedi.

Deprem hasarına havadan denetim Haberi

Deprem hasarına havadan denetim


DOĞAL Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) arasında yapılan işbirliği ile depremin yaşanmasının ardından ilk 24 saat içerisinde hasarlı bölgeler, havadan fotoğraflanacak.


 Hava görüntülerinin alınmasıyla dijital haritalar üretilecek ve DASK, TKGM’den gelen görüntüleri, büyük boyuttaki hasarların tespiti için kullanacak ve hasarlar hızlı şekilde tanzim edilecek. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, şunları söyledi: “Afet sonrasında hasarlı bölgelerin havadan çekimleri yapılacak. Elde ettiğimiz veriler sayesinde, DASK bünyesindeki Afet Risk Yönetim Sistemi Projesinin önemli bir bileşeni olan finansal analiz ile fark algılama ve tahmin yazılımının önemli bir girdisi bu protokolle sağlanmış olacak”...