16 / 05 / 2024

Doğalgaz dağıtıcı firmaları

Doğalgaz dağıtıcı firmaları

Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, dağıtım şirketlerine doğalgaz ithalat yetkisi tanınmasını istedi. Arslan, bu sayede hem gaz arzının hem de rekabetin artacağını söyledi...

EPDK açıkladı! Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım firmalarının borçları ertelendi!

EPDK'nin 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen kentlerdeki 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin ertelenmesi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TÜFE enflasyon verisine gaz etkisi!

Mayıs ayı enflasyondaki düşüşte, hükümetin ücretsiz doğalgaz dağıtımının etkisi dikkat çekti. İşte detaylar...

Enflasyon hesaplamasında doğalgaz için

TÜİK, doğalgazın tüketiminin bir ay bedava verilmesinden dolayı mayıs ayında TÜFE için "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacak.

Doğalgaz desteğinin maliyeti 37 milyar TL!

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Başkanı Yaşar Arslan, 20 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan doğal gaz destek paketinin detaylarının netleştiğini söyledi.

İlhami Özşahin Kimdir?

Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Özşahin kimdir? İlhami Şahin daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte İlhami Özşahin'in biyografisi..

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Kumtel Elektrikli Isıtıcı fiyatları ne kadar? 4 Mart 2023 fiyat listesi...

Kalorifer, doğalgaz gibi ısıtma sistemlerinin bulunmadığı, ya da yetersiz kaldığı koşullarda çözüm olarak devreye giren Kumtel elektrikli ısıtıcılar tam bir kurtarıcı oluyor. Peki, Kumtel Çift Flamentli Isıtıcı kaç TL? İşte Kumtel elektrikli ısıtıcı modelleri ve fiyatları...

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptık" dedi.

Faturalar cepleri yakarken müjdeli haber geldi! Mayıs 2023 ayına kadar doğalgaz ödemeleriniz Albaraka Türk'ten! 

Hergün artan gıda ve faturalar vatandaşı zorlarken bankalar bu duruma bir nebze olsun derman olmak istiyorlar. Bu bankalrdan biri de ''Albaraka Türk'' 31 Mayıs 2023 tarihine kadar doğalgaz ödemelerinizi üstlenen banka şartlarını açıkladı.

Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturulacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de doğalgaz dağıtım merkezi kurulması için adımlar atıldığını ve yol haritasının yıl sonuna kadar netleşeceğini söyledi.

Doğalgaz faturası nasıl düşer?

Elektrik ve doğalgaz zamlarının ardından şimdi tasarruf zamanı... Kış kapıda ve havalar git gide serinleyecek. Artık doğalgaz fiyatları tüketicinin cebini yakmaya devam edecek gibi duruyor. Ancak sizler için hazırladığımız önlemlerle doğalgaz masrafınızı düşürebilirsiniz….

EPDK'dan akaryakıt dağıtıcıları ile ilgili yeni karar!

EPDK akaryakıt dağıtıcıları ile ilgili yeni kararını açıkladı. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre dağıtıcılar zorunlu petrol stokunun, 14-31 Mart arasında %7, 1-12 Nisan arasında %6`sına denk gelen miktarının piyasa faaliyetlerine konu edebilecekler.

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında sert artış! Türkiye’de doğalgaz zamlanacak mı?

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatı ve Rusya'ya yönelik alınan yaptırım kararları sonrası ülkemizde doğalgaz fiyatlarının artacağına yönelik endişeler gündeme geldi. Doğalgaz fiyatlarına zam olup olmayacağı hakkında bir açıklama yapıldı. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Doğalgaz dağıtıcı firmaları Haberi

Doğalgaz dağıtıcı firmaları

Türkiye'de elektrik piyasasındaki liberalizasyonun bir benzerinin doğalgaz sektöründe de gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Doğalgaz Piyasası Kanunu'nda yapılacak değişiklik, bu yönde atılacak en ciddi adım olarak öne çıkıyor. Ancak BOTAŞ'ın "al ya da öde" şartlı uzun vadeli kontratları nedeniyle kısa sürede istenilen sonucun alınıp alınmayacağı tartışmalı. Bu arada, kanun değişikliği ile "al ya da öde" şartlı sözleşmelerin sona ermesini beklemeden de rekabeti artıracak bazı adımlar atılabileceği belirtiliyor. Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, DÜNYA'nın sorularını cevaplarken, bu yöndeki bir öneriyi de gündeme getirdi.


Doğalgaz sektörü nasıl bir yıl geçirdi?


Geride bıraktığımız 2013, doğalgaz sektörü için beklentilerin karşılanmadığı bir yıl oldu. Sektör tarife metodolojisinin nasıl uygulanacağı konusunu 2013 yılı içinde gördü. Ortaya çıkan uygulama biçimiyle, sektör çok zarar gördü. Özellikle dağıtım sektörünün hizmet...