03 / 10 / 2024

Dolardaki artış konut fiyatlarını etkileyecek mi

Dolardaki artış konut fiyatlarını etkileyecek mi

Bugünlerde konut almayı düşünenler bir taraftan para piyasalarında yaşanan gelişmeleri de yakın takibe aldı.Özellikle döviz kurundaki artışın etkisiyle yaşanabilecek maliyete dayalı zamlar tüketicilerin alım gücüne olumsuz etki yapacak.

Konuta yatırım için en doğru zaman faizlerin düşmeye yakın olduğu dönem mi? 

Konut piyasasında satış rakamlarında yaşanan artış, konut yatırımını yeniden gündeme getirdi. Peki konuta yatırım için en doğru zaman faizlerin düşmeye yakın olduğu dönem mi? İşte o sorunun yanıtı...

Asgari ücretteki yüzde 28’lik artış konut piyasasına nasıl yansıyacak? 

Asgari ücret zammı milyonlarca kişi tarafından merakla beklenirken, Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok da asgari ücretteki yüzde 28’lik artışın konut piyasasına yansımasının yüzde 40 olacağını söyledi.

Şu an ev fiyatları yerinde sayıyor ama kiralar katlanıyor: Kiralardaki artış konut fiyatlarını da tırmandırır!

Yeni ev alacaklar ve konuta yatırım yapacaklar, konut fiyatlarını yakından takip ederken; fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Peki konut fiyatları yükselecek mi? Konut piyasasını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi olmak isteyenlere fırsat: Konut almak için doğru zaman!

İnşaat maliyet endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,78 arttı. Bu artış  konut fiyatlarının artmasını tetiklerken, inşaat üreticileri ise piyasanın devamlılığı için uygun koşullarda konut satışlarında bulunuyor. Bu durum ise konut almak isteyenlere fırsatlar sunuyor.

İstanbul'da 100 metrekarelik bir evin ortalama maliyeti 5 Milyon TL'ye dayandı!

İnşaat maliyetlerindeki artış konut sektörünü olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Maliyetlerin artması ile inşaat yapmakta zorlanan müteahhitlerin sayısı da her geçen gün artıyor. İstanbul'da 100 metrekarelik bir evin ortalama maliyeti 5 Milyon TL'ye dayandı. 

İnşaat maliyet artışı konut fiyat artışını geçti!

İnşaat maliyet endeksi verileri bugün açıklandı. İnşaat maliyetlerindeki yüzde 70 artış sosyal medyanın gündemine düştü. 

Dolar neden yükseliyor sorusuna, vatandaştan cevap!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan enflasyonla mücadele programına rağmen dolardaki artış devam ediyor.  Peki dolar neden yükseliyor? Vatandaş sosyal medya üzerinden bu sorunu cevabını bakın nasıl verdi.

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

Ev alamayan arsaya hücum ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış, konut kredilerindeki faiz oranı ve depreme dayanıklı bina arayışı vatandaşın yatırım tercihini değiştirdi.

Dolardaki artış hurdaya da yansıdı! Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Güncel hurda fiyat listesi 

Dolar/TL kurunun dün 28 lirayı aşması ile piyasalarda hareketlilik başladı. Dolardaki artış hurda fiyatlarına da yansıdı. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Peki hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyat listesi.

Asgari ücretteki artış konut sitesi aidatlarını da vurdu! 

Ankara Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, site ve apartmanlardaki aidat artışı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Dolardaki artış hız kesmeyince yeni asgari ücret 6 günde 45 dolar eridi!

Geçen hafta resmi olarak açıklandığında 483 dolara denk gelen yeni asgari ücret, dolar kurunun rekor üstüne rekor kırmasıyla daha cebe bile girmeden yaklaşık 45 dolarlık değer kaybına uğradı.

Dolardaki artış konut fiyatlarını etkileyecek mi Haberi

Dolardaki artış konut fiyatlarını etkileyecek mi

Konutta yaşanması muhtemel fiyat artışında ithal ürün kullanımın yüzde 60-70 seviyesinde olmasının büyük etkisi var.


İnşaat malzemelerindeki artışın marka projeler üreten firmalar tarafından zaten uzun zamandır sübvanse edildiğine dikkati çeken Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, kurlarda son haftaki aşırı yükselişin döviz TL grafiğinde gelecek için çok umut verici olmadığını dile getirdi.


Yıldızhan, “Ocak ayında 2.30 seviyelerinde olan dolar, bugünlerde 2,75 bandını gördü. Burada yüzde 20’ye yakın ciddi bir artıştan söz ediyoruz. Bu artış, kullandığı ürünlerin büyük çoğunluğu ithal olan inşaat sektöründe, ev almak isteyenleri gelecek dönemde zorlayabilir” dedi.


“Elinizi çabuk tutun”


İnşaat firmalarının ellerinde Temmuz-Ağustos dönemini çıkarabilecek kadar malzeme stoğu olduğunu düşündüklerini anlatan Yıldızhan, şöyle devam etti:


“Malzemeye gelen artış, ellerindeki stokları bitiren sektör temsilcilerinin de konut fiyatlarına zam yapmasına neden olacak....