04 / 05 / 2024

depreme dayanıklı viyadük

depreme dayanıklı viyadük

Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul ve çevresinde hizmet veren köprü ve viyadüklerin meydana gelecek olası büyük deprem öncesi bakım ve takviyelerini sürdürüyor.

İzmir hızla dönüşüyor: Depreme dayanıklı mahalleler için 4.5 milyar TL'lik kaynak!

İzmir’de 6 bölgede 8 etap halinde süren yaklaşık 820 bin metrekarelik dev bir alanda depreme dayanıklı yeni mahalleler oluşturuluyor. Depreme dayanıklı mahalleler için 4.5 milyar TL'lik kaynak ayrıldı.

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

O belediyeden depreme dayanıklı konut müjdesi! 120 ve 84 ay vade fırsatı ve peşin alımlarda yüzde 10 indirim!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilecek Konut AŞ projesi çerçevesinde depreme dayanıklı 240 konut yapılacak. Konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilecek. Ayrıca, 120 ve 84 ay vadeli ödeme imkânı sağlanacak.

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Pek çok uzman muhtemel yıkıcı depremlere karşı önlem alınması konusunda uyarıda bulunuyor. Bu kapsamda, ST Alternatif Fuarcılık 20 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi'ni düzenlenecek.

Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi 20-23 Aralık’ta!

Merakla beklenen Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi İstanbul Fuar Merkezi’nde 20-23 Aralık tarihlerinde ST Endüstri Radyo’nun ve çok sayıda sektör derneklerinin desteğiyle gerçekleştirilecek. 

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? 70 metrekare 2+1 prefabrik evlerin fiyatları ne kadar?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı değil mi? sorusu prefabrik yapılarla ilgilenen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Prefabrik konutlar, depreme karşı güvenilir yapılardır.

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Evin depreme dayanıklı olup olmadığı nereden anlaşılır?

Marmara depreminden sonra konut alacak kişilerin ilk kriteri olan depreme dayanıklılık, son yıllarda unutulmuştu. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlere kadar... Şimdi “Bina depreme karşı güvenli mi?” sorusu yine ilk sırada ve bu defa herkes risk tespiti yapmaya koşuyor.

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar?

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar? soruları yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra sıkça sorulmaya başlandı. İşte bu soruların yanıtı!

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

depreme dayanıklı viyadük Haberi

depreme dayanıklı viyadük

Çalışmalar tamamlandığında köprü ve viyadükler, 1. Boğaz Köprüsü'ne 20 km uzaklıkta meydana gelebilecek 7.7 şiddetindeki bir depremde yıkılma riski taşımadan onarılabilir bazı hasarlarla birlikte hizmet vermeye devam edebilecek.

2008'de tamamlanacak

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, İstanbul ve çevresindeki otoyol, köprü ve viyadükler konusunda bir basın toplantısı düzenleyerek çalışmaları anlattı. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nin de içinde bulunduğu önemli yapılarda bakım, onarım ve depreme karşı güçlendirme çalışmalarının sürdüğünü anlatan Turhan, 17 Ağustos depreminin ardından, İstanbul'daki köprü ve viyadüklerde ciddi hasarların oluşmadığını ve herhangi bir yıkılma riski olmadan hizmete devam ettiklerini belirtti. Turhan, "Çalışmaları, Birinci Boğaz Köprüsü'ne 20 km uzaklıkta olası 7.7 şiddetindeki bir depreme dayanacak dayanıklılığı sağlayacak şekilde sürdürüyoruz" dedi. Çalışmaların yüzde 35'inin tamamlandığını ifade...