08 / 05 / 2024

doğal gaz fiyatlarında düşüş

doğal gaz fiyatlarında düşüş

Enerji kriziyle boğuşan Avrupa'da sanayide çarklar yavaşlarken, hanelerde ise ısınmanın farklı alternatifleri aramaya ve tasarruf yollarına odaklanıldı. İki kesimin talebi azalınca fiyatlar da düşmeye başladı.

Doğal gaz yardımı ödemeleri resmen başladı! Hesaplara 399 milyon 947 bin TL yatırılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında ihtiyaç sahibi olan toplamda 584 bin 941 haneye 399 milyon 947 bin TL doğal gaz tüketim desteği verileceğini kaydetti.

BOTAŞ duyurdu! Doğal gaz fiyatlarına zam geldi mi? 

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada yılbaşından itibaren ocak ayında doğal gaz satış tarifelerine yönelik detaylar ile ilgili bilgi verildi. Buna göre, doğal gazda ocak ayında  geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı olan tarifenin sabit kalacağı açıklandı. İ

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

Havalar soğudu doğal gaz zam gelmese bile cep yakacak!

Havaların soğulması ile birlikte doğal gaz faturaları da gündemdeki yerini koruyor. 2019 yılından bu yana doğal gaza yüzde 385,50 zam olurken 2023'ün ilk 4 ayında konut satış rakamları sabit kaldı. Fakat, kış aylarında artan ortalama tüketimle birlikte faturalar bin TL'yi geçecek. İşte haberin ayrın

Avrupa'da doğal gaz fiyatları güçlü arz ile geriliyor...

Avrupa doğal gaz rakamları, soğuk hava koşullarına rağmen beklenenden düşük depolama çekilmeleri ve güçlü arz nedeni ile  bugün aşağı yönlü hareket ediyor. İşte haberin ayrıntıları...

Doğal gaz ithalatı ağustos ayında yüzde 4,5 azaldı

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,5 azalarak yaklaşık 3 milyar 681 milyon 350 bin metreküp olarak gerçekleşti. İşte doğal gaz haberinin ayrıntıları...

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

Doğal gaz ithalatı Ağustos ayında yüzde 4,5 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,5 azaldı ve yaklaşık olarak 3 milyar 681 milyon 350 bin metreküp oldu.

Konutlarda tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı! 

Avrupa İstatistik Ofisi, AB üyesi ülkelerde bu yılın ilk yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair verileri yayımladı. Bu kapsamda AB ülkelerinde tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı.

Gaz fiyatları resmen uçtu! Sadece bir haftada yüzde 44,7 arttı!

Avrupa'da doğal gaz fiyatları resmen uçtu. Fiyatları, İsrail-Filistin çatışmasından sonra derinleşen arz güvenliği endişelerine bağlı olarak bir haftada yüzde 44,7 oranında artış gösterdi.

Karadeniz doğal gazında üretim iki kat arttı

Karadeniz'de çıkan doğal gazda üretim günlük 2 milyon tondan 4 milyon ton seviyesine çıktı. Sadece yıl sonunda Karadeniz doğal gazı üretim miktarının günlük 7 milyon tona, Türkiye’nin toplam üretim miktarının da 8 milyon tona yükseleceği belirtiliyor.

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

doğal gaz fiyatlarında düşüş Haberi

doğal gaz fiyatlarında düşüş

Ortak gaz alımı, gazda tavan fiyat gibi çözümler üzerinde uzlaşma arayan Avrupa Birliği'nde sanayide ve hanelerde kullanılan doğal gazda talep azalınca fiyatlarda da gerileme oldu. Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de  Kasım vadeli doğal gaz fiyatları geçtiğimiz hafta sonundan itibaren düşmeye başladı. AB yetkilileri ortak alım konusunda uzlaşırken, gaz tavan fiyatı konusunda ise görüşmelerin devam edeceğini açıklamıştı.

Ukrayna - Rusya savaşıyla Rusya'ya uygulanmaya başlayan yaptırımlar ve akabinde Rusya'nın Avrupa'ya gaz akışını türlü nedenlerde kesmesiyyle Avrupa'da başlayan doğal gaz krizi Avrupa'nın arz talep dengesini de değiştirdi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, bir dizi önlemin alındığı Avrupa'da konutlarda ve sanayi kuruluşlarında doğal gaza talep düştü. Habere göre, Avrupa'da Kasım vadeli doğal gazın megavatsaat fiyatında yüzde 9 azalma kaydedildi.

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal...