15 / 05 / 2024

Doğru Seçim Konut fiyatlarının yükselmesi ve ticari gayrimenkul

Doğru Seçim Konut fiyatlarının yükselmesi ve ticari gayrimenkul

Forbes Türkiye’nin ağustos sayısında yayınladığı “Emlak Raporu” konut fiyatlarının önceki yıla göre rekor yükseliş gerçekleştirdiğini gösteriyordu. Haziran 2011 Haziran 2012 emlak fiyatları Türkiye’de ortalama yüzde 10,8 yükselmiş durumda.

Konutta fiyatlar dolar bazlı düşüyor! Şimdi ev almak için doğru zaman mı?

'Şimdi ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşüyor mu?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. Borsa ve Eurobond Yatırımcısı 32,8 bin takipçili Zengin Muallim isimli kullanıcı, konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut satışlarında yerel seçim durgunluğu!

Emlak sektörünün son açıklanan raporu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut satışlarının son 8 senenin en düşük seviyelerine indiğini ortaya çıkardı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri de umutların seçim sonrasına kaldığını kaydetti.

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Seçimlerden sonra en çok değişimin vergilerde olması bekleniyor. Bu vergilerden birinin de boş konut vergisi olabileceği gündeme geldi. İşte konut sektörünün seçim sonrası beklentileri...

İletişim Başkanlığı: Kira artışına yüzde 25 zam sınırının uzatılmadığı iddiası doğru değil!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar alındı" iddiası doğru değildir" açıklaması yapıldı. İşte ayrıntılar...

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

Arsa alıp satmak isteyenlerin işi kolaylaşacak! Emlakjet 'Arsa Dünyası' projesi ile yatırımcıya en doğru arsayı buluyor!

Artan konut fiyatları, deprem gerçeği ve fazla nüfusun barınma ihtiyacı sonucu talep gören arsa piyasası için geliştirilen “Arsa Dünyası” projesi, yatırımcıya en doğru arsayı bulmayı amaçlıyor.

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Faizler artsa da borsada çıkış sürecek! Uzmanlara göre borsa endeksi 11 bine doğru gidiyor!

Merkez Bankası’nın faiz kararının piyasalara yansımaları devam ediyor. Piyasa çevreleri faiz artışının henüz TL’nin cazibesini artıracak noktada olmadığını belirtirken, BIST 100 endeksinin ise kısa vadede düşse bile 11 bine doğru yolculuğunun devam edeceği bekleniyor.

Konut almak için şimdi doğru zaman mı? Ev fiyatları düşecek mi? 

Ev almak isteyen vatandaşlar, fiyatlarda gerileme olup olmayacağını merak ediyor. Peki konut almak için şimdi doğru zaman mı?

Konut almak isteyenlerin yüzde 59'u planlarını seçim sonrasına bıraktı!

Emlakjet tarafından yapılan araştırmaya göre konut satın almak isteyenlerin yüzde 58,9'luk kısmı bu planlarını seçim sonrasına erteledi.

İnşaat sektöründen seçim sonrası üretim ve satışları artırıcı politika çağrısı!

İnşaat sektörü temsilcileri seçim sonrasında yaptıkları açıklamalarda kredi faizlerinin düzenlenmesi ve yapısal reformların devreye alınması şeklinde isteklerini dile getirdi. Sektörde yabancıya konut satışlarında artış  öngörülüyor. 

Doğru Seçim Konut fiyatlarının yükselmesi ve ticari gayrimenkul Haberi

Doğru Seçim Konut fiyatlarının yükselmesi ve ticari gayrimenkul

Haziran 2012 emlak fiyatları Türkiye’de ortalama yüzde 10,8 yükselmiş durumda. İbreler emlak fiyatları için yukarıyı gösteriyor. Bu noktada yatırımcının tek alternatifi emlak almak olmadığını hatırlatmak gerek. Zira halka açık gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) şirketlerinin hisseleri de yatırımcıya portföy yapabilme imkanı sunuyor. Elbette GYO hisse yatırımının da incelikleri var. İlk bakışta konut fiyatlarındaki bu yükselişin borsada işlem gören GYO şirketlerinin performansına olumlu yansıyacağı yönünde bir algı oluşabilir. Çünkü konut segmentinde faaliyet gösteren şirketler GYO’ların toplam piyasa değerinin yüzde 54’ünü, toplam net aktif değerinse yüzde 48’ini oluşturuyor. Ancak oranlar yanıltıcı.Çünkü İMKB’de işlem gören 24 GYO’dan sadece üçü konut sektöründe faaliyet gösteriyor; Emlak Konut, Sinpaş ve İdealist. Kalan 21 şirketse portföylerinde ticari gayrimenku kmde, ofis, lojistik ve otel) sektöründen bir ya da daha...