04 / 10 / 2024

dolar abd merkez bankası

dolar abd merkez bankası

Dolara önümüzdeki günlerde peş peşe müdahale bekleniyor. IMF'nin dün açıkladığı doların dünya ekonomisinde kapladığı rezervlerin son 20 yılın dibini gördüğü açıklamasından sonra paranın patronları harekete geçti. Doların değerini artırmak için düğmeye basılacak.

ABD'de mortgage başvuruları geriledi! 

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranını 50 baz puan indirmesinin ardından üst üste iki hafta hızla artan mortgage başvuruları, geçen hafta hız kesti ve bir miktar geriledi; 30 senelik kredi faiz oranlarında da buna bağlı olarak sınırlı da olsa yükseliş kaydedildi.

Fed'in faiz indiriminden sonra piyasalar hareketlendi! Altın, Dolar, Euro ve Bitcoin'de son durum...

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını 50 baz puan indirerek yüzde 4,75-5,00 aralığına çekmesi sonrası küresel piyasalarda hareketlilik yaşandığı kaydedildi. Faiz indirimi, yatırım araçlarının fiyatlarında belirgin değişikliklere yol açtı. Altın, dolar ve Bitcoin'de son durum ne oldu? 

Kritik veri öncesi dolarda sakin seyir! Bugün dolar/TL ne kadar? Dolar/TL kaç lira? 18 Eylül 2024 dolar/TL kuru

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı   öncesi dolar kurunda sakin seyir devam ediyor. Bugün dolar/TL ne kadar? Dolar/TL kaç lira? 18 Eylül 2024 dolar/TL kuru.

FED faizi indirirse dolar ne olur? 7 gün sonra dolar yükselecek mi, düşecek mi?

ABD Merkez bankası (FED) faiz kararı toplantısı 18 Eylül 2024 Çarşamba günü yapılacak. Piyasaların gözü Fed'in faiz kararında. Peki FED faizi indirirse dolar ne olur? 7 gün sonra dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Altın rekor kırdı! Altının ons fiyatı 2 bin 464 doları aştı...

Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankasının (Fed) eylül ayında faiz indirimlerine başlayabileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi üzerine 42 dolar yükseliş ile birlikte 2 bin 464 doları aşarak rekor yenilemiş oldu.

3 dev bankadan son dakika dolar tahmini! Beklenen açıklama şimdi geldi! Dolar yükselecek mi, düşecek mi?  

HSBC, Morgan Stanley ve JPMorgan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar politika faizlerinde izleyeceği adımlara yönelik öngörülerini paylaşarak doların yönünü açıkladı. Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Elinde avucunda altın olanlar ABD Merkez Bankası'ndan gelen haberle sarsıldı!

Elinde altın olanlara kötü haber geldi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yaptığı açıklamaların altın fiyatlarında yükseliş beklentisine darbe vuracağı düşünülüyor.

Ekonomist Hakan Kara'dan çarpıcı dolar yorumu! Merkez Bankası döviz almasaydı dolar düşecekti!

Merkez Bankası yerel seçimler sonrası 10 haftada piyasadan ne kadar dolar aldığını açıklayan  Prof. Dr. Hakan Kara'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Amerikalıların serveti 3. çeyrekte azaldı!

ABD Merkez Bankası (Fed), temmuz-eylül dönemine ait merakla beklenen "ABD'nin Finansal Hesapları" raporunu yayımladı. Söz konusu rapora göre ülkede hane halkının net serveti bu yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 151 trilyon dolar şeklinde kaydedildi.

Altın fiyatları son 7 ayın zirvesinde!

Altın fiyatları, doların zayıflaması, ABD Merkez Bankası'nın gelecek yılın ilk yarısında faiz indirimine gidebileceğine dönük beklentilerin güçlenmesiyle son 7 ayın zirvesine yükseldi.

ABD'de konut kredisi başvuru oranları yüzde 5,7'ye düştü!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi yaptığı açıklamada 2023'te tüketici kredisi talebinde kayda değer bir düşüş yaşandığını belirterek, konut kredisi başvuru oranlarının yüzde 5,7'ye düştüğünü açıkladı.

Gram altında düşüş: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hangi açıklamalarda bulundu?

Dolar kurundaki artışa rağmen altının ons fiyatındaki gelişmeye paralel olarak, altının gram fiyatı yeni güne hafif bir düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası faiz politikasını değiştirmeyerek altın piyasasını da etkileyen bir karar aldı. İşte FED kararındaki gram altın fiyatlarındaki son durum…

dolar abd merkez bankası Haberi

dolar abd merkez bankası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 16,4275 lira, satışta 16,4933 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 16,4013 lira, satışta 16,4670 lira olarak belirlemişti.

Türkiye'de ise son dönemde enerji ithalatındaki kuvvetli seyir cari işlemler dengesini etkiledi. Cari İşlemler Dengesi (CİD) 2022 yılı Mart ayında 5,6 milyar ABD doları açık verirken, yıllıklandırılmış cari açık 2,2 milyar ABD dolarlık artışla 24,2 milyar ABD doları seviyesine yükseldi.

Doların önümüzdeki günlerde izleyeceği seyir ise piyasada oluşan enflasyon ve girdi maliyetlerine direkt yansıyacak. 

Peki dolara müdahale nasıl olacak, tarihleri verildi! İşte ayrıntılar...

"DURMAK İÇİN BİR NEDEN YOK"

Doların dünya ekonomik rezervleri içindeki payının düşmesi ABD Merkez Bankası'nı harekete geçirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard CNBC'ye verdiği mülakatta enflasyonda yavaşlama olmadıkça 50 baz puanlık faiz artışıyla devam dileceğini açıkladı.

Daha ufak...