08 / 07 / 2024

deprem ve dönüşüme çare

deprem ve dönüşüme çare

Hilti Türkiye, İstanbul'daki mevcut yapıların olası bir depremde gösterecekleri performansı analiz etmek için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından gerçekleştirilen Mevcut Yapılarda Deprem Performansının Saptanması Projesi'nin çözüm ortaklarından.

İstanbul'da kentsel dönüşüme 'amaçları bana sağlam bir bina vermek değil, benim hakkımı gasp etmek' olarak bakılıyor! 

İstanbullular deprem riskinin bu denli yüksek olduğu bilinen bir şehirde kentsel dönüşüme pek olumlu bakmıyor. Peki bunun sebebi ne? 

Kentsel dönüşüme şimdi de ulaşım desteği müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara belirli bir süre olacak şekilde ulaşım desteği vermeyi planlıyor. İşte söz konusu destek ile ilgili merak edilen detaylar...

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemelerin olduğu teklif TBMM Genel Kurulu’nda!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemelerin olduğu "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin ilk bölümündeki 11 madde kabul edildi.

Türkiye genelinde 5 milyona yakın konut yeni yasayla kentsel dönüşüme girmeli! 

Kentsel dönüşüm yasasıyla Türkiye genelinde 5 milyon konutun kentsel dönüşüme girmesi bekleniyor. Deprem bölgesinde ise 850 bin konut dönüştürülecek.  Peki, Yeni yasa kentsel dönüşümü nasıl etkileyecek? 

Bakan Özhaseki: Yerinde dönüşüme en fazla müracaat Hatay'dan geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerinde dönüşüme en fazla müracaatın Hatay'dan geldiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Avcılar Merkez'de kentsel dönüşüm krizi: Dönüşüme karşı çıkan mülk sahiplerine pankartlı tepki!

Avcılar'da 4 katlı binada, 3 daire sahibinin kentsel dönüşüme engel olmasına tepki gösteren binadaki diğer sakinler, "Bu binanın yıkılıp yenilenmesine engel olan içinde oturan ve 35 yıllık sağlam olduğunu iddia eden 3 daire sahibidir" yazan bir pankartı binaya astı. İşte ayrıntılar...

Bakan Kurum'dan açıklama geldi: Tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan müjdeli haber geldi: Son raporlara göre, tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı! Bakan Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin geri dönüşüm çabaları büyük bir başarıya ulaştı.

Kentsel dönüşüme yeni destek: Kişi başı 1 milyon 250 bin TL'ye kadar finansman imkanı sunulacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kentsel dönüşüme yönelik destek paketini açıkladı. Söz konusu pakette 12 ay ödemesiz toplam 48 ay vadeli finansman sağlanacak. Kişi başı 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman imkanı sunulacak.

Bakan Nebati'den kentsel dönüşüme teşvik açıklaması! Kentsel dönüşüm için krediler uygun verilecek!

Uygun kredilerle kentsel dönüşüme teşvik edileceği konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, deprem bölgesinde izlenecek adımlardan bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Deprem riski olan bölgelerde dönüşüme girmemiş hiçbir bina kalmayacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada "Türkiye'nin deprem riski olan bölgelerinde kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir binamız kalmayacak" dedi.

deprem ve dönüşüme çare Haberi

deprem ve dönüşüme çare

Hilti Türkiye, İstanbul'daki mevcut yapıların olası bir depremde gösterecekleri performansı analiz etmek için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından gerçekleştirilen Mevcut Yapılarda Deprem Performansının Saptanması Projesi'nin çözüm ortaklarından. 


Deprem ve kentsel dönüşümün hayati konular olduğunun altını çizen Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Mehmetçik Kalay, "Kentsel dönüşümün ilk adımı yapının risk tespiti ile başlıyor. Tespit sürecinde ise en önemli konulardan biri kullanılacak yöntem. Hilti, geliştirdiği Donatı Tarama Sistemi ile betonarme üzerinde kırım yapmadan adeta binanın röntgenini çekiyor" açıklamasında...