06 / 05 / 2024

dolar abd merkez bankası

dolar abd merkez bankası

Dolara önümüzdeki günlerde peş peşe müdahale bekleniyor. IMF'nin dün açıkladığı doların dünya ekonomisinde kapladığı rezervlerin son 20 yılın dibini gördüğü açıklamasından sonra paranın patronları harekete geçti. Doların değerini artırmak için düğmeye basılacak.

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Amerikalıların serveti 3. çeyrekte azaldı!

ABD Merkez Bankası (Fed), temmuz-eylül dönemine ait merakla beklenen "ABD'nin Finansal Hesapları" raporunu yayımladı. Söz konusu rapora göre ülkede hane halkının net serveti bu yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 151 trilyon dolar şeklinde kaydedildi.

Altın fiyatları son 7 ayın zirvesinde!

Altın fiyatları, doların zayıflaması, ABD Merkez Bankası'nın gelecek yılın ilk yarısında faiz indirimine gidebileceğine dönük beklentilerin güçlenmesiyle son 7 ayın zirvesine yükseldi.

ABD'de konut kredisi başvuru oranları yüzde 5,7'ye düştü!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi yaptığı açıklamada 2023'te tüketici kredisi talebinde kayda değer bir düşüş yaşandığını belirterek, konut kredisi başvuru oranlarının yüzde 5,7'ye düştüğünü açıkladı.

Gram altında düşüş: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hangi açıklamalarda bulundu?

Dolar kurundaki artışa rağmen altının ons fiyatındaki gelişmeye paralel olarak, altının gram fiyatı yeni güne hafif bir düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası faiz politikasını değiştirmeyerek altın piyasasını da etkileyen bir karar aldı. İşte FED kararındaki gram altın fiyatlarındaki son durum…

Dolar 27 TL'yi aştı! 1 dolar ne kadar, kaç TL? Euro ve Sterlin ne kadar? 31 Ağustos 2023 döviz kurlarında son durum!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına devam edeceği beklentileri, doların küresel piyasalardaki değerini desteklemeye devam ediyor. 31 Ağustos 2023 Perşembe günü dolar/TL kuru, 26,7650 TL'ye kadar yükselerek, 27 TL'yi aştı.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.

FED faizi artırdı dolar düştü! İşte son dakika dolar alış satış fiyatı...

Türkiye'de merakla takip edilen dolar kuru ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararından sonra hafifte olsa düşmeye başladı. Peki, Dolar/TL kuru alış-satış fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi! Dolar, altın ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.

Altın fiyatlarında kritik gün! İslam Memiş rakam verdi

Gram altın ve dolar ABD Merkez Bankası'nın alacağı politika faizi kararına odaklanmış durumda. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dikkat çeken tahmin yaptı. Piyasaların bıçak sırtında olduğunu ifade eden Memiş, gram altın için rakam paylaştı. İşte tüm detaylar...

İslam Memiş'ten flaş dolar açıklaması. Son saatlere girdik

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dolar hakkında flaş açıklamada bulundu. ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı çarşamba belli olacak.

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Küresel piyasalar, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlayacak yoğun merkez bankası para politikası kararları öncesinde temkinli seyrine devam ederken, Çin'in ekonomiyi destekleyeceğine ilişkin gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Fed’den UBS’ye 268,5 milyon dolarlık rekor ceza

ABD Merkez Bankası (Fed), Credit Suisse'in Archegos Capital Management ile işlemlerindeki risk yönetimi başarısızlıkları nedeniyle 268,5 milyon dolar para cezası verdi. İşte detaylar...

dolar abd merkez bankası Haberi

dolar abd merkez bankası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 16,4275 lira, satışta 16,4933 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 16,4013 lira, satışta 16,4670 lira olarak belirlemişti.

Türkiye'de ise son dönemde enerji ithalatındaki kuvvetli seyir cari işlemler dengesini etkiledi. Cari İşlemler Dengesi (CİD) 2022 yılı Mart ayında 5,6 milyar ABD doları açık verirken, yıllıklandırılmış cari açık 2,2 milyar ABD dolarlık artışla 24,2 milyar ABD doları seviyesine yükseldi.

Doların önümüzdeki günlerde izleyeceği seyir ise piyasada oluşan enflasyon ve girdi maliyetlerine direkt yansıyacak. 

Peki dolara müdahale nasıl olacak, tarihleri verildi! İşte ayrıntılar...

"DURMAK İÇİN BİR NEDEN YOK"

Doların dünya ekonomik rezervleri içindeki payının düşmesi ABD Merkez Bankası'nı harekete geçirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard CNBC'ye verdiği mülakatta enflasyonda yavaşlama olmadıkça 50 baz puanlık faiz artışıyla devam dileceğini açıkladı.

Daha ufak...