01 / 05 / 2024

Dolmabahçe stadının tarihi

Dolmabahçe stadının tarihi

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Murat Bardakçı, bugünkü yazısında 1923’te yapılan talep kabul edilseydi Dolmabahçe’deki stadın sahibinin şimdi Beşiktaş değil, Galatasaray olacağını yazdı..

1951 yılında Fatih döneminden kalma iki top Dolmabahçe Stadı'nın önüne yerleştirilmiş!

Fatih Sultan Mehmet zamanından kalma iki top Dolmabahçe Stadı'nın önünde hazırlanan beton ayakların üzerine yerleştirilmiş. Askeri vasıtalar seferler edilmiş ve stadın önünde onlarca meraklı, topların yerlerine konuluşunu izlemiş.

Gram altın tarihi rekorunu kırdı! Gram altın ne kadar oldu?

Gram altın bugün döviz kurlarındaki volatilite nedeniyle yükselişe geçti ve tarihi rekorunu kırdı. Gram altın ne kadar oldu?

1 gram altının 1.200 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Peş peşe açıklanan bu tarihi duyanın resmen nefesi kesildi!

1 gram altının 1.200 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı... Peş peşe açıklanan bu tarihi duyanın resmen nefesi kesildi... Hemen bakın...

Gram altın için en kritik tarih resmen peş peşe açıklandı! Bu tarihi duyanlar adeta bir yaşına daha girdi! Hemen bakın!

Gram altın için en kritik tarih resmen peş peşe açıklandı... Bu tarihi duyanlar adeta bir yaşına daha girdi...Hemen bakın...

Gram altının 1.200 TL olacağı tarih peş peşe açıklandı! Bu tarihi duyanların resmen ayakları yerden kesildi! Hemen bakın

Gram altının 1.200 TL olacağı tarih peş peşe açıklandı... Bu tarihi duyanların resmen ayakları yerden kesildi... Hemen bakın...

Dolarlarını satanlar ters köşe olacak! Ünlü ekonomist doların fırlayacağını tarihi açıkladı

Ünlü ekonomist Esfender Korkmaz, dolar borcu olanları ve dolarlarını satanların ters köşe olacaklarını açıklayarak doların fırlayacağı tarihi açıkladı.

Gram altının 1.650 TL olacağı tarih peş peşe açıklandı! Bu tarihi görenler resmen çarpılıp kaldı! Hemen bakın!

Gram altının 1.650 TL olacağı tarih peş peşe açıklandı... Bu tarihi görenler resmen çarpılıp kaldı... Hemen bakın...

İflasın eşiğine gelen Barcelona tarihinde bir ilk! Tarihi stadın adı ilk kez değişti

İspanya'nın köklü futbol kulübü Barcelona, tarihinde bir ilke imza atarak 65 yıllık Camp Nou Stadı'nın ismini ilk kez değiştirdi.

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski ilçe stadı ve tesis hayalleri suya düştü!

İzmir Karşıyaka Spor Kulübü'nün yeni stadı yapımını istedikten sonra eski İlçe Stadını ve Yalı Tesisleri’ni yıktırıp arazide zemin güçlendirme yaptıracakken ruhsat çıkmayan iki ihale de Büyükşehir Belediyesi'nin davasıyla iptal oldu.

Gürsel Aksel Stadı'nın kapasitesi 25 bin 35'e çıkacak!

Göztepe'de yapımına devam eden Gürsel Aksel Stadı'nın kapasitesiyle ilgili müjde geldi. Stadının kapasitesi 20 bin 35'ten ayakta seyırcilerle 25 bin 35'e yükselebilecek. 

Çanakkale'nin Tevfikiye Köyü Arkeo-Köy’e dönüşüyor!

Çanakkale'nin Tevfikiye Köyü'nde yeni bir dönüşüm başladı. Bölge, Troya dönemini yaşatan atmosferi, binaları, tarihi ve mitolojik değerleriyle ‘arkeo-köy’e dönüşüyor.

Dolmabahçe’deki stadın sahibi Galatasaray olabilirmiş!

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Murat Bardakçı, bugünkü yazısında 1923’te yapılan talep kabul edilseydi Dolmabahçe’deki stadın sahibinin şimdi Beşiktaş değil, Galatasaray olacağını yazdı..

Arsenal'in yeni stadının yarı masrafı Çağlar Söyüncü'den!

Almanya'da Freiburg forması giyen Çağlar Söyüncü eğer İngiliz devi Arsenal'e transfer olursa yeni yapılacak stadın yarı masrafını karşılayacak.

Dolmabahçe stadının tarihi Haberi

Dolmabahçe stadının tarihi

İsmi önce “İnönü” olan, sonra “Mithatpaşa” yapılan, derken yine “İnönü”ye çevrilen, şimdinin “Vodafone Arena”sı yahut “Park”ı olan ama halkın dilinde “Dolmabahçe” diye kalan stadyumun geçmişi hakkında yeni bulduğum bir belge: İstanbul’da Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın gözetiminde faaliyet gösteren bir Fransız kuruluşu, stadın bulunduğu araziyi 1923’te Galatasaray’a verdirmek istemiş! 

DAHA önce de bazı vesileler ile birkaç defa yazmıştım: Futbol ile hiç alâkam yoktur, sadece birkaç klübün ismini şöyle-böyle bilirim, hepsi o kadar ama spor yazarlarını ve yorumcularını oldum olası kıskanmışımdır!

Neden mi? İster köşe yazarı, ister TV yorumcusu olsunlar işleri gayet kolay, hattâ kolaydan da öte olduğu için! Bilgisayarın başına yahut kameraların önüne geçecek, “Dominico denilen o beceriksizi defansta oynatana ben salak derim! Herif aslında salaktan da öte ya, neyse! Kurtluköy o kaleciyi...