25 / 07 / 2024

Doğal afetler çözüm

Doğal afetler çözüm

Dünyada son yıllarda doğal afetlerin sayısı giderek artarken, bu afetlerin yıkıcı etkilerinin ekonomik kayıpları önemli rakamlara ulaştı. Söz konusu ekonomik kayıplardan sigorta sektörü de nasibini alıyor.

Doğal gaz yardımı ödemeleri resmen başladı! Hesaplara 399 milyon 947 bin TL yatırılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında ihtiyaç sahibi olan toplamda 584 bin 941 haneye 399 milyon 947 bin TL doğal gaz tüketim desteği verileceğini kaydetti.

Doğal afetler 2023 yılında 250 milyar dolarlık kayba neden oldu!

Doğal afetler geçen sene dünyaya yaklaşık 250 milyar dolar zarara mal olarak 10 senelik ortalamanın üzerine çıktığı kaydedildi. Buna göre, 10 senelik ortalamanın aşılmasında Türkiye ve Suriye'deki depremlerin neden olduğu kayıplar da etkili olduğu belirtildi.

2024 Ocak ayı doğal gaz yardımı yattı mı? 

Türkiye genelinde ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlara yönelik doğal gaz Tüketim Desteği, Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile zamlanmıştı. Buna göre, daha önce hane başına senelik 900 ila 2 bin 500 lira olarak ödenen destek, yeniden düzenlenecek.

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Son dönemlerde artan doğal afetler KOBİ’lerin sigortaya olan talebinde yoğunluk oluşturdu. Sigorta şirketleri ise deprem, su baskını, yıldırım, yangın gibi çok sayıda doğal afete karşı koruma hizmeti veren sektörlere özel KOBİ sigorta paketleri sunmaya başladı.

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

ATO'da gayrimenkul sektöründe ara buluculuk konularının ele alındığı "Çözüm Zirvesi" düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran, arabuluculuk davaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emlak danışmanlarının davalardaki rollerine değindi. İşte ayrıntılar..

Vedat Mungan kimdir? Hangi bankalarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi alanda görev alıyor?

Vedat Mungan kaç yılında doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Yüksek lisansını nerede yaptı? Hangi alanlarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda ne iş yapıyor? İşte Vedat Mungan ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı? Altın alacaklar dikkat! Altın yatırımı için doğru zaman mı? Tek tek açıklandı! 

Altın alacak vatandaşlar 'Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı?, Altın yatırımı için doğru zaman mı?' sorularının yanıtlarını merak ediyor. Uzman isimler tek tek açıkladı. İşte merak edilenler...

Doğal gaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın! 

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğal gaz. Peki doğal gaz dönüşümü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Doğal gaz faturası yüksek gelenlere müjde! Güzel haber İş Bankası'ndan geldi!

Türkiye'nin önde gelen bankaları arasında yer alan İş Bankası'ndan müjde geldi! Bankadan gelen bilgilere göre; doğal gaz faturaları yüzde 10 indirimli olacak. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği ücretsiz doğal gazda son dakika gelişmesi! Detaylar netleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği ücretsiz doğal gaz ile ilgili son dakika haberi geldi. Yaklaşık 20 milyon abonenin yararlanacağı ücretsiz doğalgazın detayları netleşti. İşte ayrıntılar...

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Doğal gaz bu ay mı bedava olacak? Hangi tarihten itibaren başlayacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez tarafından verilen bilgiler kapsamında, 30 yıllık rezervin bulunduğu doğal kaynak oldukça önemli bir katkı sağlayacak. Peki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haber verdiği 30 günlık ücretsiz doğal gaz bu ay mı olacak?

Doğal gaz bu ay mı ücretsiz olacak? Ne zaman fatura ödenmeyecek?

​​​​​​​Türkiye'nin toplam doğal gaz tüketiminin yüzde 30'unu karşılayacağı düşünülen Karadeniz gazının kullanılmaya başlaması, doğal gaz bedava mı oldu sorularını akıllara getirdi. Peki, Doğal gaz bu ay mı ücretsiz olacak? 1 ay ücretsiz doğal gaz hangi tarihte başlayacak?

Doğal afetler çözüm Haberi

Doğal afetler çözüm


Son 33 yılda Doğu Asya’daki hava koşullarından dolayı meydana gelen afetlerde oluşan ekonomik kayıp 700 milyar doları buldu


Dünyada son yıllarda doğal afetlerin sayısı giderek artarken, bu afetlerin yıkıcı etkilerinin ekonomik kayıpları önemli rakamlara ulaştı.  Söz konusu ekonomik kayıplardan sigorta sektörü de nasibini alıyor. Son 33 yılı inceleyen dünya reasürans devi Munich Re’nin raporuna göre,  sadece Doğu Asya’daki hava koşullarından dolayı meydana gelen afetlerin yarattığı ekonomik kayıp 700 milyar doları buldu. Munich Re Yönetim Kurulu Üyesi Ludger Arnoldussen, söz konusu hasarların etkisini azaltmak için sektörün risk azaltıcı stratejiler geliştirmesi gerektiğini belirtti.


Sigortada uluslar arası önemli bir yere sahip olan Insurance Magazines adlı internet sitesinde yer  alan haberde,  Doğu Asya’da son yaşanan afetlerin neden olduğu can kaybının yanı sıra, ekonomik ve sigortalı...