15 / 05 / 2024

Dolardaki yükseliş yabancıya satışı artırdı mı

Dolardaki yükseliş yabancıya satışı artırdı mı

Bugüne kadar İstanbul’un Anadolu Yakası’na odaklanan Dumankaya hızlı tren projesiyle çevre illere de açılacak. Uğur Dumankaya yaptığı açıklamada, dolardaki yükselişin yabancıya satışı artırdığını söyledi.

Yabancıya konut satışı 1 yılda yüzde 50 düştü!

Fuzul Topraktan, aşamalı konut sistemiyle erişilebilir konut çalışmalarına başlarken, Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yabancıya satış ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 düştü! Yabancıya en çok konut bu ilde satıldı!

Türkiye genelinde geçtiğimiz seneye göre, yabancıya konut satışlarında sert düşüş yaşandı. Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 oranında geriledi. İşte yabancıların tercih ettiği iller... 

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Çin'de yeni konut fiyatları 3 yılın ardından en hızlı yükselişi yaşadı!

Çin'de Ocak ayında yeni konut fiyatları,  hükümet destek tedbirlerinin etkisiyle Ağustos 2021'den bu yana en hızlı aylık yükselişini yaşadı. Peki Çin'de konut piyasasını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Altın haftayı yükselişle tamamladı! Altın geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra bu hafta artış gösterdi...

Altının ons rakamı, geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra ise yeni haftayı da yükseliş ile tamamlamaya hazırlandı. Buna göre, Ons altın fiyatı, dalgalı bir süreç izlerken gram altın fiyatı, dolar/TL tarafında yülseliyor. İşte haberin detayları... 

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı konut satış istatistiklerini dün resmen açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü.

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

TÜGEM Başkanı uyardı: Dolardaki yükseliş konut fiyatlarını artırabilir!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, dolardaki artışa dikkat çekerek, “Burada yaşanacak nakit çıkışı gayrimenkul piyasalarına dönebilir görüşündeyiz. Bu da fiyatları yükseltecektir” dedi.

Dolardaki yükseliş yabancıya satışı artırdı mı Haberi

Dolardaki yükseliş yabancıya satışı artırdı mı


Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinden Dumankaya radarına İstanbul çevresini aldı. Bugüne kadar İstanbul’a proje geliştiren şirket hızlı trenin yakınlaştıracağı Afyon, Kütahya, Edirne gibi güzergâhlara yönelecek.


Düşük segmente yoğunlaşacak


Ulaşımın ucuzlaması ve ulaşım süresinin neredeyse yarı yarıya kısalmasıyla bu kararı aldıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Hızlı trenin gelmesiyle birlikte arazi maliyetinin düşük olduğu konutlara talep oluşacak. Bizim de daha düşük segmenteki projelerimizi şehrin girişlerinde konumlandırmaya yönelik çalışma ve araştırmalarımız var. Bu tür projeler şirketimizin 3 senelik planları

arasında yer alıyor” dedi.


 FED’in kararı bizi etkilemedi


 Amerikan Merkez Bankası FED’in parasal genişletmeyi daraltma kararının ardından kurda yaşanan oynaklık markalı konut şirketlerini etkilemedi. Dumankaya, “Aksine dolardaki artış nedeniyle yabancı alımları arttı. Biz satışlarımızın yüzde 30’unu bu dönemde yabancılara yaptık.  Yerel seçimlerin ardından beklentimiz faizlerde düşüş...