04 / 10 / 2024

Doğru Seçim Konut fiyatlarının yükselmesi ve ticari gayrimenkul

Doğru Seçim Konut fiyatlarının yükselmesi ve ticari gayrimenkul

Forbes Türkiye’nin ağustos sayısında yayınladığı “Emlak Raporu” konut fiyatlarının önceki yıla göre rekor yükseliş gerçekleştirdiğini gösteriyordu. Haziran 2011 Haziran 2012 emlak fiyatları Türkiye’de ortalama yüzde 10,8 yükselmiş durumda.

Makul tedbirlerle evi kiraya vermek için şimdi doğru zaman mı? Ev sahipleri ve kiracılara son dakika uyarısı!  

Kiralık konut piyasasındaki son durum merak ediliyor. Ev sahiplerine ve kiracılara bir son dakika uyarısı geldi. Peki makul tedbirlerle evi kiraya vermek için şimdi doğru zaman mı?

'Ev almak için altın bozdurmam gerek, doğru zaman mı?' sorusuna İslam Memiş'ten net cevap geldi! 

Son zamanlarda altın fiyatları rekor seviyelere yükseldi. Öte yandan ise konut fiyatları geriledi ve konut kredisi faizleri düşmeye başladı. Yatırımcılar ise altın bozdurarak ev almanın doğru olup olmadığını merak ediyor. Peki altın bozdurup ev almak mantıklı mı?

Hangi gayrimenkul yatırımı daha çok kazandırır? Konut, tarım, ticari, endüstriyel...

Gayrimenkul piyasasında hareket başlarken, yatırımcılar da yüksek kazanç için en doğru seçimi yapmak istiyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk, konut, tarım, ticari ve endüstriyel gayrimenkullerin analizini yaparak avantaj ve risklerini  anlattı.

Konuta yatırım için en doğru zaman faizlerin düşmeye yakın olduğu dönem mi? 

Konut piyasasında satış rakamlarında yaşanan artış, konut yatırımını yeniden gündeme getirdi. Peki konuta yatırım için en doğru zaman faizlerin düşmeye yakın olduğu dönem mi? İşte o sorunun yanıtı...

Ev almak isteyenler dikkat! 2. el konut almak için doğru zaman mı? 

Gaziantep Emlakçılar Odası eski Başkanı Ramazan Aslan, emlak sektörünün durgun olmasına karşın fiyatlarda düşüş olmadığını dile getirerek, ikinci el konut almak için doğru zaman olduğunu söyledi.

Konut kredilerinde batık oranının patladığı iddiası şimdilik doğru değil!

Yüksek kredi faizleri nedeniyle ipotekli konut satışları geçen yıla göre yüzde 50’den fazla düşerken, resmi rakamlar vatandaşın aldığı kredileri geri ödediğini gösteriyor. Ekonomist Barış Soydan, konut kredilerinde batık oranının patladığı iddiasının doğru olmadığını söyledi.

İnşaat sektöründen arsa politikası değişsin talebi! Konut almak için doğru zamanda mıyız?

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, arsa politikasının bir zulüm haline geldiğini dile getirdi ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki şu an konut almak için doğru zamanda mıyız? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları bir yılda yüzde 14 düştü! Ev sahibi olmak için doğru zaman mı?

Rekor düzeye yükselen faizler konut sektörün­de talebi baskılayarak satışları düşürürken, fiyatlar da son bir yılda reel bazda yüzde 14 dola­yında geriledi. Peki ev sahibi olmak için doğru zaman mı?

Ekonomist Remzi Özdemir açıkladı! Konut almak için doğru zaman mı?

Ekonomist Remzi Özdemir konut ve araba almak isteyenler için doğru dönemin ne zaman olacağını açıkladı.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Uzmanlar açıkladı! Konut almak için doğru zaman mı? 

Konut fiyatlarında pandemi ile başlayan fiyatlar artışları 2024 yılı itibariyle gerilemeye başladı. Peki  konut almak için doğru zaman mı? 

Konut almak için doğru zaman! Yatırımcılar konuta geri dönüyor! 

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, konu sahibi olmak için doğru zaman olduğunu ve yüzde 25 kira artışının kalkmasıyla piyasanın canlanacağına işaret etti.

İnşaat Mühendisleri Odası: Bu ay ile başlayıp Eylül’e kadar olan süreç konut almak için doğru zaman! 

Konut fiyatlarının düşüp düşmediği son günlerde sık sık tartışma konusu oluyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, konut almak için doğru zamanı açıkladı. İşte detaylar... 

İnşaat sektöründe maliyetler katlanıyor! Ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi. Peki ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Doğru Seçim Konut fiyatlarının yükselmesi ve ticari gayrimenkul Haberi

Doğru Seçim Konut fiyatlarının yükselmesi ve ticari gayrimenkul

Haziran 2012 emlak fiyatları Türkiye’de ortalama yüzde 10,8 yükselmiş durumda. İbreler emlak fiyatları için yukarıyı gösteriyor. Bu noktada yatırımcının tek alternatifi emlak almak olmadığını hatırlatmak gerek. Zira halka açık gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) şirketlerinin hisseleri de yatırımcıya portföy yapabilme imkanı sunuyor. Elbette GYO hisse yatırımının da incelikleri var. İlk bakışta konut fiyatlarındaki bu yükselişin borsada işlem gören GYO şirketlerinin performansına olumlu yansıyacağı yönünde bir algı oluşabilir. Çünkü konut segmentinde faaliyet gösteren şirketler GYO’ların toplam piyasa değerinin yüzde 54’ünü, toplam net aktif değerinse yüzde 48’ini oluşturuyor. Ancak oranlar yanıltıcı.Çünkü İMKB’de işlem gören 24 GYO’dan sadece üçü konut sektöründe faaliyet gösteriyor; Emlak Konut, Sinpaş ve İdealist. Kalan 21 şirketse portföylerinde ticari gayrimenku kmde, ofis, lojistik ve otel) sektöründen bir ya da daha...