23 / 12 / 2024

deprem riski istanbul

deprem riski istanbul

Büyük kayıplar verdiğimiz, geçtiğimiz yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olan 17 Ağustos 1999 depremin üzerinden tam 16 yıl geçti. Peki 16 yıl boyunca deprem riskine karşı neler yapıldı?

Japon deprem uzmanı Moriwaki, İstanbul için uyardı ve 'Resmen kıpkırmızı' dedi! Deprem riski en düşük il hangisi? 

Ünlü deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin deprem riski yüksek ve düşük şehirlerini duyurdu. İşte o açıklama...

Deprem önlemleri binaların güçlendirilmesiyle kalmamalı: Deprem riski taşıyan bölgeler için yeni önlemler Meclis'e gitti

TBMM'ye deprem riski taşıyan bölgeler için alınacak önlemler ile ilgili yeni bir Meclis araştırması açılması önergesi gitti. İşte o önergede yer alan bilgiler...

Büyük deprem beklenen İstanbul'un risk haritası açıklandı! Deprem riski yüksek ilçeler hangileri? 

İstanbul, Türkiye'nin en riskli deprem bölgelerinden biri olarak dikkatleri çekiyor. Peki mega kentin deprem riski yüksek ilçeler hangileri? İşte İstanbul'un risk haritası...

Yer Bilimleri uzmanı ‘7’lik deprem riski yok’ dediği iki şehri açıkladı!

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘7’lik deprem riski yok’ dediği iki şehri açıkladı. 

Konutta talep deprem riski daha az olan bölgelere kayıyor!

Emlakjet Üst Yöneticisi (CEO) Tolga İdikat yaptığı açıklamada deprem riski yüksek bölgelerde konuta olan talebin azaldığını, düşük riskli bölgelerde ise talebin belirgin şekilde arttığını söyledi.

İstanbul’da zemini sağlam olan ilçeler hangileri? Deprem riski en yüksek bölgeler nereler?

Olası Marmara depremine karşı İstanbul'da çalışmalar devam ederken, İnşaat doktoru İstanbul'daki en dayanıklı ve riskli ilçeleri açıkladı. Peki İstanbul’da zemini sağlam olan ilçeler hangileri? Deprem riski en yüksek bölgeler nereler?

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! 'Büyük deprem olabilir' dedi ve 5 yeri işaret etti...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarılar geliyor. Türkiye'nin deprem riski ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Naci Görür, Tunceli, Bingöl, Antalya, Kıbrıs ve Marmara Bölgesi için özel uyarılar yaptı. 

Kentsel dönüşüm konut piyasasını nasıl etkiledi? İstanbul'un deprem riski olan ilçelerinde kalem kalem konut fiyatları!

Endeksa mega kent İstanbul’un en eski ve deprem açısından en riskli mahallelerinde gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Peki kentsel dönüşüm konut piyasasını nasıl etkiliyor? İşte o analiz...

Prof. Dr. Özkaymak İzmir ve çevresini uyardı! 6'nın üzerinde deprem riski var! 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, İzmir ve çevresini işaret ederek 6'nın üzerinde deprem üretme potansiyeli olan fayların olduğunu söyledi.

İstanbul'da artık binalar yoruldu: İstanbul'da çok eski faylar var! Deprem uzmanından son dakika açıklaması!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, dün Küçükçekmece'de çöken binaya değindi ve  İstanbul'un deprem riski, kentsel dönüşüm konusu ile ilgili önemli açıklamalar

Japon deprem uzmanı Moriwaki uyardı! Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem riski var...

Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu'na katılan Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Hatay depreminden sonra Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem olabilir" diye konuştu. 

Japon Uzman Yoshinori Moriwaki 'deprem riski var' diyerek, dört bölgeyi uyardı!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, gelecek zamanda Doğu Anadolu Fay Hattı'nın ilerisinde deprem riskini işaret ederek "Bingöl, Karlıova, Muş, Bitlis, bu bölge diye söyleyebiliriz" diye konuştu.

İzmir'deki deprem riski İstanbul'dan da yüksek! Prof. Dr. Sözbilir'den korkutan açıklama! 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir’de çoğu ilçenin fay hattı üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "İzmir'deki deprem riski İstanbul'dan da yüksek" dedi. İşte Sözbilir'in o açıklaması...

deprem riski istanbul Haberi

deprem riski istanbul

Büyük kayıplar verdiğimiz, geçtiğimiz yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olan 17 Ağustos 1999 depremin üzerinden tam 16 yıl geçti. 16 yıl boyunca deprem riskine yönelik planlama ve afet yönetimi adına atılması gereken adımlar, alınması gereken önlemler defalarca bilim ve meslek çevreleri tarafından ortaya konulmuş, kapsamlı raporlarla yerel ve merkezi yönetimlerle ve kamuoyuyla defalarca paylaşılmıştır. Ancak gerek yerel yönetimler, gerek ilgili bakanlıklar tarafından ısrarla sürdürülen bütünsellikten uzak, keyfi ve ayrıcalıklı imar politikaları ile deprem riski karşısında kentlerimizin karşı karşıya kalması muhtemel problemlerin çözümüne yönelik temel ilkeler göz ardı edilmektedir. 23 Ekim 2011 tarihinde yaşadığımız Van Depremi sonrası yaşanan acılar bu konuda somut adımlar atılmadığının en büyük göstergesidir.



TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi olarak 2014 yılının Kasım ayında İstanbul`un tüm İlçe...