03 / 05 / 2024

doğuda konut fiyatları artacak mı

doğuda konut fiyatları artacak mı

Terör nedeniyle doğudaki konut fiyatlarının düştüğünü belirten Onursal Gayrimenkul Başkanı Onur Öngün “Fiyatlar artacak, kimse evini satmasın” çağrısında bulundu.

Depremin ardından konut fiyatları uçmuştu! O kentte rüzgar tersine döndü!

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde konut fiyatları arttı. Bu noktada Konya'da artan konut fiyatları, sene sonuna doğru yılında gerilemeye başladı. Bu durum, konut yatırımının geri dönüş süresini de uzattı.

Ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşecek mi? Gayrimenkul uzmanından net açıklama geldi!

Türkiye son zamanlarda ev fiyatlarının en fazla arttığı ülkelerden biri haline geldi. Eylül ayında bir önceki aya kıyasla konut satışlarında düşüş görülürken ev fiyatları hala yüksek kalmaya devam ediyor. Vatandaşlar ise konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini merak ediyor...

İkinci el konut fiyatlarında beklenti ne? Ev almak için doğru zaman mı?

Ev almak isteyenler konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini sorgularken uzman isimler peş peşe açıklama yapıyor. Bu kapsamsa konut fiyatlarını değerlendiren Gayrimenkul Geliştirme Yöneticisi Fatih Sarı ev fiyatlarına ilişkin kritik uyarılarda bulundu.

Bu ilde konut fiyatları yüzde 130 arttı!

Eskişehir konut piyasasını mercek altına alan Eva Gayrimenkul Değerleme, Değerleme Uzmanı Fatih Doğan yaptığı açıklamada Eskişehir’de konut fiyatlarının son 1 senede yüzde 120-130 arttığını söyledi.

Muğla'da konut fiyatları ve kiralar fırladı fırsatçılara gün doğdu

Muğla konut fiyatlarının en fazla yükseldiği illerin başında geliyor. Marmaris'te emlak alım satımında ve kiralamasında yaşanan skandallar ise bu konuda çok kişinin başının ağrıyacağını gösteriyor.

Doğal gaz fiyatlarına kış gelmeden büyük zam geldi! İşte konut ve sanayi tarifesi

Rus enerji şirketi Gazprom'un Avrupa'ya doğal gaz ihracatını durduracağını açıklamasından sonra Türkiye'de doğal gaz fiyatlarına zam geldi. Doğal gazın mesken ve sanayi tipi kullanım tarifesi değişti. İşte ayrıntılar...

Dolardaki artış konut fiyatlarını etkiledi mi?

Arsa fiyatlarının artması ve TL'de yaşanan değer kaybıyla beraber malzeme fiyatlarının yükselmesi, inşaat sektöründe tedirginlik yarattı. Dolardaki artışın konut fiyatlarını doğrudan etkilediğini belirten sektör temsilcileri fiyat artışlarının karşılığının gelecek sene görüleceğini aktardı.

Demir fiyatlarındaki artış konut fiyatlarını da etkileyecek!

Demir, konut maliyetine doğrudan etkisi olan bir emtia şeklinde belirtiliyor. Dolayısıyla demir fiyatlarındaki yükselişin konut fiyatlarındı da etkileyeceği öngörülüyor. Ayrıca emtia fiyatlarındaki yükselişler enflasyonda da yukarı yönlü risklere neden oluyor.

Araplar konut fiyatlarını uçurdu!

Arap yatırımcıların, en çok konut almayı tercih ettiği Trabzon'un doğu bölgesindeki yerleşim yerlerinde konut fiyatları yüksek rakamlarda seyrediyor..

Ortadoğulu yatırımcıların ilgisi konut fiyatlarını artırdı!

Dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olarak Türkiye birinci sırada yer alıyor. İngiliz Knight Frank araştırma şirketinin verilerine göre bu durumun sebebi; Ortadoğu'daki yatırımcıların ülkemize ilgi duyması ve Türkiye'nin doğu-batı arasında güçlü bağlarla köprü oluşturması...

2008 krizinin sebebi Batı’da şişen konut fiyatları mı?

Kadir Has Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eray Yücel, 2008 krizinin en büyük sebebinin Batı’da şişen konut fiyatları olduğunu ifade etti.

Konut fiyatları yüzde 12 artacak!

2011 yılından bu yana fiyatların döviz kuruna paralel artmaya devam ettiğini vurgulayan Baştürk, doğal talebin ve yurtdışı satın almaların arttığını, gelecek yıl konut fiyatlarının yüzde 12-13 artacağını belirtti.

Ritim İstanbul Maltepe konut fiyatları!

Ritim İstanbul Maltepe konut fiyatları metrekare büyüklüklerine göre değişiyor. Kartal İdo İskelesi’ne 3 kilometre mesafede inşa edilen projede 60 ay vade farksız taksit uygulanıyor.

doğuda konut fiyatları artacak mı Haberi

doğuda konut fiyatları artacak mı

Son dönemde Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkari’de artan terör olayları nedeniyle binlerce vatandaş bölgeden taşınmak zorunda kalırken, uzmanlar bölge halkını gayrimenkullerini satmamaları konusunda uyardı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşananları sadece askeri açıdan değerlendirmenin doğru olmayacağını dile getiren sektör temsilcileri, özellikle 2008 yılından itibaren bölgeye yapılan yatırımlarla değeri artan gayrimenkullerin yeni dönemde terör örgütünün rant kapısı olabileceğine dikkati çekti. Terör nedeniyle fiyatı düşen gayrimenkullerin baskı yöntemiyle örgüt yakınları tarafından satın alındığı belirtildi. Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, olayların yaşandığı bölgelerde halkın mülklerini satmasının PKK’ya yarayacağını  söyledi. Öngün, enerji yatırımları başta olmak üzere bölgeye yönelik yatırımların gelecekte de artacağını ifade ederek “İşte bu nedenle terör örgütü bölgenin hem bugün kaybetmesine neden oluyor hem de geleceğini çalıyor. Bölge halkından...