23 / 11 / 2024
fuzul

depreme karşı binalar nasıl yapılmalı

depreme karşı binalar nasıl yapılmalı

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bora Sonuvar, Ege Denizi’nde art arda meydana gelen depremlerin sürebileceği uyarısında bulunup, denetim eksikliğine dikkat çekti. 

Çelik yapılar, depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemi!

Ülke nüfusunun yüzde 60’a yakınının faal deprem alanları üzerinde yerleştiği ve depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemlerinden birinin çelik olduğu belirtildi. 

'Depreme karşı güçlendirme önemli' diyen İnşaat Mühendisleri açıkladı! İşte güçlendirmenin tercih edilme nedeni...

İnşaat Mühendisleri, depreme karşı güçlendirme kavramının son derece önemli ve bilimsel bir temele dayandığını vurgulayarak önemli açıklamalarda bulundu.

Sağmalcılar Viyadüğü'nde depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacağı duyuruldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamada, O-3 kara yolu üzerindeki Sağmalcılar Viyadüğü'nde depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacağı kaydedildi.

Mobil evler depreme karşı riskleri en aza indiriyor! 

Kullanımı her geçen gün artan mobil evler (tiny houselar); tek katlı yapıları, depremde yıkılma tehlikesi olmayan tasarımları, zeminden bağımsızlığı ve taşınabilir olması gibi özellikleriyle, depreme karşı riskleri en aza indiriyor.

İstanbul'daki görüntü dehşete düşürdü! Binalarda çatlaklar, zeminlerde de boşluk oluştu!

Mega kent İstanbul'da beklenen olası depreme karşı binaları çatlak ve zeminlerinde çökme yaşanan 35 yıllık binalarda yaşayan yurttaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını bir cevap alamayınca bir müteahhit ile görüşme içerisinde olduklarını söyledi.

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Türkiye'de her 10 binadan 8'i depreme dayanıksız, riskli grupta!

2018'de yürürlüğe giren Bakanlık yönetmeliğince zorunluluk halini alan su yalıtımı, kentsel dönüşüm hamlesinde depreme karşı dayanıklı ve uzun ömürlü binalar inşa edebilmek için hayati önem taşıyor. Bu yasal düzenleme sonrasında inşa edilen yapılar, toplam yapı stokunun yaklaşık yüzde 6’sını oluştur

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Uzmanlar, depreme karşı güvenli bina inşa etmenin yöntemini açıkladı!

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin üzerinden bir yıl geçti. Deprem yaraları sarılmaya devam ederken, çıkarılan en büyük ders ise 'depreme karşı güvenli binalar' oldu. Peki depreme karşı güvenli binalar nasıl inşa edilir,  hangi kriterleri taşımalı? İşte detaylar...

Depreme karşı önlem için her binaya ivmeölçer takılacak

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, olası depremlere karşı binaların dayanıklılığını ölçebilecek şekilde ivmeölçer tasarladıklarını belirtti.

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

 'İstanbul Depreme Karşı Güçleniyor' raporu 10 maddede tüm detaylarıyla!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi depreme karşı bugüne kadar gerçekleştirdiği projelere ve uygulanacak yol haritasına yönelik 10 maddelik rapor hazırladı.

depreme karşı binalar nasıl yapılmalı Haberi

depreme karşı binalar nasıl yapılmalı

Ege bölgesindeki kentler güne ard arda dün güne peşpeşe yaşanan yer sarsıntılarıyla uyandı. İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında yaşanan son depremin büyüklüğü 5.2 büyüklüğünde olarak açıkladı. 

Evrensel'de yer alan habere göre; Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bora Sonuvar, art arda yaşanıp, tedirginlik yaratan sarsıntılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sonuvar, aktif fay hatlarından dolayı benzer büyüklükte depremlerin meydana gelebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

İZMİR AKTİF FAY HATLARININ ÜZERİNDE 

Depremin asıl merkezinin Midilli Adası’nın güney açıkları olduğu bilgisini veren Sonuvar, sarsıntının İzmir'de şiddetli hissedilmesinin sebebini “Bu depremler olmaya devam edecek. Sadece Midilli bölgesi olarak algılamamak gerekiyor. İzmir aktif fay hatları üstündedir. Bölgedeki tüm depremleri şiddetli hissediyoruz. Konak, Bayraklı, Çiğli ve Bornova'da şiddetli hissetmemizin nedeni uygun zeminde konut yapılmamış olması” diyerek anlattı. 

Kötü bina tasarımlarının yanı...