04 / 05 / 2024

depremzede TOKİ

depremzede TOKİ

Elazığ'da 8 Mart 2010 tarihinde meydana gelen depremde evleri yıkılan Başyurt Köyü'nde oturanlar için Karakoçan'da TOKİ tarafından yaptırılan deprem konutlarında sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor.

TOKİ'nin Osmaniye'deki deprem konutları tamamlandı!

Depremin yıldönümünde Osmaniye'den TOKİ konutlarına ilişkin tamamlandığına dair açıklama yapıldı. Bu süreçte tamamlanan deprem konutları ise depremzede vatandaşları bekliyor.

Bakan Özhaseki: 390 bin depremzede aileye ev vermek zorundayız!

Deprem bölgelerinde yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerinde geçen bir sene içinde başarılar elde ettiklerini ve çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini açıklayan Bakan Özhaseki ''390 bin depremzede aileye ev vermek zorundayız'' dedi.

Hatay Depremzede Derneği'nden yeni kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Çok büyük sakıncaları var!

Hatay Depremzede Derneği, yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında çok büyük sakıncalar olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

AVM'de depremzede yakınları tarafından yakalanmıştı! Emlakbank Konutları müteahhidinin ifadesi ortaya çıktı!

Başkent Ankara’daki bir alışveriş merkezinde depremzede kadınlar tarafından yakalanıp polise teslim edilen ve sonrasında da tutuklanan Emlakbank Konutları müteahhidinin Mehmet Özat’ın ifadesi ortaya çıktı.

46 bin konut yıl sonu hak sahiplerine teslim edilecek!

11 kenti vuran, 50 bini aşkın insanın yaşamını yitirmesine sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 10 ay geçti. Halen 637 bin depremzede konteyner kentlerde yaşarken, TOKİ tarafından inşası tamamlanan 46 bin kalıcı konutun yılbaşına kadar hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Tok Müteahhitlik Hafriyat İnşaat Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tok Müteahhitlik Hafriyat İnşaat Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Şerife Şahin tarafından kuruldu.

Depremzede kiracılar da ev sahibi olabilecek!

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkım alan Malatya'da temel atma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Çamurlu Mahallesi'nde bugün temeli atılan 400 sosyal konut projesinden depremzede kiracıların da ev sahibi olabileceği açıklandı.

Depremzede KOBİ'lere finansman desteğinin detayları tek tek açıklandı!

Depremzede KOBİ'lere finansman desteğinin ayrıntıları tek tek belli oldu. İşte söz konusu destek ile ilgili son dakika detayları...

2023 depremzede kredi ve hibe desteği başvurusu! Depremzede hibe ve kredi şartları neler? 

Depremzede hibe ve kredi desteği yardımı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Peki 2023 depremzede hibe ve kredi desteği başvuruları nasıl yapılır ve şartları neler? İşte ayrıntılar...

Depremzede öğrencilere kira yardımı verilecek mi? Son dakika!

Malatya’da depremzede öğrenciler kira yardımı ve daha fazla yurt açılması taleplerini dile getirdi. İşte o öğrencilerin açıklamaları...

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar...

Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu. Peki depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika müjdesi: LGS tercihi yapacak depremzede öğrencilere ek kontenjan geliyor! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan LGS tercihi yapacak depremzede öğrencilere ek kontenjan müjdesi geldi. İşte ayrıntılar...

Malatya'da 69 bin depremzede konteynerlere yerleştirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'da, toplamda 69 bin depremzede konteynerlere yerleştirildi.

depremzede TOKİ Haberi

depremzede TOKİ

Elazığ'da 8 Mart 2010 tarihinde meydana gelen depremde evleri yıkılan Başyurt Köyü'nde oturanlar için Karakoçan İlçesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan deprem konutlarında sorunlar bitmedi. 


Yaptırılan 4 katlı binalardaki ısınma sistemi çalışmayınca depremzedeler ısınmak için havalandırma boşluklarını delip odun sobası kurarak odun ve tezek ile ısınmaya çalışırken, sobaların yakılması sırasında diğer dairlerin Duman içinde kaldığı belirtildi. 


Müstakil olarak yapılan deprem konutlarının bazılarında duvar hem de balkon zeminlerinde çökme ve çatlaklar meydana geldi. 


Göl pınar mahalle Muhtarı Ferdi Demir, konutların oturma ve kullanılmaya elverişli olmadığını belirterek, şöyle dedi: "Yapılan müstakil deprem konutları iki yıl oldu bizlere teslim edileli, iki yıl içinde evlerde çatlamalar, banyoda, su tesisatında ve tavanlarda akmalar ve su patlakları meydana geldi. Dışarıda toprak zeminde kaymalar, balkonlar evlerden kopmaya başladı. Vatandaş, bir deprem...