06 / 05 / 2024

doğal gazda yeni dönem

doğal gazda yeni dönem

Türkiye'nin 7 enerji nakil hattı bulunuyor ve petrol ve doğal gaz rezervlerinin neredeyse yüzde 60'ına denk gelen bir coğrafi alanda yer alıyor bu yüzden enerji de merkez ülke olabilme ihtimali bulunuyor. Doç. Dr. Levent Yılmaz "Türkiye bir geçiş rotası değil. Net bir şekilde ticaret merkezi olarak

BOTAŞ duyurdu! Doğal gaz fiyatlarına zam geldi mi? 

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada yılbaşından itibaren ocak ayında doğal gaz satış tarifelerine yönelik detaylar ile ilgili bilgi verildi. Buna göre, doğal gazda ocak ayında  geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı olan tarifenin sabit kalacağı açıklandı. İ

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Son dönemlerde artan doğal afetler KOBİ’lerin sigortaya olan talebinde yoğunluk oluşturdu. Sigorta şirketleri ise deprem, su baskını, yıldırım, yangın gibi çok sayıda doğal afete karşı koruma hizmeti veren sektörlere özel KOBİ sigorta paketleri sunmaya başladı.

Karadeniz doğal gazında üretim iki kat arttı

Karadeniz'de çıkan doğal gazda üretim günlük 2 milyon tondan 4 milyon ton seviyesine çıktı. Sadece yıl sonunda Karadeniz doğal gazı üretim miktarının günlük 7 milyon tona, Türkiye’nin toplam üretim miktarının da 8 milyon tona yükseleceği belirtiliyor.

Karadeniz gazında sevindiren gelişme! Doğal gazda kapasite artıyor

Doğal gaz üretiminde sevindiren gelişme. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretildiğini, kapasitenin giderek yükseleceğini ifade etti.

Doğal gazda zamsız faturasız dönem! Rakam 13 milyar TL'ye ulaştı

Doğal gaz faturası konusunda önemli bir açıklama geldi. Nisan ayından itibaren 19.8 milyon aboneye doğal gaz faturası gönderilmezken, bu tarihten bu yana 2.7 milyar metreküp doğal gazın bedeli olan 13.4 milyar lira Hazine tarafından ödendi. Ayrıca, Eylül ayında doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağ

Aksa doğal gaz yeni kampanya başlattı: Bağlantı bedeline 4 taksit!

Doğal gaz dağıtım şirketi Aksa doğal gaz, faaliyet gösterdiği 27 il, 260 ilçe ve beldede bağlantı bedeline 4 taksit kampanyası başlattı. Kampanya, temmuz, ağustos ve eylül ayı boyunca geçerli olacak.

Doğal gaz indiriminde flaş gelişme! Tarih verildi

Bedava doğal gaz için yeni gelişme yaşandı. Doğal gaz indiriminin ne zaman biteceği açıklandı. İşte merak edilen tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği ücretsiz doğal gazda son dakika gelişmesi! Detaylar netleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği ücretsiz doğal gaz ile ilgili son dakika haberi geldi. Yaklaşık 20 milyon abonenin yararlanacağı ücretsiz doğalgazın detayları netleşti. İşte ayrıntılar...

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ithal doğal gaz için Rusya'ya yapılacak ödemelerin ertelendiği iddiasını yanıtladı. İddiaları doğrulayan Dönmez, "Rusya'dan ithal gazda belli bir rakamın üzerinde ödemelerin ertelenmesi hususunda mutabakat sağlandı" şeklinde konuştu.

Doğal gaz müjdesinde yeni gelişme! Bu tarihte fatura ödemeyeceksiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği doğal gazda indirim müjdesinin ardından vatandaşlar ne kadar indirim yapılacağını araştırıyor.  Bir başka müjdenin tarihi daha belli oldu. O ay vatandaşlar doğalgaz faturası ödemeyecek.

Doğal gaza ve elektriğe peş peşe indirim geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!

Doğal gaz ve elektrik indirimi ile ilgili araştırmalar hızlanırken milyonlarca doğal gaz kullanıcısı faturalarda yapılacak indirimi takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamalarda bulunmasından sonra doğal gazda indirime ilişkin araştırmalar hız kazandı.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Yeni deprem gelmeden önce hemen bunu öğrenin! e-Nabız Doğal Afet Bilgilendirme bölümüne flaş güncelleme!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından e-Nabız uygulamasına yeni eklenen Doğal Afet Bilgilendirme bölümü için fotoğraf ekleme özelliği eklendi.

doğal gazda yeni dönem Haberi

doğal gazda yeni dönem

Dünyada enerji kullanımı her geçen gün çoğalıyor. Enerji kaynağı olan ülkelerin konumları değerleniyor. Bu coğrafyalara komşu devletlerin stratejik önemi de pekişiyor.

Hazar Havzası, Orta Doğu ve Türkiye, dünyanın ispatlanmış petrol ve doğal gaz rezervlerinin neredeyse yüzde 60'ına denk gelen bir alanda bulunuyor. Enerji kaynağı olan ülkeler ile tüketici pazarları arasında yol üzerinde bulunuyor. Bulunduğu coğrafya dışında ekonomik konumu ile Türkiye'ye enerji sektöründe merkez ülke olmanın avantajını yaşıyor.

TÜRKİYE'DE TOPLAM 7 ENERJİ NAKİL HATTI BULUNUYOR

TRT Haber'de yer alan habere göre, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Yılmaz, Türkiye'nin 14 farklı köşeden doğal gaz girişi yapan bir alt yapısı olduğuna vurgu yaparak, bu alt yapıların hem Batı'dan Doğu'ya hem de Doğu'dan Batı'ya doğal gazı götürebilecek biçimde oluşturulduğunu söyledi.

Türkiye'de toplam 7...