07 / 05 / 2024

diplomasız çalışan şantiye işçiileri

diplomasız çalışan şantiye işçiileri

Çalışma hayatını ilgilendiren yeni tasarıya göre, işgüvenlik uzmanı ya da işyeri hekimi, işvereni uyardığı halde önlem almaması halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuracak.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İhbar tazminatında bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkı!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren ihbar tazminatında, bilinmeyenler gün yüzüne çıktı. EYT'liler ve normal çalışanlar açısından ihbar tazminatında merak edilen sorular ve yanıtları açıklandı...

Kira göçü tam gaz: Emekli, öğrenci, çalışan... Herkes yüksek kiralardan kaçıyor!

İstanbul'da yükselen kiralarla başlayan kentten göç, deprem korkusuyla daha da hız kazandı. Emekli de öğrenci de çalışan da yüksek kiralardan kaçıyor.

Milyonlarca çalışanın emekliliğini tehlikeye atan o detay ortaya çıktı! Hemen e-Devlet’ten kontrol edin!

Özel sektör çalışanlarının emekliliğini tehlikeye atacak çok önemli ayrıntı SGK’da ortaya çıktı. Milyonlarca çalışan sahte ya da şüpheli işyeri kodu tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Çalıştığınız kurumun böyle olması halinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödenen prim günleriniz geçersiz sayılıyor.

Dolar 10 gün içinde bu kadar olacak! Her an fırtına kopabilir! Yastık altında doları olanlar hemen gardınızı alın!

Dolarda son dakika gelişmeler yatırımcılar ve dolar alıp satmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Yatırımcılar doların ne kadar olacağını merak ediyor. Dolar 10 gün içinde bu kadar olacak! Yastık altında doları olanlar hemen gardınızı alın!

Çalışan EYT'liler dikkat! Maaş tam bu kadar olacak! Sakın bu haklarınızı gözden kaçırmayın!

Uzun zamandır beklenen EYT konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından yavaş yavaş netleşti. Çalışan EYT'liler dikkat! Maaş tam bu kadar olacak! Sakın bu haklarınızı gözden kaçırmayın!

 “Yanıldım” diyerek 11 binden fazla çalışanını işten çıkarmaya karar verdi!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, 11 binden fazla çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Meta Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg “Çevrim içi ticaret pandemideki hızıyla devam edecek sandım, yanıldım” ifadelerini kullandı.

Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren kritik gelişme! Geri sayım başladı, hemen bakın!

Kamuda çalışan 600 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için çalışmalarda sona yaklaşıldı. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilme çalışmasında şimdi gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda. Teknik çalışmaların büyük kısmı tamamlanırken yeni düzenleme sayesinde kadrolar arası

Milyonlarca çalışanın gözü promosyonda! İşte son rakamlar

KDK yani Kamu Denetçiliği Kurumu, şu günlerde çalışanların promosyon talebini inceliyor. Enflasyon her geçen ay artıyor. Peki bu milyonlarca çalışanın maaş hesaplarını taşıyarak aldıkları promosyonlarda bir artış sağlayacak mı? İşte gelinen son nokta...

Çalışan annelere SGK’dan müjde! 1629 TL’lik destekte süre 5 ay daha uzatıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu tarafından ortak yürütülen proje kapsamında 0-60 aylık çocuklarını anaokulu, kreş ya da gündüz bakımevlerine gönderen sigortalı çalışan annelere aylık 100 euro (Yaklaşık bin 629 TL) ödeme yapılıyor.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı...

Çalışan annelere müjde 1.531 lira ödeme yapılacak!

Devlet, kadın istihdamının artırılmasına ve çalışan kadınların iş hayatında kalmasına destek veriyor. Kadınların iş hayatındaki rollerinden vazgeçmemeleri için 2022 yılında maddi imkanı olmayan ailelere kreş yardımı yapacağını duyurdu.

Devletten dev destek! Çalışan anneye en az 22 bin TL ödeme!

Devlet, çalışan anneler için destekler vermeye devam ediyor. Devlet tarafından çalışan annelere süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği verilmeye devam edecek. Peki 2022 yılında annelere ne kadar destek ödemesi yapılacak?

Adil Karaismailoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü için gece gündüz çalışıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,18 Mart 2022 tarihinden önce hizmete girmesi amacıyla yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesi ile gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

diplomasız çalışan şantiye işçiileri Haberi

diplomasız çalışan şantiye işçiileri

Gerekli halde bildirim yapmayan hekim ya da uzman belgesini kaybedecek. Şantiye şefi olmak için tekniker, teknik öğretmen, mühendis ya da mimarlık diploması aranacak. Tasarıda, işçi haklarını gerilettiği için sendikalarca eleştirilen “uzaktan çalışma” da iş mevzuatına eklendi. Tasarıya göre, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı, iş sağlığı ile ilgili eksiklikleri işverene yazılı bildirecek. Eksikliklerin acil durdurma gerektirmesi, yangın, göçme, patlama, kimyasal sızıntı riski içermesine rağmen işveren gerekli tedbiri almazsa hekim ve uzman Çalışma Bakanlığı’na ihbarda bulunacak. Bu durumda bildirim yapmayan hekim ve uzmanın belgesi 3 ay, tekrarında 6 ay askıya alınacak.


A yerine B sınıfı uzman

İş güvenliği konusundaki yazılı talimatları uygulamayan işçiler, işten atılacabilecek. Güvenli olmayan işyerindeki iş durdurma kararının uygulanmasında polis ve Jandarma kullanılabilecek. Çok tehlikeli sınıfta bulunan ve kamudan...