08 / 05 / 2024

doğal enerji kullanımı

doğal enerji kullanımı

2000 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı İstanbul'a rüzgar santrali kurulması için düğmeye basmış. Bakanlık, Kilyos'ta kurulacak santralden olumlu sonuç alırsa, Rumeli Feneri ve Şile'de de düğmeye basacakmış.

Doğal gaz yardımı ödemeleri resmen başladı! Hesaplara 399 milyon 947 bin TL yatırılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında ihtiyaç sahibi olan toplamda 584 bin 941 haneye 399 milyon 947 bin TL doğal gaz tüketim desteği verileceğini kaydetti.

2024 Ocak ayı doğal gaz yardımı yattı mı? 

Türkiye genelinde ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlara yönelik doğal gaz Tüketim Desteği, Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile zamlanmıştı. Buna göre, daha önce hane başına senelik 900 ila 2 bin 500 lira olarak ödenen destek, yeniden düzenlenecek.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Doğal gaz faturası yüksek gelenler dikkat! Hemen buraya bakın!

Önemli bir bildiri doğal gaz kullanıcılarına iletilmiştir: Artık doğalgaz faturası ödemekle yükümlü olmayacaksınız! İşte ayrıntılar...

Bedelsiz doğal gaz kullanımına ilişkin detaylar açıklandı! 

Faturalı sayaçların bulunduğu abone grubunda, 24 Nisan 2023 - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk sayaç okuma işlemi sonucunda tahakkuk edecek geçmiş dönem tüketim faturasının tamamı sıfırlanıyor.

Doğal gaz bu ay mı bedava olacak? Hangi tarihten itibaren başlayacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez tarafından verilen bilgiler kapsamında, 30 yıllık rezervin bulunduğu doğal kaynak oldukça önemli bir katkı sağlayacak. Peki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haber verdiği 30 günlık ücretsiz doğal gaz bu ay mı olacak?

Doğal gaz bu ay mı ücretsiz olacak? Ne zaman fatura ödenmeyecek?

​​​​​​​Türkiye'nin toplam doğal gaz tüketiminin yüzde 30'unu karşılayacağı düşünülen Karadeniz gazının kullanılmaya başlaması, doğal gaz bedava mı oldu sorularını akıllara getirdi. Peki, Doğal gaz bu ay mı ücretsiz olacak? 1 ay ücretsiz doğal gaz hangi tarihte başlayacak?

Doğal gaz müjdesinde yeni gelişme! Bu tarihte fatura ödemeyeceksiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği doğal gazda indirim müjdesinin ardından vatandaşlar ne kadar indirim yapılacağını araştırıyor.  Bir başka müjdenin tarihi daha belli oldu. O ay vatandaşlar doğalgaz faturası ödemeyecek.

Doğal gaza ve elektriğe peş peşe indirim geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!

Doğal gaz ve elektrik indirimi ile ilgili araştırmalar hızlanırken milyonlarca doğal gaz kullanıcısı faturalarda yapılacak indirimi takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamalarda bulunmasından sonra doğal gazda indirime ilişkin araştırmalar hız kazandı.

BOTAŞ’tan müjdeli haber! Doğal gaza indirim geldi!

BOTAŞ’tan doğal gazla ilgili büyük müjde geldi. Edinilen son dakika bilgisine göre BOTAŞ, sanayide kullanılan doğalgaza indirim yapıldığını duyurdu. Gelen indirim haberinin ardından birçok vatandaş, arama motorlarında 'Doğalgaza indirim mi yapıldı? diye araştırmaya başladı.

Elektriği, doğal gazı kesik ev kalmayacak!  İhtiyacı olan hemen başvursun! Tam 2.500 TL hemen hesabınıza yatıyor!

Devletin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı eliyle, zor durumdaki vatandaşlara yaptığı yardımlardan kış aylarında en önemlileri  arasında elektrik ve doğalgaz desteği bulunuyor. İhtiyacı olan, durumunu belgeleyen herkese tam 2.500 TL doğrudan hesaba yatırılıyor. Üstelik doğal gaz yardımını artık k

Doğal gaz yardımları hesaplara yatırıldı mı? Zamlanan doğal gaz yardımı kaç para oldu? Bu yardımı kimler nasıl alacak?

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan doğal gaz yardımının miktarı artırılırken, paraların hesaplara yatıp yatmadığı, yatmadıysa ne zaman yatacağı merak ediliyor. Peki bununla ilgili detaylar neler? İşte merak edilenler…

Fatura yardım ödemeleri yattı mı? Aralık ayı 2500 TL doğal gaz yardım ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ile PTT'den...

Doğalgaz faturasını ödemekte zorluk çeken vatandaşlar doğalgaz destek ödemelerinin detaylarını merak ediyor. Peki, Fatura yardım ödemeleri yattı mı? Aralık ayı 2500 TL doğal gaz yardım ödemeleri ne zaman yatacak?

doğal enerji kullanımı Haberi

doğal enerji kullanımı



Kilyos'a rüzgar çiftliği


ÖMER ERBİL


    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı İstanbul'a rüzgar santrali kurulması için düğmeye bastı. Önce Kilyos'a kurulacak santralden olumlu sonuç alınırsa ikinci adım Şile. Enerji darboğazına sürüklenen ülkemizde rüzgar santralleri önem kazanıyor. Çeşme ve Bozcaada'dan sonra İstanbul da rüzgar enerjisi ile aydınlanacak. Karayel, Poyraz, Yıldız gibi kuzey rüzgarları ile beslenecek rüzgar santralleri ile İstanbul'un enerji ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. Bakanlık, Kilyos'a rüzgar çiftliği kurulması için bu ay ihaleye çıkıyor. 

    Türkiye'nin rüzgar enerjisi potansiyeli 83 bin megavat (NW) civarında. Bakanlık, Kilyos'ta istenilen sonuç alınırsa, Rumeli Feneri ve Şile'de de düğmeye basacak. önümüzdeki ay ihaleye çıkacak Kilyos...