18 / 05 / 2024

Doğaltaş gelirleri ne kadar arttı

Doğaltaş gelirleri ne kadar arttı

Türkiye maden ihracatında en büyük paya sahip olan doğal taş sektörü, yılın ilk 6 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre, ihraç edilen miktar bazında düşüşe rağmen ihracat gelirini 1 milyar doların üzerine taşıdı.

Doğalgaz faturasına mayıs ayarı! Doğalgaza zam geldi mi? Mayısta doğalgaz faturası ne kadar olacak? 

Milyonlarca vatandaş mayıs ayı doğalgaz tarifesinin nasıl olacğaını merak ediyor. Peki mayısta doğalgaza zam geldi mi? Bu ay doğalgaza zam var mı? İşte mayıs doğalgaz tarifesi...

Ev fiyatlarında düşüş başladı! Ev almak için doğru zamana ne kadar var?

Ev sahibi olmak isteyenlerin akıllarındaki en önemli soru, “Alım için doğru zaman mı? sorusu. Satılık ilanlarındaki rakamların dikkate alınmaması gerektiğini ifade eden analist Tardu Barlas, düşüşün süreceğini belerterek, doğru zamana ne kadar olduğunu açıkladı.

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdeleri arasında yer alan "Turistik Doğu Ekspresi"ne alternatif iki yeni tren hattı geldiğini duyurdu. 

Bedava doğalgaz uygulaması ne zaman sona erecek?

Kış aylarının gelmesi ile beraber, vatandaşlar tarafından merakla beklenen soru gündemde yerini aldı. Buna göre, bedava doğalgaz uygulaması ne zaman bitecek? İşte merak edilen haberin detayları...

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

Son dönemlerde artan fahiş gayrimenkul fiyatlarından sonra hükümet harekete geçti. Planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar kişiler ilan veremeyecek.

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması ne zaman sona erecek?

Yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon sonrasında vatandaşlara verilen aylık ücretsiz doğalgaz uygulamasının ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Ücretsiz doğalgaz ne zaman bitecek? İşte ayrıntılar...

Bedava doğalgaz nisan ayında başlamıştı! Ne zamana kadar ücretsiz olacak? İşte o tarih açıklandı!

Nisan ayında başlayan ve ücretsiz 25 metreküp doğalgaz kampanyası büyük ilgi gördü. Bu kapsamda konut aboneleri için ilk 25 metreküp doğalgaz ücretsizdi. Peki bedava doğalgaz hangi tarihte bitecek? Bedava doğalgaz kampanyası ne zaman sona erecek? İşte o tarih...

Bedava Doğal gaz bitti mi? 2023 ücretsiz doğalgaz kampanyası ne zaman bitecek?

Mayıs ayında ücretsiz doğalgaz kullanan vatandaşlar kampanyanın ne zaman sona ereceğini sorguluyor. Peki, doğalgaz kampanyası ne zaman tamamlanacak? İşte detaylar...

Doğal gaz haziran ayında ücretsiz olacak mı? Ücretsiz doğalgaz kampanyası ne zaman bitecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos'ta bulunan Gaz İşleme Tesisi Karadeniz Doğalgazı'nın Devreye Alma Töreni'nde  1 ay boyunca konutlardaki doğalgazın ücretsiz olacağını duyurmuştu.

Mayıs ayında doğalgaz bedava mı? Hangi ay doğalgaz ücretsiz? Doğalgaz parası ne zaman geri verilecek?

Bedava doğalgaz milyonlarca doğalgaz abonesinin gündeminde yer alıyor. Özellikle doğalgazın hangi ayda ücretsiz olacağı ve doğalgaz parasının ne zaman geri verileceği sorgulanıyor. İşte detaylar!

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Doğalgaz kullananlar hemen baksın! Yeni döneme girildi!

Doğalgazın ne zaman ücretsiz olacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki doğalgaz ne zaman ücretsiz olacak? İşte detaylar!

3 yılda doğal gaza ne kadar zam geldi? Duyanın aklı başından gitti!

Karadeniz doğal gazının ilk defa kamuoyuna duyurulduğu 2020’den bugüne kadar konutta gaz tarifesinin 3.5 kat, sanayide ise 6 kat yükseldiği ifade edildi.

Doğaltaş gelirleri ne kadar arttı Haberi

Doğaltaş gelirleri ne kadar arttı


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlene bilgiye göre, doğal taş ihracatındaki artış, pazardaki daralmaya rağmen bu yılın ilk 6 ayında sürdü. 


Türkiye maden ihracatında en büyük paya sahip olan doğal taş sektörü, yılın ilk 6 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre, ihraç edilen miktar bazında düşüşe rağmen gelir bazında yüzde 6.2'lık artışla ihracat gelirini 1 milyar doların üzerine taşıdı. 


Geçen yıl ocak-haziran döneminde 4 milyon 8 bin 665 ton doğal taş satışıyla 1 milyar 38 bin 216 bin 673 dolar tutarında ihracat gerçekleştiren sektör, bu yıl aynı dönemde ihraç edilen ürün miktarı 3 milyon 798 bin 68 tona gerilese de ihracat rakamını geçen yıla oranla yüzde 6.2 artışla 1 milyar 102 milyon 848 bin 972 dolara taşımayı başardı.  


En fazla...